Kyskager med chokolade. Uhm i dag får du opskriften på store marengskys med chokolade striber. Store luftige marengs.
Juhuu nu kan jeg lave store flotte marengs, der holder formen! Når jeg kan, så kan du også. 🙂
Her får du den nemme opskrift på flotte kyskager, der bare kan sættes på bagepladen med ske.
Jeg har trukket chokoladestriber af smeltet chokolade i marengsen. Det gjorde bare kyskagerne så fine.Jeg glæder mig til at eksperimentere med mange flere marengsversioner: saltkaramel eller lakridsstriber måske? Jeg tænker vi kan bruge al slags frugtsirup også, tror du ikke?
Så fint med røde striber i marengsen også f.eks.
Det er super nemt at lave marengs og du får nogle gode tricks her. Du skal bruge ganske få basisingredienser, når du laver marengs: æggehvider, sukker.
Marengskagerne lavede jeg imens vi tog på skovtur. Dejligt nemt med kager der kan lave sig selv i ovnen imens.:-)
I dagens kager har jeg over æggehvide og sukker også brugt nip salt og 25 gram smeltet chokolade. Du kan også tilsætte grofthakkede mandler eller nødder til marengsen. Uhm
Hvis du tilsætter 1 tsk eddike, så bliver marengsene seje i konsistensen, næsten som tyggegummi.
Mine blev nu fint seje alligevel, så eddike kan fint undværes. Eddike afgiver ikke smag, bare rolig. 🙂
Jeg fik 16 store marengs af denne portion. De smagte skønt og der blev taget flere gange af kagefadet.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kyskager med chokolade – store marengs med chokolade striber
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker du kan også bruge flormelis. 85 gram sukker svarer til 50 gram flormelis
- 1 nip salt
- 25-50 gram smeltet mørk chokolade kan udelades eller erstattes med f.eks. lakridssirup. Grofthakket chokolade/nødder kan også bruges
- evt. 1 tsk eddike kan udelades
Sådan gør du
- Pisk hviderne stive, til du kan vende bunden i vejret på skålen. Pisk sukkeret langsomt i, max. 1 spsk af gangen. Pisk til sukkeret er opløst, minimum 5 minutter. Marengsen er færdig, når den er sej, tyk og blank og du kan trække toppe i den
- Læg chokoladen i en plastpose og smelt få sekunder i mikroovnen (eller over vandbad). Klip et lille hul i posen og sprøjt chokoladestriber ud på marengsen
- Kør en kniv/strikkepind på kryds og tværs igennem massen, så der kommer fine mønstre/chokoladestriber. Omrør ikke, medmindre du ønsker marengskagerne helt lysebrune. Jeg brugte 25 gram chokolade, men du kan sagtens brugere mere.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu marengs på bagepladen med to spiseskeer. Jeg brugte 1-2 spsk marengsmasse pr. kage og fik 16 kager af denne portion. Bag kagerne 1 time v. 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn)
- Lad kagerne tørre i ovnen, gerne natten over. Løsn dem forsigtigt med en dejspatel. Kan nydes som de er, eller serveres med flødeskum og frisk frugt
Noter
Kan også laves med f.eks. lakridssirup. Tilsæt evt. 1 tsk eddike. Så bliver de sejere i konsistensen
Kan også formes som fuglereder og fyldes med flødeskum og bær. Marengs kan også bages i airfryer. Kan holde sig flere uger i tætsluttende kagedåse. De kan klistre sammen, hvis de står for tæt.Marengskys med chokolade – nemme, sprøde og lækre småkager. God som dessert med flødeskum og friske bær til
Juhuu – jeg er virkelig glad for, at jeg har fået styr på marengsen.
Man skal bare være tålmodig, når man pisker sukkeret i. 1 spsk sukker af gangen, til marengsen er tyk, sej og blank og man kan trække toppe i marengsmassen.
Hvis du tilsætter al sukkeret på én gang, kan dine marengs falde sammen og det er jo super ærgerligt.
Forberedelserne til kagerne tager ikke mange minutter. Bagetiden er derimod lidt lang, for kagerne skal bage ved svag varme længe i ovnen.
Hvis du kun skal bruge en lille portion, så kan du bage marengs i airfryer.
Jeg brugte bare en kniv, til at trække chokoladestriberne ind i massen. En strikkepind vil også være fint.
Hvis du rører for meget, bliver chokoladen rørt ud. Marengsene bliver så helt lysebrune, men det er jo også lækkert.
Du kan røre grofthakket chokolade og evt. grofhakkede mandler og nødder i massen i stedet for.
Det er også skønt med knas og små chokoladekerner i marengsen.
Jeg har kun brug 25 gram chokolade til denne portion. Hvis du ønsker mørkere marengs, så kan du sagtens bruge mere.
Du kan forme marengsen som fuglereder, og fylde dem med friske bær og flødeskum. En lækker dessert.
Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med marengs. Uhm store marengs med lakrids lyder da meget lækkert, synes du ikke?
Prøv også disse påskereder med chokolademarengs eller disse små mini Pavlova?
God fornøjelse med de store marengs kager. Jeg er sikker på at de også bliver en succes hjemme hos dig.:-)
Få flere lækre opskrifter på dejlige marengskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Kan man bruge pasteuriserede æggehvider?
Hvor i ovnen skal de bages? Øverst?