•  
  • 36
  •  
  •  
  •  

Kylling i øl i Römertopf

Vidste du, at man kan lave den lækreste kylling i sin Römertopf, hvis man lader den slubre øl i sig i 3 timer?

En kold fra kassen, rigeligt med løg og låget på. Saftig, mør kylling med det lækreste tilbehør og den mest smagfulde stegesky. Fantastisk!Kylling i øl i Römertopf

Her kommer opskriften på kylling i Römertopf, og den er virkelig nem og det er en totalt lækker ret:

Kylling langtidsstegt i øl i Römertopf opskrift

Mør og saftig kylling - langtidsstegt i øl i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: kylling, Römertopf
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 4-5 rødløg
  • 2-3 løg
  • 5-6 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 1 øl alle slags kan bruges. Øl kan også udelades og evt. erstattes af 2-3 dl afkølet bouillon

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv time. Fyld den herefter med løg skåret både, hele hvidløgsfed og halve gulerødder.
  • Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt.
  • Når kyllingen er lagt godt til rette, hældes en øl ved. Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling.
  • Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft (ell. 2 timer v. 175 grader) De sidste 10 minutter fyrer du temperaturen op på 200 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg, så skindet kan blive sprødt.
  • Fisk evt. kyllingen op og steg den færdig i et fad for sig. Si løg og gulerødder fra stegeskyen og steg dem færdige i ovnen i et lille fad. De smager bedst hvis de får lidt stegt "bid". Jævn stegeskyen. Du får en fantastisk sauce, helt uden de store anstrengelser.

Noter

Øl kan også udelades og evt. erstattes af 2-3 dl afkølet bouillon
Kylling kan erstattes af andet kød - en god steg af svine- eller oksekød måske?
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

En kylling langtidsstegt i øl bliver mør, saftig og lækker

DSC_7937Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt. DSC_7941 Brug gerne en kæmpekylling. Jeg lover dig at kyllingen bliver så velsmagende, at en familie på 4 sagtens vil kunne spise en 1600 grams kylling. Er der rester, vil de snildt kunne bruges dagen efter (pluk kyllingekød og tilsæt løgkompot og kyllingekød til skysaucen. Fyldet vil kunne bruges i tarteletter f.eks?  helt i stop madspild – ånd?

Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling (Tak til Twitter-Thea for det tip! 🙂DSC_7946Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft. Det sidste kvarter fyrer du temperaturen op på 175 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg. 
DSC_7972

DSC_7982

DSC_7973 Sådan ser løgtilbehøret ud før den sidste stegetid i ovnen.DSC_7975og sådan ser løgblandingen ud efter et kvarter i ovnen ved 175 grader varmluft. Uhm! Er vild med bagte løg og de ølbagte hvidløgsfed smager himmelsk! 🙂DSC_7983De smukke fade fra Keramikladen kan bruges i ovnen. Smukt service og meget praktisk. Kan varmes, fryses og vaskes op i opvasker. Jeg ELSKER mit service fra Keramikladen!

Nu skal kyllingen parteres, og det kan være lidt af en udfordring. Kyllingen er så mør, at den falder fra hinanden. Foretrækker du en lidt mere fast kylling, så kan du fint nøjes med 2½ times stegetid tror jeg. 3 timer giver “pulled chicken” 😉 Det elsker jeg, gør du?

Jeg fik da skåret op til flere regulære kyllingestykker 🙂
DSC_7979Øj manner hvor mine børn var skeptiske overfor mit kylling-i-øl-projekt.

De HADER når jeg eksperimenterer med kyllingen. En ting er at fredagskyllingen i dag var flyttet til lørdag (traditionsbrud!), noget andet er at moren nu pludselig begynder at putte sære ting som øl ned til den! Det KAN man da ikke! Det er de mest kyllinge-konservative børn jeg har. De er nogle MEGET hårde kritikere og foretrækker kyllingen med salt og sprødt skind, sådan som de altid har været vant til….(de sidste 1000 år).Kylling langtidsstegt i øl i Römertopf opskriftJeg var derfor særligt spændt på deres reaktion ved middagsbordet og hvad skete? De jublede! Skønt! 🙂

Familien synes kyllingen var lækker og saftig! De ville smage på øl-sky-saucen og synes også den smagte fantastisk! Jamen hvad sker der lige? Er der basis for en ny familiefavorit her?

En mindre kyllingerevolution ramte familien. En øl, en kylling og en Römertopf. Hvem skulle have troet at så simpel en ret kunne blive så stor en succes? 
Jeg sender hermed retten “Kylling i øl i Römertopf” familiens allerbedste anbefalinger. DSC_7944Jeg havde tænkt at jeg skulle slappe af i dag, men på en eller anden måde ender jeg altid med at drøne rundt. Der var lige 6 ferskner der skulle bruges, jeg kunne da lige lave noget hurtigt ferskenmarmelade? Marmeladen ville smage godt på nybagte boller, så laver jeg da lige sådan nogen?

Ud i haven for at slappe af, hov der ligger jo 10 æbler der er blæst ned i stormvejret. Man kunne da bage en hurtig æblekage? Hvad med en tarte tatin variant, med stegte æbler?DSC_8009Jo mine weekender går tit sådan, jeg får tit startet diverse kædereaktioner i mit køkken. Sådan gik det også i dag. Her ser du et glimt af den lækre æblekage jeg fik eksperimenteret mig frem til. Karamelliserede æbler stegt i pande, dej hældt på og en tarte tatin-agtig kage blev bagt i panden. Og det var jo slet ikke meningen! Jeg trængte jo til at SLAPPE AF, ikke FINDE PÅ!?

Nå! Har vist efterhånden erkendt, at jeg bedst slapper af ved at finde på i mit køkken. Hjernen afledes og spores ind på andre kanaler end de er sporet ind på i mit arbejdsliv. Er vist bare nødt til at erkende, at det er sådan jeg er og har det allerbedst! 😉

Jeg er glad for at DU hænger på til at følge med i alle mine påhit 😉


  •  
  • 36
  •  
  •  
  •