Fedtebrød med havregryn. Uhm her får du opskriften på sprøde havregrynssnitter.

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Skønne, lækre fedtebrød med romglasur – åh hvor jeg bare elsker dem!

På bloggen finder du en masse lækre opskrifter på fedtebrød. Både med ægte rom i glasuren, med appelsinglasur og i dag får du en ny version, nemlig fedtebrød med havregryn.

Jep havregryn i fedtebrød er nemlig en super god idé, for kagerne bliver ekstra knasende sprøde.

Jeg har længe haft lyst til at prøve de lækre småkager, bare med havregryn. Altså hvor jeg bare erstatter kokosmel i dejen med havregryn. Ellers er de lavet helt som de klassiske fedtebrød med rom eller romessens i glasuren.Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitterDet er nogle super nemme småkager at bage.

Disse havregrynssnitter bevarer også sprødheden i op til flere dage efter kagerne er bagt.

Det synes jeg tit udfordringen kan være med fedtebrød med kokosmel.

Kokosmelet afgiver fugt undervejs. Sammen med glasuren kan det godt gøre kagerne bløde. Det undgår man helt, hvis man laver fedtebrød med havregryn.

Havregrynssnitterne er et hit, både hvad angår sprødheden. De er også et super smart alternativ, hvis du – eller dine gæster – ikke er så vilde med kokosmel.Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her: Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Fedtebrød med havregryn – nemme, sprøde havregrynssnitter med romglasur

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
Sprøde havregrynssnitter - lækre fedtebrød med romglasur
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 125 gram hvedemel ca. 2 dl
  • ¼ tsk hjortetaksalt kan erstattes med bagepulver
  • 150 gram smør blødt smør
  • 60 gram havregryn ca. 2 dl. Kan erstattes med kokosmel
  • 75 gram sukker ca. 1 dl

Romglasur:

  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk romessens - eller rigtig rom
  • Vand

Sådan gør du

  • Bland mel og hjortetaksalt
  • Smuldr fedtstoffet i
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Tilsæt havregryn og sukker og ælt dejen sammen. Brug gerne en røremaskine
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Rul dejen til 3 lange stænger og tryk dem lidt flade med håndroden eller en kagerulle
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Bag fedtebrøds-stængerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Stængerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Rør romglasuren imens stængerne bager
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt romessens og evt. vand. Du kan smage til undervejs og røre glasuren færdig med enten vand eller romessens. Glasuren skal være lidt tyk.
  • Tag kagestængerne ud af ovnen og lad dem køle nogle få minutter. Fordel romglasuren på stængerne, imens de stadig er lune.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Skær fedtebrødene ud i snitter på ca. 1½ cm tykkelse
  • Brug en skarp kniv og tør den af undervejs, hvis glasuren klæber for meget
  • Lad fedtebrødene afkøle helt af, før du putter dem i en kagedåse. Læg lidt køkkenrulle i bunden af kagedåsen, det opsuger noget af fugten
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Noter

Du kan bruge ægte rom i romglasuren. 
Fedtebrød smager også godt med appelsinsaft eller citronsaft i glasuren
Du kan erstatte havregryn med kokosmel
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde havregrynssnitter med romglasur – nemme og hurtige at lave

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitterHvis du er vild med fedtebrød, vil du også elske disse kager – det er jeg totalt sikker på.

Sådan et fad sprøde havregrynssmåkager forsvinder lynhurtigt fra et kagefad – de er nogle farlige fristere.

Det er super nemt at lave fedtebrød. Man ruller bare småkagestænger ud, bager stængerne, smører glasuren på og skærer kagerne ud i snitter. Voila! Alle kan bage fedtebrød – tro mig. 🙂Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitterKagerne smager super godt. Selvom vi jo traditionelt plejer at spise fedtebrød som en julesmåkage, så havregrynssnitter jo godt hele året rundt.

Du kan sagtens prøve med appelsin eller citron i glasuren, så får de et mere syrligt strejf.

Romglasuren smager dog komplet skønt og er ret karakteristisk for den klassiske fedtebrødssmag. Brug gerne rigtigt rom eller romessens i glasuren – du bestemmer.

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitterJeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og spring du bare på en portion af de lækre kager – de smager skønt! 🙂

God fornøjelse med småkagerne – hvad enten du bager dem til jul eller muntrer dig med dem resten af året også 🙂

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Få flere lækre opskrifter på fedtebrød her:

1.

Fedtebrød opskrift med bagepulver & appelsin
Friske fedtebrød med appelsinglasur
Se opskriften her
Fedtebrød med romglasur og nye friske med appelsinglasur

2.

Romsnitter - opskrift på fedtebrød
Fedtebrød - sprøde, lækre romsnitter med rigtigt rom
Se opskriften her

3.

Fedtebrød med romglasur - Søren Ryges opskrift
Søren Ryge inspirerer: Smørbagte fedtebrød med romglasur
Se opskriften her
Søren Ryge inspirerer: smørbagte fedtebrød med romglasur

4.

Fedtebrød opskrift med romessens - sprøde småkager med kokos
Lækre sprøde småkager med kokos og romglasur
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.