Pulled and burger. I dag får du et tip til hvad du kan bruge rester af andestegen på.

Andesteg er rigtigt lækkert juleaften. Resterne er totalt skønne at spise 1. juledag, men 2. juledag er det måske ikke så sjovt længere.

Pudsigt nok, har vi altid alt for meget and til overs. I år langtidsstegte vi to økologiske ænder på 2,8 kg – og der var nok til familien på 4-5 personer i 3 dage.

Ænderne var et hit – men resterne var vi nødt til at trylle med, for at de ville blive ved med at være spændende på 3.dagen.Pulled and - burgere med rester af andesteg

Det blev til lækre ande burgere med ristet andesteg stegt med løg og peberfrugt. Kødet trak vi fra hinanden, så det blev “pulled and” agtigt, som vi kender det fra pulled pork.

Burgerbollerne , var også ægte stop-madspilds-boller. Jeg havde nemlig puttet vores rest kogte kartofler i, for pudsigt nok, har vi også altid en masse kartofler i overskud.

Bollerne får du opskriften på her. Har du kartofler i overskud, så mos dem gerne og tilsæt dem til bolledejen.

Boller med kartofler bliver ekstra saftige og bløde – de er et hit. Det må du prøve.

Pulled and - burgere med rester af andestegVi plukkede kødet af ænderne og stegte det i andefedt med løg, hvidløg, peberfrugt og godt med krydderi på toppen.

Forberedelserne tog ganske få minutter.

På 3.dagen trængte vi til afveksling fra brun sovs og kartofler serveringerne. Burgerbollerne var helt perfekte i den sammenhæng.Pulled and - burgere med rester af andesteg

Du får opskriften på det stegte pulled-and-kød lige her:

Pulled and – burgere med rester af andesteg. Nem opskrift

Pulled and - burgere med rester af juleanden
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Plukket and så meget du har. Vi brugte ca. ½ kg
  • 4-5 fed hvidløg friskpressede
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 alm. løg i skiver
  • 1 peberfrugt i skiver
  • Andefedt

Sådan gør du

  • Fordel andekødet i et støbejernsfad eller i en pande.
  • Smør/pensl andefedtet ovenpå og drys godt med salt og peber. Har du ikke andefedt, så brug smeltet smør
  • Fordel hvidløg, løg og peberfrugt på toppen. Drys med salt og peber.
  • Steg fadet ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Det kan også steges på pande
  • Kødet er nu klar som burger-fyld.

Noter

Du kan også fryse andestegsresterne og bruge dem til biksemad. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne andestegs burgere med rester af and – en lækker måde at få brugt anderester på

Pulled and - burgere med rester af andestegEt tiltrængt pift og en god måde at trylle med julemiddags-resterne på.

Det var lidt tilfældigt, at det lige var peberfrugt, hvidløg og løg vi brugte. Det var dét, vi lige havde på lager i sommerhus-køleskabet.

Brug bare det, du lige har på lager? Måske du har løg i skiver til overs fra julefrokosten og peberfrugt-skiver til overs fra ostebordet?Pulled and - burgere med rester af andesteg

Har du stadigvæk ande-rester på 3 dagen, så kan du altså nemt trylle nyt liv i dem.

Jeg håber også du har gemt noget andefedt? Det er gyldne dråber, så fedtet skal du endelig gemme, når du har skummet stegeskyen.

Brasede kartofler stegt i andefedt smager skønt. Denne ret, med løg og peberfrugt, bliver bare endnu lækrere, når kødet steger i andetfedt.

Gem du endelig det gode andefedt. Det kan også fryses til senere brug.

Jeg har været rimeligt rundhåndet med andefedtet her. Jo mere andefedt, jo bedre og mere snaskede burgere. Det er jo også lidt det princip man bruger til confiteret and?Pulled and - burgere med rester af andesteg

Har du ikke andefedt på lager, kan smør også bruges.

Skønne burgerboller. Det er ikke sidste gang vi laver pulled and-burgere. Hvis du ikke lige har kartofler i overskud, så kunne du prøve disse burgerboller måske?

Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Hjemmelavede bløde, grove burgerboller 
Se opskriften her
Burgerboller - den bedste opskrift på bløde, grove burgerboller

Få også denne opskrift på andeburger med briocheboller her.

Pulled duck burger - andeburger med andesteg
Pulled and til burgere - af rester af andestegen
Se opskriften her
Andeburger - pulled and burger med rødkål

Prøv også denne lækre biksemad med rester af and 

Biksemad med rester af and og andefedt
Lækker biksemad med rester af andesteg
Se opskriften her
Biksemad med rester af and og andefedt

En god gang biksemad er nu heller ikke så ringe, eller et stykke smørrebrød med andesteg og svesker på toppen.

Smid endelig ikke dine andestegs-rester ud, for du kan sagtens trylle nyt liv i dem – helt i den gode stop madspilds stil.Pulled and - burgere med rester af andesteg

Jeg håber du har haft den skønneste jul? Det har jeg. Jeg nyder virkelig ferien i allerlaveste gear. Spiser godter, går ture, nyder brændeovnen, teen, uldtæppet og samværet med mine kære.

Hvis du følger med på bloggens side på Facebook, vil du vide, at jeg har fuld gang i denne krimi. Skønt med ferie og læsetid! Har du endnu ikke læst krimierne om Ravn og hans hund Møffe, så spring du roligt på.

En krimianbefaling og en stop-madspilds-anbefaling kom der lige her til dig, på 2. juledag.

Fortsat god juleferie til dig – hvis du også er så heldig 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.