Karameller med chokolade af kondenseret mælk

Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkØj manner, hvor kan man lave de lækreste flødekarameller af kondenseret mælk. 🙂

En af bloggens mest populære opskrifter, er denne på vanilje-flødekarameller  og da jeg fandt en dåse chokolade-kondenseret mælk i skuffen, tænkte jeg, at det måtte der da kunne komme de lækreste chokolade-flødekarameller ud af.

Jep – hold du bare øje i butikkerne efter sådan en dåse kondenseret mælk med chokolade – for det er gyldne dråber.

Efterhånden kan du købe kondenseret mælk i alle butikker, selv discountforretningerne, og jeg vil tro, at du kan købe chokolade-varianten i de største af supermarkederne?Det er nemt at lave hjemmelavede flødekarameller af kondenseret mælk og karamellen skal slet ikke koge nær så længe, som når du bruger almindeligt fløde.

Har du et bolchetermometer, er det ekstra nemt, for så skal du bare holde øje med at det når en temperatur på 125 grader, så er karamellerne perfekteFlødekarameller af chokolade kondenseret mælkKaramellerne smager godt som hjemmelavet slik året rundt og om julegodter. Hvis du pakker dem ind og sætter dem på køl, kan de holde sig længe – i flere uger, eller lige til de er spist. 😉

Amanda er hjemme på besøg og hun får et glas fyldt med karameller med på weekendbesøg hos sine svigerforældre. Jeg tror at både hun – og karamellerne – bliver et hit, når hun kommer frem 🙂Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkSkønne karameller og alarm- alarm, de skal bare holdes langt væk fra mig, for jeg kan bare spise ustoppeligt mange af dem. Jeg kan slet ikke administrere det! Karamellerne er tilpas hårde/tilpas bløde –  helt perfekte faktisk!

Sød smag af sirup, vanilje, smør og sukker – og chokolade selvfølgelig også. Hvor er de lækre! Karameller med chokolade af kondenseret mælk Amanda er hjemme på besøg og hun er helt vild med karamellerne. Hun fortæller, at det er de allerbedste karameller jeg nogensinde har lavet og at jeg lige skal pointere, at hun ikke er blevet betalt for at sige det 😉Kan du slet ikke opdrive den chokolade-kondenserede variant, så smager de almindelige vaniljeflødekarameller jo også bare rigtigt godt.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDu får opskriften på de lækre flødekarameller lige her:

Karameller af chokolade kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse chokolade kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Evt. 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Kog i ca. 15-20 minutter v. middel varme. Rør godt ca. hvert 2. minut.
  • Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer i. Gå efter en temperatur på 125 grader, så vil de være perfekte. Hårde men lidt bløde alligevel.
  • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
  • Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug f.eks. et firkantet fad af keramik ell. metal.
  • Lad karamellen køle af - mærk efter et kvarter.
  • Karamellen må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. Min kølede af ca. ½ time.
  • Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det er nemmest.
  • Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks.
  • Hvis du opbevarer dem køligt, bliver de hårdere og kan holde sig længere tid.


Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkDet bliver en stor portion flødekarameller, og de syner af meget, når de er pakket ind. Vi fik 3 glas – uha –  hvem skal mon spise alle dem?

Jeg er vist nødt til at tage med et glas med til mine kolleger også. Jeg vil slet ikke kunne administrere så stort et glas farlige fristelser herhjemme 🙂Det er vigtigt, at du får skåret/klippet karamellerne ud, før massen stivner helt. Den skal se ca. sådan ud, når den er klar til at blive skåret, med let skarpe kanter.Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkDu får lige lidt billeder af karamel-processen i billeder fra start til slut:

Det er totalt lækre karameller – og du kan godt begynde dig at glæde dig til dem. Jeg håber det kan lykkes dig at finde  den chokolade-kondenserede variant – skønne er de – og nemme også.

Hvis du kun kan opdrive den almindelige kondenserede mælk-variant, tænker jeg, at du sagtens bare kan tilsætte 100 gram mørk chokolade til karamellen? Det vil gå rigtigt godt tænker jeg. Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkKaramellerne er fine at lave, som et lidt anderledes sødt indslag til en fødselsdag måske? Både børn og voksne vil elske dem.

De vil også være fine at dele ud på skole eller job og selvfølgelig vil de også være et hit at servere som hjemmelavede godter til familien, helt uden tilsætningsstoffer o.a.Flødekarameller af chokolade kondenseret mælkRigtig god fornøjelse med flødekaramellerne – jeg er sikker på, at de vil smage dig 🙂

Søde februarhilsner til dig fra mig 🙂

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Rikke Wolf Rasmussen

Hej, hvis jeg ikke er interesseret i at lave chokolade karameller, men alm. karameller i stedet, er opskriften så den samme, men bare med alm. kondenseret mælk?

Mvh Rikke

Helene


Hej Gitte
Den opskrift lyder mega god – et spørgsmål til dig, inden jagten går ind på chokolade mælken: Ved du om der er bare antydningen af soja i?
Er desværre super allergisk overfor soja

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer