•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Andesteg er rigtigt lækkert juleaften. Resterne er totalt skønne at spise 1. juledag, men 2. juledag er det måske ikke så sjovt længere. Pudsigt nok, har vi altid alt for meget and til overs. I år langtidsstegte vi to økologiske ænder på 2,8 kg – og der var nok til familien på 4-5 personer i 3 dage.

Ænderne var et hit – men resterne var vi nødt til at trylle med, for at de ville blive ved med at være spændende på 3.dagenPulled and burgere - af resten af juleandenVi lavede ande-burgere med ristet andesteg. Burgerboller, var også ægte stop-madspilds-boller. Jeg havde nemlig puttet vores rest kogte kartofler i, for pudsigt nok, har vi også altid en masse kartofler i overskud.

Bollerne får du opskriften på her, men foreløbigt, så har du kartofler i overskud, så mos dem gerne og tilsæt dem til boller. Burgerbollerne bliver saftige og bløde – de er et hit med kartofler i. Det må du prøve.

Pulled and burgere - af resten af juleandenVi plukkede kødet af ænderne og stegte det i andefedt med løg, hvidløg, peberfrugt og godt med krydderi på toppen. Forberedelserne tog ganske få minutter.

På 3.dagen trængte vi til afveksling fra sauce-og-kartofler-anretningerne, og burgerbollerne var helt perfekte i den sammenhæng.Pulled and burgere - af resten af juleanden

Du får opskriften på det stegte pulled-and-kød lige her:

Pulled and – burgere med rester af andesteg

Pulled and - burgere med rester af juleanden
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Mad til de travle
Keyword: andesteg, pulled and, pulled duck
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Plukket and så meget du har. Vi brugte ca. ½ kg
  • 4-5 fed hvidløg friskpressede
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 alm. løg i skiver
  • 1 peberfrugt i skiver
  • Andefedt

Sådan gør du

  • Fordel andekødet i et støbejernsfad eller i en pande.
  • Smør/pensl andefedtet ovenpå og drys godt med salt og peber. Har du ikke andefedt, så brug smeltet smør
  • Fordel hvidløg, løg og peberfrugt på toppen. Drys med salt og peber.
  • Steg fadet ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Det kan også steges på pande
  • Kødet er nu klar som burger-fyld.

Noter

Du kan også fryse andestegsresterne og bruge dem til biksemad. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne andestegsburgere med pulled and

Pulled and burgere - af resten af juleandenEt tiltrængt pift og en god måde at trylle med julemiddags-resterne på.

Det var lidt tilfældigt, at det lige var peberfrugt, hvidløg og løg vi brugte, men det var dét, der lige var på lager i sommerhus-køleskabet. Det fungerede så fint. Brug bare det, du lige har på lager? Måske du har løg i skiver til overs fra julefrokosten og peberfrugt-skiver til overs fra ostebordet?Pulled and burgere - af resten af juleandenHar du stadigvæk ande-rester på 3 dagen, så kan du altså nemt trylle nyt liv i dem.

Jeg håber også du har gemt noget andefedt? Det er gyldne dråber, så fedtet skal du endelig gemme, når du har skummet saucen af. Brasede kartofler stegt i andefedt smager skønt og denne ret, med løg og peberfrugt, bliver bare endnu lækrere, når kødet steger i andetfedt. Gem du endelig de gyldne dråber.

Jeg har været rimeligt rundhåndet med andefedtet her. Jo mere andefedt, jo bedre og mere snaskede burgere.

Pulled and burgere - af resten af juleanden

Har du ikke andefedt på lager, kan smør også bruges. Kan du ikke nå at bruge al andefedtet, så frys det gerne ned i små portioner og tag det op, når du skal stege og brase kartofler f.eks.

Skønne burgerboller. Det er ikke sidste gang vi laver pulled and-burgere.  En god gang biksemad er nu heller ikke så ringe, eller et stykke smørrebrød med andesteg og svesker på toppen.

Smid endelig ikke dine andestegs-rester ud, for du kan sagtens trylle nyt liv i dem – helt i stop madspilds-ånd.
Pulled and burgere - af resten af juleandenJeg håber du har haft den skønneste jul? Det har jeg. Jeg nyder virkelig ferien i allerlaveste gear. Spiser godter, går ture, nyder brændeovnen, teen, uldtæppet og samværet med mine kære.

Hvis du følger med på bloggens side på Facebook, vil du vide, at jeg har fuld gang i denne krimi. Skønt med ferie og læsetid! Har du endnu ikke læst krimierne om Ravn og hans hund Møffe, så spring du roligt på.

En krimianbefaling og en stop-madspilds-anbefaling kom der lige her til dig, på 2. juledag.

Fortsat god juleferie til dig – hvis du også er så heldig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •