Festlige kartofler – Kartoffelrosetter – Pommes Duchesses

Nytårsaften gjorde vi, som mange andre, lige lidt ekstra ud af maden. 3 retter mad. Lækre retter.

Eller dog. På en måde sprang jeg alligevel over hvor gærdet var lavest. På kartoffelfronten. Krøllede købe barbecuekartofler og hjemmelavede Pommes Duchesse – men sikke da fint det lyder?. Kartoffelrosetter. Wauw, men jeg begik en synd. Jeg brugte kartoffelmospulver! Tænk, at kunne finde på det, sådan en nytårsaften!?

Hvorfor gjorde jeg det mon så? Jeg kunne snildt have skrællet og kogt kartofler fra bunden. Hvorfor mon så? Fordi jeg ville se om man kunne! Et pulver-eksperiment kunne du kalde det….

Det kunne lade sig gøre, men selvfølgelig vil og skal jeg da prøve at lave Pommes Duchesses af RIGTIGE kartofler en dag også.

Kast dig roligt ud i mine pulver-duchesse en dag du har knap så god tid, og lav dem. Fordi du kan. . Genial og fornem måde at spise kartoffelmos på! 🙂

For en god ordens skyld får du her både opskrift på hurtige Pulver-kartoffel duchesse og langsomme Duchesse lavet helt fra bunden:

Opskrift på langsomme Pommes Duchesse:

1 kg kartofler koges i mos. Blendes. 3 æggeblommer og 50 gram smør, salt og evt. paprika tilsættes.

Opskrift på langsomme Pommes Duchesse:

2 breve kartoffelmos, ½  liter mælk, ½ liter vand, 50 gram smør, salt, paprika.

Kogende vand tilsættes kartoffelmospulveret og smør vendes rundt heri. Mælk og krydderier tilsættes. Omrøres.

Kartoffelmosen skal være af en sådan konsistens at du kan trykke den ud i sådan en her :

Kartoffelrossetter trykkes ud:

Rosetterne kan godt stå tæt, de flyder ikke så meget ud. Mosen skal være meget fast i konsistensen ellers vil de flyde ud til flade kartoffelkager (som ikke ser helt så fornemme ud, skulle jeg hilse og sige 😉

Flotte ser de ud!

Jeg forestiller mig at du kan iblande alskens krydderier? Jeg prøvede med salt og paprika og det smagte godt. Hvad kunne man ellers forestille sig? Parmesanost måske? Friske krydderurter måske? Det må jeg prøve en dag 🙂

Fantastisk stor forskel det æstetiske indtryk gør for smagsoplevelsen. En gryde med stiv kartoffelmos eller små bagte kartoffelrosetter. Jeg ved godt hvad jeg ville vælge….igen….

Kartoffelrosetterne bages 15 min ved 175 grader varmluft. Eller ind til de er færdige. Kig til dem et par gange og vend evt. bagepladen hvis din ovn varmer ujævnt (som min)

Kartoffelkagerne skal helst serveres straks. De bliver ret hurtigt bløde. Lig når de kommer ud af ovnen er de sprøde…..HAPS! 🙂

Lækre små kartoffelkager.

Synes de hurtige pulver-duchesse gjorde det ganske godt. RIGTIG kartoffelmos kunne jeg dog forestille mig nemt kunne vinde i den duel. Har du prøve duchesse med hjemmelavet kartoffelmos?

Fortæl mig gerne at det er besværet værd, for det er noget nemmere med kartoffelmospulver! 🙂

Lækker lækker nytårsmiddag.

Helt møre entrecotes.. Uhm!

Der var rigeligt med kartoffelrosetter og resten kunne sagtens varmes op næste dage, uden det gik ud over kvaliteten. 5 minutter i ovnen og kagerne var sprøde igen 🙂

Pulver-duchesse går an! Kast dig gerne ud i de hurtige kager 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer