Marengs – uhm i dag får du opskriften på store marengskys med chokolade striber.

Juhuu nu kan jeg lave store flotte marengs, der holder formen! Når jeg kan, så kan du også. 🙂Marengs - store marengskys med chokolade

Her får du den nemme opskrift på flotte kyskager, der bare kan sættes på bagepladen med ske. Marengs - store marengskys med chokolade

Jeg har trukket chokoladestriber af smeltet chokolade i marengsen. Det gjorde bare kyskagerne så fine.Marengs - store marengskys med chokolade Jeg glæder mig til at eksperimentere med mange flere marengsversioner: saltkaramel eller lakridsstriber måske? Jeg tænker vi kan bruge al slags frugtsirup også, tror du ikke?

Så fint med røde striber i marengsen også f.eks.

Det er super nemt at lave marengs og du får nogle gode tricks her. Du skal bruge ganske få basisingredienser, når du laver marengs: æggehvider, sukker.

Forberedelserne til kagerne tager ikke mange minutter. Bagetiden er derimod lidt lang, for kagerne skal bage ved svag varme længe i ovnen.

Mine fik 2 timer v. 75 grader varmluft (100 grader alm. ovn). Marengs skal næsten bare tørre i svag varme, så bliver de bedst og ikke for mørke.

Du kan godt bage kagerne v. 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn) i ca. 1 time i stedet for.

Marengskagerne lavede jeg imens vi tog på skovtur. Dejligt nemt med kager der kan lave sig selv i ovnen imens.:-)Marengs - store marengskys med chokolade

I dagens kager har jeg over æggehvide og sukker også brugt nip salt og 25 gram smeltet chokolade. Du kan også tilsætte grofthakkede mandler eller nødder til marengsen. Uhm

Hvis du tilsætter 1 tsk eddike, så bliver marengsene seje i konsistensen, næsten som tyggegummi.

Mine blev nu fint seje alligevel, så eddike kan fint undværes. Eddike afgiver ikke smag, bare rolig. 🙂
Marengs - store marengskys med chokolade Jeg fik 16 store marengs af denne portion. De smagte skønt og der blev taget flere gange af kagefadet.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Marengs – store marengskys med chokolade striber. Få en nem og lækker opskrift her

Marengs - store marengskys med chokolade
Nemme kyskager med chokoladestriber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Marengs - store marengskys med chokolade
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker du kan også bruge flormelis. 85 gram sukker svarer til 50 gram flormelis
  • 1 nip salt
  • 25-50 gram smeltet mørk chokolade kan udelades eller erstattes med f.eks. lakridssirup, jordbærsirup eller andet. Grofthakket chokolade/nødder kan også bruges
  • evt. 1 tsk eddike kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk hviderne stive (så du kan vende bunden i vejret på skålen)
  • Pisk nu sukkeret langsomt i, ca. 1 spsk af gangen. Pisk til al sukkeret er brugt og sukkeret er opløst. Det tager minimum 5 minutter. Tilsæt evt. eddike Marengsmassen er færdig, når den er sej, tyk og blank og du kan trække toppe i den
    Marengs - store marengskys med chokolade
  • Læg chokoladen i en plastpose og smelt få sekunder i mikroovnen (eller over vandbad). Klip et lille hul i posen og sprøjt chokoladestriber ud på marengsen
    Marengs - store marengskys med chokolade
  • Kør en kniv/strikkepind på kryds og tværs igennem massen, så der kommer fine mønstre/chokoladestriber. Omrør ikke, medmindre du ønsker marengskagerne helt lysebrune. Jeg brugte 25 gram chokolade, men du kan bruge 50 gram, hvis du ønsker tydeligere striber og kraftigere chokoladesmag
    Marengs - store marengskys med chokolade
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu marengs på bagepladen med to spiseskeer. Jeg brugte 1-2 spsk marengsmasse pr. kage og fik 16 kager af denne portion
    Marengs - store marengskys med chokolade
  • Bag kagerne 2 timer v. 75 grader varmluft (100 grader alm. ovn). Du kan nøjes med 1 times bagetid v. 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn).
  • Lad kagerne afkøle helt på bagepladen, før du forsigtigt løsner dem med en dejspatel. Kan nydes som de er, eller serveres med flødeskum og frisk frugt
    Marengs - store marengskys med chokolade
  • Marengskagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse. De kan klistre sammen, hvis de rører ved hinanden

Noter

Chokolade kan udelades eller erstattes med f.eks. lakridssirup, jordbærsirup eller andet
Du kan sprøjte kyskagerne ud med sprøjtetylle i stedet for, så du får små kyskager
Hvis du tilsætte 1 tsk eddike bliver konsistensen sejere, næsten som tyggegummi
Du kan forme marengsen som fuglereder, og fylde med friske bær og flødeskum
Kagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Marengskagerne kan nydes som de er, eller serveres med flødeskum og frisk frugt
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Marengskys med chokolade – nemme, sprøde og lækre småkager. God som dessert med flødeskum og friske bær tilMarengs - store marengskys med chokolade

Juhuu – jeg er virkelig glad for, at jeg har fået styr på marengsen.

Man skal bare være tålmodig, når man pisker sukkeret i. 1 spsk sukker af gangen, til marengsen er tyk, sej og blank og man kan trække toppe i marengsmassen.

Hvis du tilsætter al sukkeret på én gang, kan dine marengs falde sammen og det er jo super ærgerligt. Marengs - store marengskys med chokolade

Jeg brugte bare en kniv, til at trække chokoladestriberne ind i massen. En strikkepind vil også være fint.

Hvis du rører for meget, bliver chokoladen rørt ud. Marengsene bliver så helt lysebrune, men det er jo også lækkert. Marengs - store marengskys med chokolade

Du kan røre grofthakket chokolade og evt. grofhakkede mandler og nødder i massen i stedet for. Det er også skønt med knas og små chokoladekerner i marengsen.

Jeg har kun brug 25 gram chokolade til denne portion. Hvis du ønsker mørkere marengs, så kan du sagtens bruge mere.

Du kan forme marengsen som fuglereder, og fylde dem med friske bær og flødeskum. En lækker dessert.Marengs - store marengskys med chokolade

Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med marengs. Uhm store marengs med lakrids lyder da meget lækkert, synes du ikke?

God fornøjelse med de store marengs kager. Jeg er sikker på at de også bliver en succes hjemme hos dig.:-)Marengs - store marengskys med chokolade

Få flere lækre opskrifter på dejlige marengskager her:

1.

Marengs med kakao nem opskrift på kyskager
Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager
Se opskriften her
Marengs med kakao - nemme, lækre og fedtfattige

2.

Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys
Små søde lakridskys - kyskager af lakridsmarengs
Se opskriften her

3.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

4.

Æggeblomme marengs - gule klap småkager
Sprøde marengs småkager med æggeblomer
Se opskriften her

5.

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum

6.

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

7.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

8.

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Amerikansk lagkage med frugt – i bradepande

9.

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Marengs - store marengskys med chokolade