•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteBrunede kartofler er et hit til Mortens aften eller til julemiddagen med andesteg eller flæskesteg. Uhm brune kartofler er de bedste kartofler.

Til julemiddagen eller julefrokosten husker vi dem, men de lækre kartofler smager jo faktisk også godt resten af året, f.eks. til en god skinke med grønlangkål eller til kålpølser?

Endelig fik jeg skrevet en opskrift på bloggen på de brunede kartofler.

Jeg har lavet de lækre karamelkartofler i årevis, men når jeg står i køkkenet i røg og damp juleaften, har der aldrig rigtig været tid til kamera og foto-shoot. Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Endelig lykkedes det. I går lavede vi en mini-juleaften med andebryst, brun sovs og brunede kartofler. Der var god tid til kamera og til at notere opskriften – for det var en ganske almindelig søndag helt uden den sædvanlige juleaftens-stress. Det var SÅ hyggeligt faktisk og en mega-lækker søndagsmenu vi fik tryllet. Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteFaktisk prøvede jeg to slags opskrifter på brunede kartofler og min mand synes bare han var “en heldig kartoffel” sådan at være testsmager på denne skønne menu. Han mente at han var ganske godt gift ihvertfald i lige i går 🙂

Hvis du skal lave brunede kartofler for første gang, så kig du bare med på denne opskrift. Jeg vil fortælle dig udførligt hvordan du gør, så bare spring på her.

Det er slet ikke svært og de eneste ting du behøver for at kunne lave brunede kartofler er disse få ingredienser: kartofler, smør og sukker og så lidt tålmodighed og omhyggelighed  🙂Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteJeg er totalt vild med brunede kartofler og juleaften er det helt klart de kartofler jeg spiser flest af – det er så sjældent vi har chancen jo, så jeg benytter mig af chancen 🙂

Har du det mon også sådan? Næst efter risalamanden, er det det de brunede kartofler jeg glæder mig allermest til. 
Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Brunede kartofler er nemme at lave og faktisk er det bare karamel der skal smeltes langsomt sammen om kartoflerne – det lækreste karamellag som klæder kartoflerne rigtig godt.

Nu skal jeg ikke trække den længere – her får du opskriften:Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Brunede kartofler opskrift – lækre og perfekte

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Helt perfekte brunede kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Kategori: Jul hos Bagenørden
Keyword: brunede kartofler, kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700 gram kartofler små kolde kogte pillede - aspargeskartofler er fine (kartofler fra glas kan også bruges).
  • 1 dl sukker
  • 20 gram smør

Sådan gør du

  • Kartoflerne skal være helt kolde og helt tørre. Små kartofler er bedst at bruge - aspargeskartofler er også fine
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Hæld sukkeret på en pande og varm det langsomt op ved svag/middel varme
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Sukkeret begynder at smelte lige så stille. Rør kun meget lidt rundt i sukkermassen, og når du rører, så brug en træske. Hav fuld opmærksomhed på panden når du laver brunede kartofler
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Tilsæt nu smørret og lad det bruse op og smelte før du hælder kartoflerne forsigtigt på.
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Lad kartoflerne passe sig selv og rør kun meget lidt i. Ryst evt. panden lidt. Når kartoflerne har karamelliseret ca. 5 minutter på den ene side, så vend dem forsigtigt
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Lad kartoflerne brune på den anden side også ved svag/middel
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Rør i kartoflerne så karamellen fordeles godt og pas på de ikke branker
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Kartoflerne er færdige, når karamellen har opsuget mest muligt af karamellen
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
  • Servér de brunede kartofler straks
    Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Noter

Bruger du kartofler fra glas, skal du være sikker på at kartoflerne er dryppet godt af. De skal være helt tørre. 
Hav fuld opmærksomhed på panden når du laver brunede kartofler og branker karamellen, så må den kasseres. Hold derfor øje
Brug altid kun træredskaber på panden, skeer af plastic vil smelte
Brunede kartofler smager allerbedst når de lige er lavet, så de skal serveres straks. Jeg har ikke gode erfaringer med at genopvarme brunede kartofler.
 
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Brunede kartofler er lækre karamelliserede kartofler – perfekte til julemiddagen

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteDisse kartofler blev bare helt perfekte.

Jeg brugte kartofler jeg selv havde pillet og de var helt kolde og tørre og det er forudsætningen for vellykkede brunede kartofler, har jeg erfaret.Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteJeg plejer nogle gange at ty til den nemme løsning: glaskartofler og det kan også fint gå, men du skal huske at kartoflerne skal dryppe godt af længe, i så fald.

Det bedste er dog selvpillede kartofler, men har du stress i køkkenet, så kan glaskartofler altså fint bruges.
Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Brune karamel kartofler – perfekt til andesteg.

Disse brunede kartofler var bare helt perfekte.

Lykkes dine ikke første gang, så fortvivl ej. Jeg har øvet mig mange gange og som regel lykkes det, hvis jeg altså husker at have øje på panden hele tiden, for det kan gå lynstærkt og karamellen kan pludselig branke. Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekteVi storspiste brunede kartofler til andebryst-stegen, som du kommer til at høre om en anden gang. En nem og hurtig andestegs-servering.

Den anden opskrift på brune kartofler har du også i vente – det er en opskrift på brunede kartofler i ovn. Om det er nemmest at lave brunede kartofler i ovnen, vil jeg afsløre for dig i en ny opskrift snarest 🙂

Foreløbig må du nøjes med disse brunede kartofler og du kan godt begynde at glæde dig 🙂Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte


  •  
  •  
  •  
  •  
  •