Oksemedaljon med bacon. Uhm her får du opskriften på lækre oksemedaljoner med bacon.
Prøv lige at se hvordan det kan gå, når gemalen tager afsted på shoppingtur. Så kommer han pludselig hjem med lækkert kød. Oksemedaljoner. En herrespise. En gudespise.Faktisk første gang jeg prøver at tilberede oksemedaljoner.
Jeg har altid luret på hvordan sådan en 5 cm bøf bliver tilstrækkeligt mør og tilberedt hele vejen igennem, når den er så høj?
Noget skeptisk over egne evner gik jeg i gang.
Det lykkedes! Bøffen blev mør. Helt perfekt og rosa. Du får et sneakpeak her. Jep. En gudespise.
Opskriften på hvordan du tilbereder oksemedaljon får du idag. Opskriften kan bruges både på grill og på grillpande.
Vi spiste smørristede majs og bagte kartofler til. Uhm en lækker menu. Servér gerne en god bearnaisesauce til. agenørden serverer:
Oksemedaljon med bacon på grill eller pande – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4 oksemedaljoner af tykstegsfilet kan erstattes med medaljoner af svinemørbrad udskåret i 3-4 cm tykke skiver
- 4 skiver bacon
- Bagekartofler evt. hjemmelavede pommes frites
Smørristede majs:
- 2 dåser majs
- 5 gram smør
- Salt
Sådan gør du
- Vikl bacon om bøfferne, medmindre du har købt dem med bacon. Luk evt. med en kødnål ell. lign.
- Krydr bøfferne godt med salt og peber.
- Grill bøfferne 4-5 minutter på hver side ved indirekte varme. Lad bøfferne hvile 3-5 minutter før du serverer dem.
- Brun evt. kanterne først, så baconskiverne bliver sprødstegte. Steg dem 1 minut på hver side og nøjes med 3 minutter på hver side, på den flade side.
- Hvis du steger bøfferne på en pande eller grillpande skal de også grilles ca. 4-5 minutter. Her kan kanterne også brunes først og stegetiden på hver side skal så også reduceres. Tilsæt evt. lidt smør til stegningen
Smørristede majs:
- Svits smør på en pande eller i en gryde og tilsæt majs og salt.
- Svits majsene til de er sprøde og gyldne
Noter
Oksemedaljonerne kan tilberedes både på pande, grillpande og på grillen Servér gerne bagte kartofler til bøfferne - få en opskrift her
Oksemedaljon med bacon på grill eller pande – en nem og lækker oksesteak
En saftig og lækker steak af oksekød.
Servér gerne bagte kartofler eller hjemmelavede pommes frites til
1.
2.
Det var frysende koldt udenfor, så i dagens anledning grillede jeg oksemedaljonerne indenfor på grillpanden.
Det blev de ikke dårligere af. Jeg bruger min yndlings-støbejerns-grillpande, der giver grillede striber og grillet smag.
På min grillpande kan jeg stege uden fedtstof, men bruger du en almindelig pande, så tilsæt gerne lidt smør til stegningen. Bøfferne kan selvfølgelig også grilles.
Som jeg skriver i opskriften så kan du stege bøfferne på baconkanten først, så får baconskiverne en mere sprød overflade.
Nu kan maden anrettes. En nem og lækker menu. Alle retterne er livretter her i huset – helt perfekt. Alle var glade 🙂
Jeg var spændt da jeg skar mit første stykke af bøffen. Den så fin mør og gennemstegt ud. Jeg var spændt på at komme ind til midten!
Bøffen var rosa, men den var stadig supermør og lækker. Jeg plejer ikke at kunne spise rødt kød, men denne rosastegte steak var helt perfekt.
Nu har jeg fået min medaljon-debut. Det var virkelig en lækker oksemedaljon, og det var virkeligt nemt at tilberede den lækre “herremiddag” 😉
Jeg er SÅ glad for min grillpande, når vejret er koldt og frysende udenfor. Grillen vil også være et scoop at bruge til det lækre kød.
Har du prøvet at grille en oksemedaljon, hvis ikke så spring du bare på. Hvis jeg kan, så kan du også. 🙂
I morgen satser vi på udendørs-grillvejr. Jeg har planer om at grille et kalkunbryst, måske i baconsvøb?`Bacon ER bare det 6. krydderi 🙂
Hej Martin
Tak for tips. Mon ikke vi kan købe en billig mørbrad her efter nytår, som Vi kan skære ud? 🙂
Ja jeg skal da prøve at lave bearnaisen selv. Måske 2015 bliver året? 🙂
Mange hilsner
Gitte
Ælsker oksemedaljon 🙂 Netto har dem lidt mindre af og til til 50 kr for 2 stk. De er ganske fine – og jo ‘kun’ 100 g kød pr stk, men det er lækkert! Jeg plejer altid at brune baconet – dvs give bøffen en 4 brunerunder af kanten ca. 2 min pr. bruning. Så får du sprødt bacon. Min familie er ikke glad for rødt kød, så min bøf kommer af før de andre, og så få deres lidt længere. Nem og lækker aftensmad. Og som Maj-Britt siger – grill med blade på – plejer at lægge dem i… Læs mere »