Chokoladekarameller. Uhm her får du opskriften på bløde og lækre flødekarameller med chokolade. Nemme og hurtige at lave.
Øj manner, hvor kan man lave de lækreste flødekarameller af kondenseret mælk.
En af bloggens mest populære opskrifter, er denne på vanilje-flødekarameller.
Jeg fik straks gode ideer, da jeg fandt en dåse chokolade-kondenseret mælk i skuffen. Mon ikke der kunne de lækreste chokolade-flødekarameller ud af denne dåse?
Jep – hold du bare øje i butikkerne efter sådan en dåse kondenseret mælk med chokolade – for det er gyldne dråber.
Efterhånden kan du købe kondenseret mælk i alle butikker, selv discountforretningerne. Mon ikke du kan købe chokolade-varianten i de største af supermarkederne?
Hvis ikke du kan finde sådan en dåse , så kan du bare tilsætte chokolade til en almindelig dåse kondenseret mælk. Få tips i opskriften.
Hvorfor bruge kondenseret mælk til flødekarameller?
Det er nemt at lave hjemmelavede flødekarameller af kondenseret mælk. Du skal bruge ganske få ingredienser. Karamellen skal slet ikke koge nær så længe, som når du bruger almindeligt fløde.
Har du et bolchetermometer, er det ekstra nemt. Så skal du nemlg bare holde øje med at det når en temperatur på 125 grader, så er karamellerne perfekte.
Du kan sagtens lave karamellerne uden bolchetermometer. Få tips i opskriften.
Skønne karameller og man kan spise ustoppeligt mange af dem. Nu er du advaret. Karamellerne er tilpas hårde/tilpas bløde – helt perfekte faktisk!
Sød smag af sirup, vanilje, smør og sukker – og chokolade selvfølgelig også. Hvor er de lækre!
Få inspiration til flere lækre karamel opskrifter nederst i dette indlæg.
Chokoladekarameller med kondenseret mælk – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 dåse chokolade kondenseret mælk á 400 gram eller alm. kondenseret mælk og 100 gram chokolade
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 4 spsk sirup
- 1 spsk vaniljesukker
- Evt. 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde. Jeg brugte en kasserolle
- Kog i ca. 15-20 minutter v. middel varme. Rør godt ca. hvert 2. minut.
- Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer i. Gå efter en temperatur på 125 grader, så vil de være perfekte. Hårde men lidt bløde alligevel.
- Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
- Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug f.eks. et firkantet fad af keramik ell. metal. Lad karamellen køle af ca. 15-30 minutter.
- Brug en skarp kniv til at skære karamellerne ud - klip evt. med en god saks - det er nemmest.
- Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks.
- Hvis du opbevarer dem køligt, bliver de hårdere og kan holde sig længere tid.
Noter
Tilsæt gerne 100 gram chokolade med, så får du chokoladekarameller
Karamellerne kan holde sig flere uger i køleskabetSkønne flødekarameller med chokolade – nemme og hurtige at lave med kondenseret mælk – lækre chokoladekarameller
Det bliver en stor portion flødekarameller, og de syner af meget, når de er pakket ind. Vi fik 3 glas – uha – hvem skal mon spise alle dem?
Jeg er vist nødt til at tage med et glas med til mine kolleger også. Jeg vil slet ikke kunne administrere så stort et glas farlige fristelser herhjemme 🙂
Det er vigtigt, at du får skåret/klippet karamellerne ud, før massen stivner helt. Den skal se ca. sådan ud, når den er klar til at blive skåret, med let skarpe kanter.
Sådan laver du chokolade karameller med kondenseret mælk. Se billederne her:
Det er totalt lækre karameller – og du kan godt glæde dig til at smage dem.
Hvis du kun kan opdrive den almindelige kondenserede mælk-variant, så smelt bare 100 gram mørk chokolade med.
Få flere gode nemme opskrifter med kondenseret mælk ved at klikke her.
Karamellerne er fine at lave, som et lidt anderledes sødt indslag til en fødselsdag måske. Både børn og voksne vil elske dem. Hjemmelavet slik er bare bedst.
Flødekaramellerne vil også være et hit som hjemmelavede godter til jul, helt uden tilsætningsstoffer o.a.
Få flere gode opskrifter på nemme julegodter og konfekt ved at klikke her.
Hvis du pakker karamellerne ind og sætter dem på køl, kan de holde sig længe – i flere uger, eller lige til de er spist. 😉
Amanda er hjemme på besøg og hun får et glas fyldt med karameller med på weekendbesøg hos sine svigerforældre.
Jeg tror at både hun – og karamellerne – bliver et hit, når hun kommer frem 🙂
Amanda er helt vild med karamellerne. Hun fortæller, at det er de allerbedste karameller jeg nogensinde har lavet og jeg har alligevel lavet en del. 😀Rigtig god fornøjelse med flødekaramellerne – jeg er sikker på, at de vil smage dig. Søde hilsner til dig fra mig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på karameller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej, hvis jeg ikke er interesseret i at lave chokolade karameller, men alm. karameller i stedet, er opskriften så den samme, men bare med alm. kondenseret mælk?
Mvh Rikke
Hej Gitte
Den opskrift lyder mega god – et spørgsmål til dig, inden jagten går ind på chokolade mælken: Ved du om der er bare antydningen af soja i?
Er desværre super allergisk overfor soja