Saftig kylling – langtidsstegt i øl i Römertopf

  •  
  • 36
  •  
  •  
  •  

Kylling i øl i Römertopf

Vidste du, at man kan lave den lækreste kylling i sin Römertopf, hvis man lader den slubre øl i sig i 3 timer?

En kold fra kassen, rigeligt med løg og låget på. Saftig, mør kylling med det lækreste tilbehør og den mest smagfulde stegesky. Fantastisk!Kylling i øl i Römertopf

Her kommer opskriften på kylling i Römertopf, og den er virkelig nem: 

Mør og saftig kylling - langtidsstegt i øl i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 4-5 rødløg
  • 2-3 løg
  • 5-6 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 1 øl

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv time. Fyld den herefter med løg skåret både, hele hvidløgsfed og halve gulerødder.
  • Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt.
  • Når kyllingen er lagt godt til rette, hældes en øl ved. Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling.
  • Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft (ell. 2 timer v. 175 grader) De sidste 10 minutter fyrer du temperaturen op på 200 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg, så skindet kan blive sprødt.
  • Fisk evt. kyllingen op og steg den færdig i et fad for sig. Si løg og gulerødder fra stegeskyen og steg dem færdige i ovnen i et lille fad. De smager bedst hvis de får lidt stegt "bid". Jævn stegeskyen. Du får en fantastisk sauce, helt uden de store anstrengelser.

DSC_7937Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt. DSC_7941 Brug gerne en kæmpekylling. Jeg lover dig at kyllingen bliver så velsmagende, at en familie på 4 sagtens vil kunne spise en 1600 grams kylling. Er der rester, vil de snildt kunne bruges dagen efter (pluk kyllingekød og tilsæt løgkompot og kyllingekød til skysaucen. Fyldet vil kunne bruges i tarteletter f.eks?  helt i stop madspild – ånd?

Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling (Tak til Twitter-Thea for det tip! 🙂DSC_7946Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft. Det sidste kvarter fyrer du temperaturen op på 175 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg. 
DSC_7972

DSC_7982

DSC_7973 Sådan ser løgtilbehøret ud før den sidste stegetid i ovnen.DSC_7975og sådan ser løgblandingen ud efter et kvarter i ovnen ved 175 grader varmluft. Uhm! Er vild med bagte løg og de ølbagte hvidløgsfed smager himmelsk! 🙂DSC_7983De smukke fade fra Keramikladen kan bruges i ovnen. Smukt service og meget praktisk. Kan varmes, fryses og vaskes op i opvasker. Jeg ELSKER mit service fra Keramikladen!

Nu skal kyllingen parteres, og det kan være lidt af en udfordring. Kyllingen er så mør, at den falder fra hinanden. Foretrækker du en lidt mere fast kylling, så kan du fint nøjes med 2½ times stegetid tror jeg. 3 timer giver “pulled chicken” 😉 Det elsker jeg, gør du?

Jeg fik da skåret op til flere regulære kyllingestykker 🙂
DSC_7979Øj manner hvor mine børn var skeptiske overfor mit kylling-i-øl-projekt.

De HADER når jeg eksperimenterer med kyllingen. En ting er at fredagskyllingen i dag var flyttet til lørdag (traditionsbrud!), noget andet er at moren nu pludselig begynder at putte sære ting som øl ned til den! Det KAN man da ikke! Det er de mest kyllinge-konservative børn jeg har. De er nogle MEGET hårde kritikere og foretrækker kyllingen med salt og sprødt skind, sådan som de altid har været vant til….(de sidste 1000 år).DSC_7976Jeg var derfor særligt spændt på deres reaktion ved middagsbordet og hvad skete? De jublede! Skønt! 🙂

Familien synes kyllingen var lækker og saftig! De ville smage på øl-sky-saucen og synes også den smagte fantastisk! Jamen hvad sker der lige? Er der basis for en ny familiefavorit her?

En mindre kyllingerevolution ramte familien. En øl, en kylling og en Römertopf. Hvem skulle have troet at så simpel en ret kunne blive så stor en succes? 
Jeg sender hermed retten “Kylling i øl i Römertopf” familiens allerbedste anbefalinger. DSC_7944Jeg havde tænkt at jeg skulle slappe af i dag, men på en eller anden måde ender jeg altid med at drøne rundt. Der var lige 6 ferskner der skulle bruges, jeg kunne da lige lave noget hurtigt ferskenmarmelade? Marmeladen ville smage godt på nybagte boller, så laver jeg da lige sådan nogen?

