Majs på grill eller i ovn. I dag skal du høre om hvordan man tilbereder lækre saftige majskolber.
Det går jo pludselig op for mig, at det grilltilbehør vi nyder allermest om sommeren jo ikke engang har sin helt egen opskrift på bloggen.
Det skal vi da have lavet om på.
Grillet majs. SÅ lækkert grilltilbehør, der kan laves nemt og hurtigt.
Vi spiser MANGE grillede majskolber, når det er majs-sæson.
Nogle gange tilbereder vi også majskolberne i ovnen, hvis ovnen alligevel er igang. Nogle gange tilbereder vi dem også i mikroovnen.
Skønne majs, uanset hvilken måde du tilbereder dem på.
Når det er majs-sæson, så kan man være så heldig at kunne købe en majskolbe for en femmer.
Køb stort ind i så fald, for majs kan holde sig længe i køleskabet.
I dag skal det handle om majs på grillen. I opskriften nedenfor, får du også anvisninger på, hvordan de kan tilberedes i ovnen.
Majs kan også tilberedes i airfryer, halvér dem gerne, så får du plads til flere.
I mikroovnen bliver majskolberne ekstra saftige, imens de på grillen og i ovnen får de den lækre grillede/stegte smag.
På grillen kan majskolberne tilberedes på to måder.
Version 1 (grillet uden blade) får en mere grillet smag og majskolberne bliver sprøde udenpå.
Version 2 (med blade) bliver mere saftige og majssmagen bevares bedre.
Se i opskriften her hvordan du gør.
Majs på grill eller i ovn – få en god nem opskrift på saftige majskolber hér

Ingredienser
- 4 majkolber
- evt. olie
- Tilbehør: smør og salt rigeligt
Sådan gør du
Grillet majs uden blade
- Befri majskolberne for blade og pensl dem med olie.
- Grill dem på alle sider (ca. 2-3 minutter pr. side ved direkte varme)
- Serveres rygende varme med smør og salt
Grillet majs med blade
- Læg hele majskolber (incl. blade) i vand i mindst 30 minutter (ellers vil der gå ild i bladene og vandet tilfører også fugt til majsene)
- Grill majskolberne MED blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme. Vend nogle gange
- Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt
Majs i ovn:
- Lad bladene blive på majsen. Dyp kolberne i vand og læg dem i et stegefad/bageplade
- Tilbered majskolberne ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt
Noter
Majskolber på grill eller i ovn smager skønt – det lækreste tilbehør
Grillede majs smager skønt og er virkelig en sommer-storfavorit.
Hvordan du vælger at tilberede majsene, bestemmer du selv, nu har du i hvert fald flere valgmuligheder at vælge imellem 🙂
Her i huset gnaver vi alle lykkeligt majskolberne, straks de bliver serveret.
Det rager os en høstblomst, at vi alle får smør og salt på kinder og næse. Det følger med.
Hvis du gerne vil prøve at lave luksus majs, så prøv disse majskolber med bacon – uhm.
Dagens grønne – eller måske vi skulle sige gule tilbehørs-tip fra mig til dig 🙂
Få flere gode opskrifter på majs / majskolber her:
1.

2.

3.

4.

Hej Gitte
Uhmm grillede majskolber er så lækkert – og er også fuldstændig ligeglad med at blive “snasket” godt til af smør og salt 🙂
en god ide når kolberne har ligget i vand en halv time: vip forsigtigt bladene ud, så kan man fjerne trådene, bladene vippes tilbage om kolben, inden den lægges på grillen – uhm lækkert 🙂
KH. Tove