Hjemmelavet karamelsauce. Uhm her får du opskriften på en lækker nem karamelsauce med fløde og sirup, der kan laves i både gryde og mikroovn.
“Ej må jeg ikke slikke skålen?” Sådan vil det lyde, når du laver denne lækre karamelsovs derhjemme.
Den smager virkelig godt. Den kan jo næsten heller ikke andet, når den består af lutter gode og lækre ingredienser: lidt smør, piskefløde, lys sirup, vaniljesukker og sukker.
Tilsæt gerne lidt havsalt / flagesalt og uhm så har du tryllet en lækker salt karamelsauce – det smager altså også bare skønt.
En sød sovs med karamelsmag. Den er perfekt at bruge i/på hjemmelavet is, i marengs, i panna cotta, på ris a la mande, i en kop kaffe – eller måske en vietnamesisk iskaffe i stedet for kondenseret mælk?
Det geniale ved denne karamel er, at du kan lave den lige præcis i den tykkelse, som du synes om.
Den kan blive tynd eller lidt tykkere, perfekt hvis skal bruge den i hjemmelavet is f.eks. Jo længere tid, du koger karamellen, jo tykkere bliver den.
Faktisk kan karamelmassen blive til disse lækre flødekarameller også. Så smart med en 2-i-1-opskrift.
Koger du den længere tid endnu, så kan du lave karamelbolscher, som disse karamelbrud. Smart! 🙂
Denne karamelsauce har jeg kogt i mikroovn, da det går hurtigst. Du kan sagtens også bare koge den i gryde. Det tager ikke meget længere tid.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hjemmelavet karamelsauce med fløde og sirup – få en god nem opskrift til mikroovn ell. gryde her
Ingredienser
- 1 spsk. smør kan udelades
- ½ dl sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ dl. sirup både lys og mørk kan bruges
- ½ dl. piskefløde kaffefløde kan bruges i stedet
- evt. havsalt/flagesalt ell. groft salt hvis du vil lave salt karamelsauce
- Drys: Flormelis
Sådan gør du
Hjemmelavet karamelsauce i mikroovn:
- Smelt smørret få sekunder i mikroovnen. Bland alle ingredienser i en mikroovnsskål - gerne af glas. Det skal være en høj skål, da karamelmassen bruser meget op
- Kog karamelblandingen i mikroovnen i 3-4 minutter ved fuld effekt. (650-700 W). Omrør blandingen undervejs og hold øje med at karamellen ikke bruser over i skålen. Dryp lidt karamel på en kold tallerken og tjek om konsistensen er fin, ellers kog den ½-1 minut længere tid af gangen i mikroovnen, til den er ok
Hjemmelavet karamelsauce i gryde:
- Smelt sukker og vaniljesukker ved svag varme. Tilsæt smør og herefter sirup og fløde. Varm karamellen op ved svag varme, til den begynder at tykne lidt. Omrør flittigt. Dryp lidt karamel på en kold tallerken og tjek om konsistensen er fin, ellers kog den ½-1 minut længere tid af gangen til den er ok. Karamellen tykner en del ved afkøling, så lav den ikke for tyk. Smag evt. karamelsaucen til med havsalt
- Hæld karamellen på et lille glas. Det kan holde sig længe i køleskabet.
Noter
Er din karamelsauce blevet for tyk?
Kog den op igen med lidt fløde, så bliver den tyndere i konsistensen igenEr din karamelsauce blevet for tynd?
Kog den lidt længere tid i gryde eller mikroovn Du kan tilsætte chokolade, kakao eller lakridssirup til karamelmassen Smag den evt. til med havsal eller flage salt - på den måde kan du nemt lave hjemmelavet salt karamelsauceKaramelsauce med kondenseret mælk:
Brug denne opskrift på fudge med kondenseret mælk som udgangspunkt og kog din karamelmasse kortere tid.Hjemmelavet karamelsovs med fløde og sirup – så nemt og lækkert at bruge i kager, desserter og kaffe
Skøn karamel med lutter søde, gode og syndige ingredienser. Slurp en lækker sød karamel.
Piskefløde er altså bare bedste at bruge til både karameller og karamelsauce.
Jeg har prøvet at bruge både Cremefine og kaffefløde, men indrømmet: Den fuldfede piskefløde med høj fedtprocent er altså bare bedst, hvis man spørger mig.
I opskriften ovenfor har jeg angivet hvordan du laver karamelsovs både i mikroovn og i gryde. Så finder du bare den metode, der passer dig bedst.
Tjek konsistensen på karamelsovsen ved at lave karamelprøven. Sådan gør du
Hvis du drypper lidt karamel på en kold tallerken, så kan du fornemme, hvor tyk/tynd din karamelsauce bliver efter afkøling.
Vær obs på at karamellen tykner en del efter afkøling i køleskabet, så lav den ikke for tyk.
Er din karamelsauce blevet for tyk?
Så kan du sagtens koge den op igen med et par spsk fløde ekstra.
Er din karamelsauce for tynd efter afkøling?
Kog den bare op i gryde igen, til du er tilfreds med konsistensen. Dryp bare lidt karamelsovs på en kold tallerken som beskrevet ovenfor, så kan du fornemme konsistensen.
Kan man lave karamelsauce med kondenseret mælk?
Jeps det kan du sagtens. Bare brug denne opskrift på fudge med kondenseret mælk som udgangspunkt, og kog din karamelmasse kortere tid.
Det er super nemt at lave hjemmelavet karamel sovs. Det må du prøve. Nogen spiser det faktisk på ris a la mande? Måske vi skulle prøve det?
Prøv også gerne at smage din karamel til med havsalt/flagesalt – vupti, så har du tryllet en lækker salt karamelsauce.
Jeg glæder mg til at bruge den som base i en dejlig panna cotta.
Hvis du stopper på halvvejen, i dit flødekaramel-projekt, så har du faktisk lavet din egen hjemmelavede karamelsauce. Bare spring på:
Få opskrifter på kager og desserter du kan bruge din karamelsovs til hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.