Pulled and burger. I dag får du et tip til hvad du kan bruge rester af andestegen på.
Andesteg er rigtigt lækkert juleaften. Resterne er totalt skønne at spise 1. juledag, men 2. juledag er det måske ikke så sjovt længere.
Pudsigt nok, har vi altid alt for meget and til overs. I år langtidsstegte vi to økologiske ænder på 2,8 kg – og der var nok til familien på 4-5 personer i 3 dage.
Ænderne var et hit – men resterne var vi nødt til at trylle med, for at de ville blive ved med at være spændende på 3.dagen.
Det blev til lækre ande burgere med ristet andesteg stegt med løg og peberfrugt. Kødet trak vi fra hinanden, så det blev “pulled and” agtigt, som vi kender det fra pulled pork.
Burgerbollerne , var også ægte stop-madspilds-boller. Jeg havde nemlig puttet vores rest kogte kartofler i, for pudsigt nok, har vi også altid en masse kartofler i overskud.
Bollerne får du opskriften på her. Har du kartofler i overskud, så mos dem gerne og tilsæt dem til bolledejen.
Boller med kartofler bliver ekstra saftige og bløde – de er et hit. Det må du prøve.
Vi plukkede kødet af ænderne og stegte det i andefedt med løg, hvidløg, peberfrugt og godt med krydderi på toppen.
Forberedelserne tog ganske få minutter.
På 3.dagen trængte vi til afveksling fra brun sovs og kartofler serveringerne. Burgerbollerne var helt perfekte i den sammenhæng.
Du får opskriften på det stegte pulled-and-kød lige her:
Pulled and – burgere med rester af andesteg. Nem opskrift
Ingredienser
- Plukket and så meget du har. Vi brugte ca. ½ kg
- 4-5 fed hvidløg friskpressede
- 1 rødløg i skiver
- 1 alm. løg i skiver
- 1 peberfrugt i skiver
- Andefedt
Sådan gør du
- Fordel andekødet i et støbejernsfad eller i en pande.
- Smør/pensl andefedtet ovenpå og drys godt med salt og peber. Har du ikke andefedt, så brug smeltet smør
- Fordel hvidløg, løg og peberfrugt på toppen. Drys med salt og peber.
- Steg fadet ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Det kan også steges på pande
- Kødet er nu klar som burger-fyld.
Noter
Skønne andestegs burgere med rester af and – en lækker måde at få brugt anderester på
Et tiltrængt pift og en god måde at trylle med julemiddags-resterne på.
Det var lidt tilfældigt, at det lige var peberfrugt, hvidløg og løg vi brugte. Det var dét, vi lige havde på lager i sommerhus-køleskabet.
Brug bare det, du lige har på lager? Måske du har løg i skiver til overs fra julefrokosten og peberfrugt-skiver til overs fra ostebordet?
Har du stadigvæk ande-rester på 3 dagen, så kan du altså nemt trylle nyt liv i dem.
Jeg håber også du har gemt noget andefedt? Det er gyldne dråber, så fedtet skal du endelig gemme, når du har skummet stegeskyen.
Brasede kartofler stegt i andefedt smager skønt. Denne ret, med løg og peberfrugt, bliver bare endnu lækrere, når kødet steger i andetfedt.
Gem du endelig det gode andefedt. Det kan også fryses til senere brug.
Jeg har været rimeligt rundhåndet med andefedtet her. Jo mere andefedt, jo bedre og mere snaskede burgere. Det er jo også lidt det princip man bruger til confiteret and?
Har du ikke andefedt på lager, kan smør også bruges.
Skønne burgerboller. Det er ikke sidste gang vi laver pulled and-burgere. Hvis du ikke lige har kartofler i overskud, så kunne du prøve disse burgerboller måske?
Få også denne opskrift på andeburger med briocheboller her.
Prøv også denne lækre biksemad med rester af and
En god gang biksemad er nu heller ikke så ringe, eller et stykke smørrebrød med andesteg og svesker på toppen.
Smid endelig ikke dine andestegs-rester ud, for du kan sagtens trylle nyt liv i dem – helt i den gode stop madspilds stil.
Jeg håber du har haft den skønneste jul? Det har jeg. Jeg nyder virkelig ferien i allerlaveste gear. Spiser godter, går ture, nyder brændeovnen, teen, uldtæppet og samværet med mine kære.
Hvis du følger med på bloggens side på Facebook, vil du vide, at jeg har fuld gang i denne krimi. Skønt med ferie og læsetid! Har du endnu ikke læst krimierne om Ravn og hans hund Møffe, så spring du roligt på.
En krimianbefaling og en stop-madspilds-anbefaling kom der lige her til dig, på 2. juledag.
Fortsat god juleferie til dig – hvis du også er så heldig 🙂