Fedtebrød med havregryn. Uhm her får du opskriften på sprøde havregrynssnitter.
Skønne, lækre fedtebrød med romglasur – åh hvor jeg bare elsker dem!
På bloggen finder du en masse lækre opskrifter på fedtebrød. Både med ægte rom i glasuren, med appelsinglasur og i dag får du en ny version, nemlig fedtebrød med havregryn.
Jep havregryn i fedtebrød er nemlig en super god idé, for kagerne bliver ekstra knasende sprøde.
Jeg har længe haft lyst til at prøve de lækre småkager, bare med havregryn. Altså hvor jeg bare erstatter kokosmel i dejen med havregryn. Ellers er de lavet helt som de klassiske fedtebrød med rom eller romessens i glasuren.Det er nogle super nemme småkager at bage.
Disse havregrynssnitter bevarer også sprødheden i op til flere dage efter kagerne er bagt.
Det synes jeg tit udfordringen kan være med fedtebrød med kokosmel.
Kokosmelet afgiver fugt undervejs. Sammen med glasuren kan det godt gøre kagerne bløde. Det undgår man helt, hvis man laver fedtebrød med havregryn.
Havregrynssnitterne er et hit, både hvad angår sprødheden. De er også et super smart alternativ, hvis du – eller dine gæster – ikke er så vilde med kokosmel.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Fedtebrød med havregryn – nemme, sprøde havregrynssnitter med romglasur
Ingredienser
Dej:
- 125 gram hvedemel ca. 2 dl
- ¼ tsk hjortetaksalt kan erstattes med bagepulver
- 150 gram smør blødt smør
- 60 gram havregryn ca. 2 dl. Kan erstattes med kokosmel
- 75 gram sukker ca. 1 dl
Romglasur:
- 150 gram flormelis
- 1 spsk romessens - eller rigtig rom
- Vand
Sådan gør du
- Bland mel og hjortetaksalt
- Smuldr fedtstoffet i
- Tilsæt havregryn og sukker og ælt dejen sammen. Brug gerne en røremaskine
- Rul dejen til 3 lange stænger og tryk dem lidt flade med håndroden eller en kagerulle
- Bag fedtebrøds-stængerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Stængerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten.
- Rør romglasuren imens stængerne bager
- Hæld flormelis i en skål og tilsæt romessens og evt. vand. Du kan smage til undervejs og røre glasuren færdig med enten vand eller romessens. Glasuren skal være lidt tyk.
- Tag kagestængerne ud af ovnen og lad dem køle nogle få minutter. Fordel romglasuren på stængerne, imens de stadig er lune.
- Skær fedtebrødene ud i snitter på ca. 1½ cm tykkelse
- Brug en skarp kniv og tør den af undervejs, hvis glasuren klæber for meget
- Lad fedtebrødene afkøle helt af, før du putter dem i en kagedåse. Læg lidt køkkenrulle i bunden af kagedåsen, det opsuger noget af fugten
Noter
Sprøde havregrynssnitter med romglasur – nemme og hurtige at lave
Hvis du er vild med fedtebrød, vil du også elske disse kager – det er jeg totalt sikker på.
Sådan et fad sprøde havregrynssmåkager forsvinder lynhurtigt fra et kagefad – de er nogle farlige fristere.
Det er super nemt at lave fedtebrød. Man ruller bare småkagestænger ud, bager stængerne, smører glasuren på og skærer kagerne ud i snitter. Voila! Alle kan bage fedtebrød – tro mig. 🙂Kagerne smager super godt. Selvom vi jo traditionelt plejer at spise fedtebrød som en julesmåkage, så havregrynssnitter jo godt hele året rundt.
Du kan sagtens prøve med appelsin eller citron i glasuren, så får de et mere syrligt strejf.
Romglasuren smager dog komplet skønt og er ret karakteristisk for den klassiske fedtebrødssmag. Brug gerne rigtigt rom eller romessens i glasuren – du bestemmer.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og spring du bare på en portion af de lækre kager – de smager skønt! 🙂
God fornøjelse med småkagerne – hvad enten du bager dem til jul eller muntrer dig med dem resten af året også 🙂
Få flere lækre opskrifter på fedtebrød her:
1.
2.
3.
4.