Hjemmelavet Daim chokolade – uhm det smager skønt og faktisk så er det nemt at lave selv. Her får du min nemme opskrift.

Uh jeg elsker bare Daim og jeg kan slet ikke få nok af den lækre karamelchokolade med mandler. Det er jo genialt, at man kan lave den selv!Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Jeg har længe villet prøve at lave hjemmelavet Daim og sikke da en kæmpe succes!

Tror bare jeg vælger den hjemmelavede Daim fremover. Det er jo super hurtigt at lave og noget billigere end den du kan købe.

Den hjemmelavede version smager jo ikke helt som originalen, men rigtigt godt og meget tæt på.

Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Denne karamel er uden fløde, og den består af få enkle ingredienser, der alle er med til at give den gode karamelsmag: Sukker, sirup, smør, vanilje og et strejf salt.

Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Der er også brugt en del finthakkede mandler i karamelmassen. Mandlerne er både med til at give smag og en “crunchy” knasende karamel, som er så karakteristisk ved Daim.

Ej dem må du altså prøve.Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Opskriften er nem og du får den lige her:

Hjemmelavet Daim chokolade – nem opskrift

Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
Nem opskrift på Daim
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift
Portioner: 35 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 50 gram sirup
  • 75 gram smør
  • 75 gram mandler finthakkede - med skal
  • 100 gram mælkechokolade til pensling

Sådan gør du

  • Kog sukker, salt, vanilje, smør og sirup op i en gryde. Rør i karamellen undervejs.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Efterhånden vil karamellen skifte farve og begynde at boble. Brug gerne en træske, når du rører, da karamelmassen bliver meget varm. Dryp lidt karamel på en kold tallerken og når karamellen er hård, er den færdig.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Karamellen skal være ca. 150 grader, hvis du bruger bolschetermometer. Imens karamellen bobler, så hak mandler fint (men ikke til mandelmel). Jeg brugte min minihakker. Rør de hakkede mandler ud i karamellen.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Læg bagepapir på en bageplade og bred straks karamelmassen ud herpå. Træk massen ud, så tyndt/glat som muligt. Jeg fik en flade på ca. 20x27 cm
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå og rul ud med kagerulle, hvis du synes det er nemmere. Jeg brugte min træspatel til at trække massen ud med.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Skær riller i karamellen med en kniv, efter den er kølet lidt, men stadig er varm. Så er karamellen nemmere at skære/brække ud bagefter.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Smelt mælkechokoladen. Det gøres nemmest ved at brække chokoladen i små stykker og lune den kort tid i mikroovnen (omrør ofte). Pensl/smør chokoladen på karamellen med en kniv.
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift
  • Skær Daim karamellen ud med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet. Nogle af stykkerne kan godt smuldre lidt, men pyt, det er bare smagsprøver. Nu er din Daim chokolade er klar til servering. Opbevares på køl
    Hjemmelavet daim chokolade - nem opskrift

Noter

Opbevares på køl i tætsluttende beholder med lidt smørrebrødspapir imellem lagene, så stykker ikke klistrer sammen.
Du kan smelte mere chokolade og så dyppe karamelstykkerne hele, hvis du vil have chokolade på bagsiden også.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Hjemmelavet karamel chokolade a la Daim – det må du altså prøve at lave

Hjemmelavet slik ER altså bare det bedste og dette er denne karamel chokolade igen et bevis på.

Lækkerierne kan du lave med få ingredienser og den Daim du selv laver, er helt fri for tilsætningsstoffer.

Din familie vil helt sikkert juble, hvis du tryller en portion.

Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Jeg penslede bare karamellen med smeltet mælkechokolade, så det var super nemt og jeg brugte kun 100 gram chokolade.

Chokolade er jo blevet hulens dyrt, så dejligt man kan lave Daim uden at blive ruineret.

Du kan sagtens bruge mere chokolade og så dyppe karamelstykkerne heri. De blev rigtigt fine bare med chokolade på overfladen.Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Karamellen har jeg kogt uden bolchetermometer og det gik så fint. Spring du også bare på.

Min mand udbrød “Den har du ramt lige i r…..” og det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂

Daim chokoladen kan du lave både som godter til jul/juleslik, men de smager jo rigtigt godt året rundt. Måske du vil prøve at lave fredagsslik selv, så var denne opskrift et godt bud.

Rigtig god fornøjelse med Daim chokoladen – du bliver vild med den, er jeg sikker på.
Hjemmelavet Daim chokolade - nem opskrift

Prøv også at lave hjemmelavede guldkarameller eller disse karameller med salte peanuts.

Man kan også lave karameller med cornflakes, prøv dem hvis du er vild med crunchy karameller.

Få flere opskrifter på hjemmelavet slik ved at klikke her

Her kan du se flere opskrifter på hjemmelavet karamel:

1.

Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
Lækre karameller med corn flakes
Se opskriften her
Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

2.

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
Hjemmelavede flødekarameller med salt
Se opskriften her
Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

3.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

4.

Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift
Flødekarameller med julekrydderier - lavet af kondenseret mælk
Se opskriften her
Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift

5.

Flødekarameller med chokolade nem opskrift
Lækre flødekarameller med chokolade
Se opskriften her
Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

6.

Karameller med peanuts - af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Se opskriften her
Karameller med peanuts - af kondenseret mælk

7.

Brigadeiros - nemme chokoladetrøfler med kondenseret mælk
Bløde fudge chokoladetrøfler
Se opskriften her
Brigadeiros - nemme chokoladetrøfler med kondenseret mælk

8.

Trøfler med karamel chokolade - opskrift
Nemme karamel trøfler
Se opskriften her
Trøfler med karamel chokolade - opskrift

9.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

10.

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.