Pommes Duchesse. Uhm i dag får du opskriften på lækre kartoffelrosetter af bagt kartoffelmos. De små fine kartoffeltoppe laver vi, når der lige skal gøres lidt ekstra ud af menuen.
Nytårsaften prøvede vi derfor at lave de små fine kartoffelkugler sprøjtet ud med sprøjtetylle. Ih så fine de blev. Perfekt til nytårsmenuen og så fine på nytårstallerkenen. Nytårsaften eksperimenterer jeg ger lidt lidt med menuen.
Retterne skal helst gerne være bare lidt festligere og må gerne tage lidt ekstra tid at lave, for vi har jo fri hele dagen.
Skønt at kræse lidt ekstra, på årets sidste dag.
Sådan gik det også denne nytårsaften, hvor jeg prøvede at lave de lækre Pommes duchesse – kartoffelrosetter af bagt kartoffelmos.
De små kartoffeltoppe er hit og du behøver slet ikke vente til nytårsaften, med at prøve en portion.
Du kan sagtens bruge en rest kartoffelmos og i en snæver vending, kan kartoffelmos fra brev også bruges. Bare spring på.
De er super nemme at lave og du kan få opskriften lige her nedenfor:
Pommes Duchesse kartoffelrosetter – få en nem lækker opskrift hér:
Ingredienser
- 1 kg kartofler kogt i mos
- 3 æggeblommer
- 50 gram smør
- Salt
- Evt. 1-2 tsk paprika eller parmesanost. andet krydderi kan bruges
Sådan gør du
- Skræl, kog og blend kartoflerne.
- Pisk smør og æggeblommer i kartoffelblandingen.
- Tilsæt salt og evt. paprika eller parmesanost eller andet krydderi.
- Massen skal blendes så den kan sprøjtes ud med en sprøjtetylle (ca. 0,8 mm). Konsistensen skal være ret fast i det, da kartoffelrosetterne ellers vil flyde for meget ud.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og tryk kartoffelrosetter ud
- Rosetterne kan godt stå tæt, hvis din kartoffelmasse er så fast, at de ikke flyder ud.
- Kartoffelrosetterne bages ca. 15 min ved 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke i kanterne. Kig til dem et par gange og vend evt. bagepladen hvis din ovn varmer ujævnt (som min)
- Servér kartoffelrosetterne straks
- Kan I ikke spise alle kartoffelrosetterne, kan de lunes i ovnen igen dagen efter
Noter
Kartoffelmos kugler bagt i ovnen. Nemt og lækkert kartoffeltilbehør
Det er jo såmænd bare æg og smør der skal piskes ud i kartoffelmos der sprøjtes ud i rosetter.Den sprøjtetylle jeg brugte, ser sådan ud.Det er nemt at trykke kartoffelrosetter ud. Et bageplade fyldt med pommes duchesse – kartoffelrosetter
Pommes duchesse er festligt kartoffeltilbehør og så smager de skønt
Jeg er fan af bagt kartoffelmos!
Mon ikke du kan bruge alskens krydderier til dine pommes duchesse?
Jeg prøvede med salt og paprika og det smagte godt, men parmesanost, timian, muskatnød kunne også være lækkert? Friske krydderurter måske også? Det må vi prøve engang 🙂
Du kan også bruge en grøntsagsmos til dine kartoffelkager? Den skal bare være god fast i det. Få en god opskrift her:
Sikke en fantastisk stor forskel det æstetiske indtryk gør for smagsoplevelsen.
Bagt kartoffelmos smager også bare SÅ meget bedre end almindeligt kartoffelmos synes jeg.
Prøv de små toppe til hverdag og brug gerne kartoffelmospulver fra brev, hvis du ikke lige kan overskue at koge kartoffelmosen fra bunden.
Pommes Duchesse er sprøde og lækre små kartoffelkager, bagt i ovnen
Uhm. Kartoffelkagerne skal helst serveres straks. De bliver ret hurtigt bløde. Lige når de kommer ud af ovnen er de sprøde…..HAPS! 🙂
Jeg glæder mig til at prøve en version med parmesan? Uhm det smager godt tror jeg 🙂Lækre små kartoffelkager. Lækker lækker nytårsmiddagDer var rigeligt med kartoffelrosetter. Resten kunne sagtens varmes op næste dage, uden det gik ud over kvaliteten.
5 minutter i ovnen og kagerne var sprøde igen 🙂Dem må du prøve. Rigtig god fornøjelse med de sprøde kartoffelrosetter til dig.
Få flere lækre opskrifter på festlige kartofler ved at klikke her
Få flere lækre opskrifter på bagt kartoffelmos hér:
1.
2.
3.
4.