Kalkunlår. Lækre saftige kalkunlår i ovn – stegt i den gode stegeso. Sådanne lækkerier skal du høre om i dag.
Glæd dig til en rigtig god opskrift til Römertopfen. Sprøde kalkunlår, stegt på toppen af kartofler og gulerødder.En skøn alt-i-ét fad.
Efterår og tid til indehygge og langsommelige simreretter. Min stegeso er flittigt i brug på denne årstid. Igen vil jeg rose den, for alle dens kvaliteter:
Hvorfor er det smart at stege retter i en stegeso?
- alle dele af måltidet kan laves færdigt i ét,
- der kan langtidssteges, og man snildt kan nå at læse en halv krimi eller en skovtur imens der bliver lavet mad
- kødet – og tilbehøret – bliver supermørt
- retterne bliver lækre og smagfulde og al saft og kraft i kød og grøntsager bevares.
Mad i stegeso kan anbefales, hvis du ikke har energi til at stå i køkkenet i 100 år. Maden laver næsten sig selv i ovnen.
Af denne portion, blev der mad til to dage, med kun 20 minutters indsats.
Har du ikke en stegeso, så fortvivl ej. Kalkunlårene kan sagtens laves i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen.
Denne opskrift er fra mig til dig. En dejlig ret, til det salte køkken, hvor alle ingredienser skal tilberedes i ét. En stegeso er perfekt her.
De lækre kalkunlår, du skal høre om i dag, er super nemme at lave.
Her får du opskriften opskriften:
Kalkunlår i ovn med honning sennep & bacon i stegeso – opskrift på sprøde og lækre lår
Ingredienser
- 4-6 kalkunlår beregn 1 lår pr. person. Kyllingelår, kyllingebryst eller kalkunbryst kan bruges i stedet
- 140 gram bacon i skiver kan udelades
- 1½-2 kg kartofler
- 6-8 gulerødder i halve
- 4-5 rødløg i både
Honning sennepsmariade
- ½ dl olie
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk tørret eller frisk timian
- 2 tsk akaciehonning
- 1 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspeber el. ½ tsk. friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fyld Römertopf-halvdelene med vand. Fyld den ene halvdel og sænk den anden ned oveni.
- Skræl kartofler, gulerødder og løg
- Fyld grøntsager i Römertopfen.
- Rør marinaden sammen og pensl kalkunlårene (du kan med fordel marinere lårene et par timer i forvejen, jo længere tid, jo mere smagfuldt kød tænker jeg)
- Vikl bacon omkring.
- Læg kalkunlårene på toppen af kartoflerne og hæld resten af marinaden over kalkun/kartofler.
- Sæt Römertopfen i en kold ovn og tilbered retten 2 timer v. 200 grader varmluft. Har du 3 timer kan temperaturen sænkes til 175 grader, 4 timer 150 grader, 5 timer 125 grader osv.
- Løft låget af og servér. Synes du dine kalkunlår trænger til lidt bruning, så giv dem evt. 5-10 minutter uden låg
- Lav evt. en kold creme fraiche dressing til eller jævn den stegesky der bliver tilbage efter du har fisket kartofler/gulerødder op.
Noter
Saftige møre lækre kalkun lår stegt i ovn. God opskrift til stegeso
En virkelig smagfuld ret. Det var en skøn marinade til kalkunkødet.
Kalkunlårene, der ellers nemt kan have en tendens til at blive tørre, blev saftige og lækre. Sandsynligvis p.g.a. bacon og marinaden, men også fordi saft og fugt bevares i en stegeso.
Kalkunlårene kan sagtens langtidssteges. Bare følg anvisningerne i opskriften.
Fjerkræ i en stegeso er superlækkert.
Prøv f.eks. denne lækre kylling i øl i stegeso – en af bloggens hit-opskrifter.
Du kan finde mange flere opskrifter til din stegeso i den helt særlige simrekategori lige her
Her ser du dagens Römertopf-opskrift i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kalkunlår i stegeso med honning, timian og sennep – se billederne her:
Indrømmet. Det var en lille smule fedtet at vikle bacon omkring de marinerede kalkunlår, men det var anstrengelserne værd.
Bacon kan dog sagtens også udelades. Du kan fint nøjes med sennepsmarinaden.
