Kold remouladesovs smager skønt og er meget nem at lave. Den vil være lækker at servere til mange retter fisk eller til sprøde ovnkartofler. Her får du en hurtig opskrift.
Denne remouladesauce er en enkel mild dressing, der smager godt til rugbrød med f.eks. torskerogn eller som kold sovs til kartofler.
Den kolde remouladesovs er mildere i smagen end almindelig remoulade. Den er også lidt tyndere i konsistensen, så den fungerer bedre som dressing eller sovs, end den færdige remoulade.
Remouladesovsen kan du røre sammen på få minutter.
Vi nød den til stegt torskerogn til frokosten en dag herhjemme. Et hit! Vi var vilde med den, både min mand og jeg.
Prøv den også til fiskefrikadeller, paneret rødspættefilet eller som en nem karrysalat/æggesalat smagt til med lidt karry?
Den vil selvfølgelig også være god som dip til pommes frites, eller bare til de retter hvor du ellers ville bruge remoulade.
Dressingen har jeg bare rørt sammen med remoulade, mayonnaise, vand og citronsaft. En “snydesovs” med alt godt fra køleskabet, men den er virkelig god!
Du kan sagtens tilsætte lidt creme fraiche, yoghurt eller måske skyr, hvis du har det i køleskabet? Så bliver sovsen lettere og mere fedtfattig.
Remouladedressingen kan fint holde sig fint et par dage i køleskabet. Den trækker mere smag, jo længere tid den står, så du kan med fordel lave den i god tid før servering.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på dressinger og du får også tips til hvad du kan servere den kolde remouladesovs til.
Her får du først den nemme opskrift.
Kold remouladesovs – nem opskrift – lækkert tilbehør til fisk

Ingredienser
- 5 spsk remoulade
- 5 spsk mayonnaise supplér eller erstat evt. 2-3 spsk med f.eks. creme fraiche, skyr el. lign.
- 2 spsk vand til passende konsistens. Creme fraiche el. lign. kan også bruges.
- 2 spsk citronsaft smag til - hvidvinseddike eller eddikelage fra syltede agurker f.eks. kan også bruges
- ½-1 tsk dild smag til - andre krydderurter kan bruges f.eks. purløg, ramsløg eller persille
- ½-1 tsk løgpulver et lille fintrevet/finthakket løg kan også bruges - smag til.
- Salt og peber smag til
- Evt. karry
Sådan gør du
- Rør remoulade, mayonnaise og citronsaft sammen. Tilsæt vand til sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt/peber, dild (eller andre krydderurter), løgpulver eller finthakket løg. Du kan også smage til med lidt karry.
- Smag evt. til med ekstra krydderier/krydderurter.
- Stil remouladesovsen på køl til den skal serveres. Den har godt af at trække lidt, men kan også bruges med det samme.
Noter
Sovsen kan holde sig ca. 2-3 dage i køleskabet i tætsluttende beholder.
En nem remoulade dressing til fisk – kan røres sammen på 2 minutter
Det er jo næsten lidt snyd, at jeg bare har rørt dressingen sammen med mayonnaise og remoulade fra køleskabet, men halløj en smag!
Tro mig, det blev en virkelig god sovs med remoulade og citronsmag. Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig. Den må du da også prøve.
Nem kold dressing med remoulade – lækkert til fisk eller til smørrebrød.
Denne gang tilsatte jeg lidt dild, men du kan også bruge f.eks. purløg eller persille til remouladesovsen.
Mon ikke også andre krydderurter kan bruges, f.eks. ramsløg? Du kan også tilsætte lidt ekstra smag og fylde. Tilsæt f.eks. æbler i tern, små cornichoner eller lidt finthakket/revet rødløg?
Jeg snød lidt og tilsatte løgpulver, men ellers så smagte jeg bare sovsen til med citron, dild, salt og peber.
En meget enkel og nem kold remouladesovs lavet med få ingredienser vi havde i køleskabet.
På 2 minutter kan man nemt lave denne kolde remouladedressing. Vi var vilde med den herhjemme.
Serveringstips – remouladesovsen kan du servere til:
- Lune fiskefrikadeller
- Til tunfrikadeller eller torskerognsfrikadeller
- På en sildemad, i stedet for karrysalat
- Til paneret eller stegt torskerogn
- Som dressing til paneret rødspætte og fiskefileter
- På rugbrød med fersk torskerogn, æg eller rejer
- Som dip til ovnbagte kartofler eller pommes frites
Remouladesaucen vil være et hit som tilbehør til frokost, et weekend frokostbord, julefrokost eller påskefrokost.
Skålen med den fine gule sovs vil pynte så fint på frokostbordet eller som dip til “fritterne”. Påskegul er den jo. 🙂
Jeg glæder mig til at lave remoulade fra bunden selv, så mon ikke snart du også vil finde sådan en opskrift på nogetiovnen.dk? Det må vi da også prøve.
Få inspiration til flere opskrifter i bloggens kategori for sovs og saucer af alle slags
Hvis det er dressing opskrifter, du er på jagt efter, så kig med her eller prøv også denne med pesto eller denne med avocado.
Prøv også disse saucer og dressinger – få opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
