•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fedtebrød med kokosmel og romglasur opskriftDet er december! Der er travlhed. Der er overraskelser i julesokkerne og chokoladekalendere man ikke har tid til at åbne om morgenen. Der er et kalenderlys man tænder, men som man er bange for at glemme at slukke. Hver morgen.

Julekaldendere på TV. Hvilke skal vi se? Kan vi nå dem alle? Nisser allevegne. Julemusik i radion. Julelykke i glimt. Julestress i glimt. Kronisk bagud med alting, men alligevel også en hyggelig ro der sænker sig. Det er julemåned på godt og ondt.

Det absolut ubetinget GODE ved julemåneden er, her i huset, en masse småkager i kagedåserne. Måske med lækre fedtebrød?

Uanset hvor mange slags vi har, er der altid planer om endnu flere. Hvad med godterne? Hvornår skal vi lave (og spise?) dem? Ja vi giver den fuld gas på kaloriespeederen denne måned.  Sådan er det, same procedure as….Slaget og kampen tager vi til januar…..That’s it. Det er ikke til diskussion! 😉Fedtebrød med kokosmel og romglasur opskriftI dag skal du høre om kongen (eller dronningen?) over alle julesmåkager, hvis man spørger mig.

Søde, sprøde, fedtede fedtebrød med romglasur. Rigeligt romglasur.

Disse er absolut mine yndlings-julesmåkager. Uden tvivl! Er du også fan? Hvis ikke du har prøvet at bage en portion fedtebrød, så und dig selv at springe på. Halløj hvor de altså bare smager godt!

Opskriften får du lige her:

Fedtebrød med romglasur – lækker opskrift

Fedtebrød med rigeligt romglasur - lækre julesmåkager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Keyword: fedtebrød, romglasur
Portioner: 60 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. mel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 125 gram blødt smør
  • 2 dl. kokosmel
  • 1 dl. sukker

Romglasur

  • 3 dl. flormelis
  • 3 spsk vand
  • 2-3 spsk. romessens eller ægte rom.

Sådan gør du

  • Rør sukker og blødt smør godt.
  • Tilsæt kokosmel.
  • Bland mel og hjortetakssalt og tilsæt. Rør godt. Dejen bliver klistret. Det skal den være.
  • Form 3 lange pølser så godt du kan, selvom dejen klæber. Tryk dem flade.
    Fedtebrød med romglasur - opskrift
  • Bag fedtebrødene i ovnen v. 175 grader i 8-10 minutter. De skal være sprøde og gyldne.
  • Imens fedtebrødene bager, laver du romglasuren.
  • Romglasur: Tilsæt først 3 spsk vand og herefter 2 spsk. romglasur.
  • Rør godt. Hvis glasuren fortsat ikke kan røres, tilsættes ekstra romessens. Glasuren skal være tyk og sej, den må IKKE være tyndtflydende.
  • Smør glasuren på fedtebrøds-stængerne straks de kommer ud af ovnen. Brug en smøre- eller paletkniv. Glasuren vil smelte lidt, når den kommer på de varme stænger og det går derfor galt, hvis den er for tynd.
    Fedtebrød med romglasur - opskrift
  • Straks glasuren er smurt ud på stængerne, skæres de i lune snitter af 2 cm. tykkelse. De skal skæres ud imens stængerne er varme, ellers vil kagerne smuldre.
  • Det er svært at skære fedtebrødene ud, uden glasuren hænger i. Brug en skarp køkkenkniv og tør den glasur af, der hænger ved, undervejs.
  • Lad fedtebrødene afkøle helt før du putter dem i en kagedåse.

Noter

Fedtebrødene kan holde sig i kagedåse i et par uger. Læg et stykke køkkenrulle i bunden af kagedåsen til at opsuge fugten, så bevarer kagerne mest mulig sprødhed
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Sprøde, lækre fedtebrød. De lækreste julesmåkager

DSC_0219Sådan ser dejstængerne ud før glasuren kommes påDSC_0225 Jeg bad mine børn snuse til romessens-bøtten og spurgte dem “Kan I gætte hvilke julesmåkager jeg er er ved at bage??” “Skildpadder!!!” udbrød min søn. Dygtig dreng. 😉

Ja det er romcreme der er indeni skildpadder, men nej det er ikke skildpadder jeg var igang med at bage 😉
DSC_0229Så. Nu er der julede velduftende fedtebrød. De dufter himmelsk! Kokosmel og romglasur. Sikke en god kombination! 🙂

Nu skal fedtebrødene bare afkøle, og så kan der prøvesmages.

Så kan en ny kagedåse fyldes op. Herligt. De store unger er “hård” ved de kagedåser, men som min datter siger “Mor, er det ikke bedre vi spiser julesmåkager om eftermiddagen, end vi render rundt i byen og ryger hash??”.

Jo da min datter! Jeg bare da gerne nogle flere kager, hvis det skal være! (sålænge det ikke er hash-kager….;-)DSC_0232Håber du har en rigtig hyggelig december? Det har jeg 🙂

Julehilsner fra mig til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •