Hjemmelavet Daim chokolade – uhm det smager skønt og faktisk så er det nemt at lave selv. Her får du min nemme opskrift.
Uh jeg elsker bare Daim og jeg kan slet ikke få nok af den lækre karamelchokolade med mandler. Det er jo genialt, at man kan lave den selv!
Jeg har længe villet prøve at lave hjemmelavet Daim og sikke da en kæmpe succes!
Tror bare jeg vælger den hjemmelavede Daim fremover. Det er jo super hurtigt at lave og noget billigere end den du kan købe.
Den hjemmelavede version smager jo ikke helt som originalen, men rigtigt godt og meget tæt på.
Denne karamel er uden fløde, og den består af få enkle ingredienser, der alle er med til at give den gode karamelsmag: Sukker, sirup, smør, vanilje og et strejf salt.
Der er også brugt en del finthakkede mandler i karamelmassen. Mandlerne er både med til at give smag og en “crunchy” knasende karamel, som er så karakteristisk ved Daim.
Ej dem må du altså prøve.
Opskriften er nem og du får den lige her:
Hjemmelavet Daim chokolade – nem opskrift
Ingredienser
- 175 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 50 gram sirup
- 75 gram smør
- 75 gram mandler finthakkede - med skal
- 100 gram mælkechokolade til pensling
Sådan gør du
- Kog sukker, salt, vanilje, smør og sirup op i en gryde. Rør i karamellen undervejs.
- Efterhånden vil karamellen skifte farve og begynde at boble. Brug gerne en træske, når du rører, da karamelmassen bliver meget varm. Dryp lidt karamel på en kold tallerken og når karamellen er hård, er den færdig.
- Karamellen skal være ca. 150 grader, hvis du bruger bolschetermometer. Imens karamellen bobler, så hak mandler fint (men ikke til mandelmel). Jeg brugte min minihakker. Rør de hakkede mandler ud i karamellen.
- Læg bagepapir på en bageplade og bred straks karamelmassen ud herpå. Træk massen ud, så tyndt/glat som muligt. Jeg fik en flade på ca. 20x27 cm
- Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå og rul ud med kagerulle, hvis du synes det er nemmere. Jeg brugte min træspatel til at trække massen ud med.
- Skær riller i karamellen med en kniv, efter den er kølet lidt, men stadig er varm. Så er karamellen nemmere at skære/brække ud bagefter.
- Smelt mælkechokoladen. Det gøres nemmest ved at brække chokoladen i små stykker og lune den kort tid i mikroovnen (omrør ofte). Pensl/smør chokoladen på karamellen med en kniv.
- Skær Daim karamellen ud med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet. Nogle af stykkerne kan godt smuldre lidt, men pyt, det er bare smagsprøver. Nu er din Daim chokolade er klar til servering. Opbevares på køl
Noter
Hjemmelavet karamel chokolade a la Daim – det må du altså prøve at lave
Hjemmelavet slik ER altså bare det bedste og dette er denne karamel chokolade igen et bevis på.
Lækkerierne kan du lave med få ingredienser og den Daim du selv laver, er helt fri for tilsætningsstoffer.
Din familie vil helt sikkert juble, hvis du tryller en portion.
Jeg penslede bare karamellen med smeltet mælkechokolade, så det var super nemt og jeg brugte kun 100 gram chokolade.
Chokolade er jo blevet hulens dyrt, så dejligt man kan lave Daim uden at blive ruineret.
Du kan sagtens bruge mere chokolade og så dyppe karamelstykkerne heri. De blev rigtigt fine bare med chokolade på overfladen.
Karamellen har jeg kogt uden bolchetermometer og det gik så fint. Spring du også bare på.
Min mand udbrød “Den har du ramt lige i r…..” og det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂
Daim chokoladen kan du lave både som godter til jul/juleslik, men de smager jo rigtigt godt året rundt. Måske du vil prøve at lave fredagsslik selv, så var denne opskrift et godt bud.
Rigtig god fornøjelse med Daim chokoladen – du bliver vild med den, er jeg sikker på.
Prøv også at lave hjemmelavede guldkarameller eller disse karameller med salte peanuts.
Man kan også lave karameller med cornflakes, prøv dem hvis du er vild med crunchy karameller.
Få flere opskrifter på hjemmelavet slik ved at klikke her
Her kan du se flere opskrifter på hjemmelavet karamel:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.