Jeg marinerede ikke lårene timer i forvejen, men de blev superlækre alligevel. Har du særligt god tid, så marinér endelig før.
Altså totalt lækre de kalkunlår der. Se lige en lækkerhaps.
Den største udfordring for dig, med denne opskrift, bliver nok at opdrive kalkunlår.
Jeg har været heldig i supermarkedet et par gange på det sidste.
Lykkes det ikke for dig, så kan kyllingelår og måske også andelår bruges til denne ret. Tilpas tilberedningstiden, i så fald. Måske du skal udelade bacon, hvis du bruger andelår.
Kalkunlårene blev smagfulde og saftige. Den lækre sennepsmarinade og den gode baconsmag gav smag til både kød og kartoffelfad.
Stegeskyen kan evt. jævnes, men vi brugte den bare som dryp på kartoflerne. På den måde klarede vi os fint uden sovs. Du kan evt. lave en hvid creme fraiche dressing til.
Kartofler og gulerødder blev også superlækre. Smagfulde og møre. Som altid var der kamp om rødløgene her i huset.
Uhm bagte rødløg i Römertopf.
Her i husstanden spiser vi 1 kilo rødløg om ugen, eller tæt på. Er du vild med rødløg kan jeg anbefale dig denne opskrift på syltede rødløg med peberkorn. Så er der serveret. Stegesoen tryller igen – alt-i-é
Fantastisk opskrift ❤ Jeg tror, jeg efterhånden har lavet det 10 gange og altid med succes ? Nemt og billigt, og en absolut favorit her i huset? Jeg er stor fan af römertopfen og bruger ofte dine opskrifter?
Inge
Hej Gitte
Er det kun underlårene du har brugt ? Det ser sådan ud på billederne. Jeg har en hel kalkun, som jeg har tænkt mig at partere, og så bruge lårene til denne opskrift. Det ser lækkert ud.
Tager du låget af lidt før, så baconen kan blive lidt brun?
Har lavet retten idag – superlækkert. Havde rodfrugter blandet med kartofler og lidt tørret ramsløg sammen med peber. Lod det simre på 150 grader i 3 1/2 time i Römertorp. Jævnede væsken med Sojafløde og maizena.
Kalkunlår fra Lidl til små penge.
Har d.d købt 2 store kalkunlår i Netto til kr. 35 og de er lige nu i min rømertopf med bagenørdens opskrift.
Kate
Jeg vil så gerne lave denne opskrift på lørdag til gæster. Men jeg forstår ikke denne del:
Fyld Römertopf-halvdelene med vand. Fyld den ene halvdel og sænk den anden ned oveni.
Kan du skære det ud i pap for mig? Har ikke en stegeso men et Le Cruset fad med låg.. Det er vel fint?
Mums
Hej. Lige et hurtigt spørgsmål.
Skal der væde i bunden ved kartoflerne, eller steger de bare i egen væde og fedt fra kalkunen. Jeg bruger en støbejerns gryde med låg, tænker det er samme princip.
Glæder mig til der er mad ?
Hej 🙂
Jeg har haft lavet denne og det var helt fantastisk 🙂 Nu leger jeg med tanken om at lave den til en fødselsdagstøsemiddag – men
kan man lave den med den variation, at det “kun” er løg, gulerødder – og evt andre rødder der er i bunden og man så laver ris og salat til? (= tror du, at der vil være nok saftighed tilbage?)
Ser frem til dit svar 🙂 – og tak for lækre opskrifter! 🙂
Tak for en god opskrift. Det var debut med kalkunlår og din opskrift gjorde det klart til en succes. Mums.
Det er mange år siden jeg har lavet kalkunlår sidst, men fandt nogle i Lidl for et stykke tid siden, og hvor jeg dog fortryder at jeg ikke købte nogle flere.Super,super opskrift.
Tak for en spændende ret i stegesoen, elsker disse dejlige retter hvor det kun er en ting til rengøring, og oprydningen er foretaget i god tid før spisetid 🙂
Mht. kalkunlår, kalkuncuvette, så kan vi få det i Meny her i Holstebro, er det ikke i køledisken, kan det bestilles. Det sker vores Spar butikker har dem, men for at være sikker vil jeg gå i Meny (før Superbest).