Kylling i fad med fløde og tomat. Her får du én af de rigtigt gode mad i fad opskrifter med kyllingebryst.
Sikke en skøn ret vi spiste i går. Kylling i fad med ris i en cremet tomat flødesovs. Comfort food af allerbedste slags. Skøn ret, som jeg har glædet mig til at dele opskriften på. 
Kyllingebryst kødet skar/klippede jeg ud i mindre stykker, men du kan også stege hele kyllingebryster.
Der bliver en god mængde sovs til retten, det kan vi godt lide. Når man serverer retten med ris, skal der nemlig en del sovs til. Det synes vi ihvertfald i min familie. 🙂
Når du laver en større mængde sovs, så kan du også nøjes med mindre kød. Det kan virkelig være en fordel, især i disse tider, hvor kød er blevet så frygteligt dyrt.
Kylllinge retten kan laves både i gryde, på pande på komfuret eller i ovn.

Jeg brunede ingredienserne og hældte vand/fløde ved og lod herefter retten simre færdig i ovnen.
Skærer du kyllingen i mindre stykker, kan du nøjes med ganske kort tilberedningstid. Kylling bliver nemlig hurtigt gennemstegt.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften og f.eks. tilsætte lidt grøntsager?
Jeg brugte champignon og en rimeligt stor mængde løg og hvidløg. Du kan også tilsætte f.eks. porrer, friske tomater, peberfrugt, tern af gulerødder?
Skøn smag! Faktisk så kan du sagtens bruge opskrift og fremgangsmåde til f.eks. koteletter i fad?
Kylling kan sagtens ersattes med f.eks. kalkunbryst, koteletter, nakkekoteletter, svinemørbrad? Lidt bacon i retten vil også smage lækkert. 
Det er en rigtig god grund opskrift på mad i fad med tomat flødesovs du får her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på fad retter med kylling.
Kylling i fad med fløde og tomat – nem opskrift

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- olie til stegning jeg brugte olie fra et glas soltørrede tomater
- 4-500 gram kyllingebryst eller kalkunbryst jo mere kylling, jo bedre. Hele kyllingebryster eller i tern. Kan erstattes med f.eks. koteletter, svinemørbrad el. lign.?
- 2 løg i tern. Rødløg kan også bruges
- 3-4 fed hvidløg kan udelades eller du kan bruge flere/færre
- 1½-2 hønsebouillonterninger smag til
- 1 bakke champignon eller 2 glas incl. væde i stedet
- 1 ds flåede tomater
- 1 spsk paprika smag til
- 1 spsk oregano smag til
- salt/peber
- 2½ dl kogende vand
- 2½ dl fløde evt. madlavningsfløde
- 2 spsk ketchup smag til. Kan ersattes af et nip sukker
- 5-6 tsk maizena - til jævning ell. kartoffelmel til jævning
- evt. bacon
Sådan gør du
- Skræl løgene og skær dem i tern. Svits dem i olie sammen med hønsebouillonterninger. Start med 1½ bouillontern. Klip/kyllingen i mindre stykker og svits det med, til det skifter farve. Hele kyllingebryster kan også steges.

- Svits champignonerne med og tilsæt nu paprika, oregano og salt/peber. Retten skal krydres godt. Jeg brugte min bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn. Gryde eller alm. pande/ildfast fad kan også bruges.

- Hæld flåede tomater og hæld kogende vand ved (så går retten ikke så nemt af kog). Skyl dåsen med lidt vand og tilsæt også det. Hvis du bruger ildfast fad og pande, så hælder du fyldet i fadet og sovsen ovenpå

- Hæld fløden ved og smag tomatsovsen til og tilsæt f.eks. ketchup/den sidste halve bouillonterning, ekstra salt/peber/oregano/paprika. Rør lidt maizena jævning i. Kartoffelmel el. meljævning kan også bruges.

- Rør godt rundt, så ingredienserne blandes godt sammen. Retten kan nu tilberedes under låg på komfuret eller du kan simre retten sammen i ovnen ca. 15-25 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Tildæk evt. med staniol

- Retten er klar til servering, når sovsen er tyknet lidt og kyllingen gennemstegt. Tilbereder du kyllingen i mindre stykker, kan du godt nøjes med et kvarter i ovnen.

- Jeg serverde ris til retten og vi spiste gulerodsstave til. Nem lækker aftensmad.

Noter
Svits evt. lidt bacon med sammen med løgene
Retten er fryseegnet
Kylling i tomat flødesovs kan du tilberede i ovn, gryde eller sautérpande
Skøn ret! En af de rigtigt gode mad i fad retter, du sagtens kan lave i gryde som gryderet også.
Virkelig en ret med masser af god smag.
Jeg er begyndt at tilberede retter med både oregano og paprika på samme tid og det smager super godt. Tak til min søde datter for det tip.
Tomatsovsen smagte jeg også til med ketchup. Lidt sødme i flødesovsen smager virkelig godt.
Du kan også bruge et nip sukker? Retten stegte jeg i lidt olie, til overs fra et glas soltørrede tomater i olie.
Det var også med til at give retten god smag. Krydr bare retten og smag til, til sidst, til smagen er i top.

Kylling i fad med tomat flødesovs er en nem ret med ris og kylling.
Den ret må du da prøve, når du kan finde et godt tilbud på kyllingebryst eller kalkunbryst? Tit så kan man kan købe kyllingebryst noget billigere på frost. Bare lige et tip til dig.
Rigtig god fornøjelse med retten til dig.

Vi var vilde med den herhjemme og jeg tænker også at den bliver en succes hjemme hos dig. 🙂
Prøv også denne marry me chicken eller denne version med pikantsauce. Du skulle også prøve denne ret med hakket kylling?
Få flere opskrifter med mad i fad med kylling her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