Ud i haven for at slappe af, hov der ligger jo 10 æbler der er blæst ned i stormvejret. Man kunne da bage en hurtig æblekage? Hvad med en tarte tatin variant, med stegte æbler?DSC_8009Jo mine weekender går tit sådan, jeg får tit startet diverse kædereaktioner i mit køkken. Sådan gik det også i dag. Her ser du et glimt af den lækre æblekage jeg fik eksperimenteret mig frem til. Karamelliserede æbler stegt i pande, dej hældt på og en tarte tatin-agtig kage blev bagt i panden. Og det var jo slet ikke meningen! Jeg trængte jo til at SLAPPE AF, ikke FINDE PÅ!?

Nå! Har vist efterhånden erkendt, at jeg bedst slapper af ved at finde på i mit køkken. Hjernen afledes og spores ind på andre kanaler end de er sporet ind på i mit arbejdsliv. Er vist bare nødt til at erkende, at det er sådan jeg er og har det allerbedst! 😉

Jeg er glad for at DU hænger på til at følge med i alle mine påhit 😉


  •  
  • 36
  •  
  •  
  •  

50
Skriv en kommentar

26 Kommentar tråde
24 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
17 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Elin Stage

Hej Gitte! Denne kylling er en af vores favoritter, og den bliver så vellykket hver gang! Tror du, at jeg kan bruge kyllingefileter i stedet for en hel kylling? Og skal den så have den samme tid i ovnen, eller kortere tid? Op forhånd tusind tak for svar 🙂 Vh Elin

Elin

Kære Gitte,
Jeg synes din opskrift lyder så spændende, og har tænkt mig at afprøve den nytårsaften 🙂 Men jeg har desværre ikke en varmluftsovn. Hvor mange grader og hvor lang tid tror du kyllingen skal have i en almindelig ovn? De bedste hilsner fra Elin

Kirsten

Hej Gitte. Vi har her i huset i årevis lavet kylling i stegeso. Suveræn ret, specielt fordi det helt og holdent er min mands projekt som jeg slet ikke kan finde ud af 😉 hjemmebagte flutes til og reglen er at der ikke må serveres andet tilbehør til………dette accepterer jeg glad og gerne. Dagen derpå er det altid kold kyllingesalat på de sidste flutes…….så har jeg friweekend i køkkenet, herligt til andre krea sysler. Men nu vil jeg altså kaste mig ud i øl-kyllingen, det lyder bare super lækkert. Har i dag bage skønne julemandens småkager – som også faldt… Læs mere »

L Havmand

Den bliver virkelig – som i VIRKELIG – god og saftig, og det er så nemt at gå til!

Tak for en simpel opskrift på et sikkert hit – hver gang!

Pia

Jeg hældte bare lidt vand i 🙂
Da jeg skulle lave sovsen, hældte jeg lidt mere vand og en terning i.
Jeg glæder mig helt vildt til at bruge min stegeso mere. Har bebudet familien, at det bliver simre mad mange gange i det næste stykke tid. Haha.
Min stegeso er i aluminium, det er så dejlig nemt, og den er 6,5 L . Det passer godt til en familie på 6.
Hilsner
Pia

Pia

Hej Gitte

Vil bare sige at jeg lavede denne ret i går. Den var absolut et stort hit. Børnene syntes faktisk at det var noget af det bedste kylling de havde fået (lavede den dog uden øl) Så den opskrift bliver gemt i mappen med alle de andre stegeso opskrifter jeg ellers har gemt fra din side 🙂
Tak for en super opskrift.

Karin Juhl

Hej
Er ny bruger af Røhmer top
Har hørt at man skal starte i kold ovn.
Hvad gør du ?
Karin

GItte Sørensen

Så har jeg lige prøvet at lave kylling på “din måde” og det blev fantastisk. Undlod dog hvidløg, for det kan min mand ikke lide., men stadig en skøn saftig og velsmagende ret

John Christensen

Hej Gitte, vi skrev lidt sammen i går med hensyn til udskiftning af Classic øl til mørk øl, Bering Bryg fra ceres, også kaldet Havskum.
det gik fantastisk. Den efter min smag lidt bitre tone sovsen fik med Classic øllen fortog sig fuldstændig. Ellers en forrygende ret, som jeg vil benytte lejligheden til at takke dig for, Du har simpelthen vækket min passion for simremad.
God Søndagshilsen
John

Ulla

Hej Gitte
Nu har jeg fået en rômertopf i julegave, og glæder mig meget til at tage den i brug. Denne opskrift ser dejlig nem ud, men her kommer der nok et lidt dumt spørgsmål. Kommer kyllingen til at smage meget af øl, jeg er ikke så glad for øl……..
VH
Ulla

Michela

Hej ! 🙂
Ganske fantastisk opskrift – sidder her med min nyindkøbte stegeso og glæder mig som et lille barn til at indvie den… 😀

Jeg tænkte på at bage et lækkert brød ved siden af, så man kan sidde og “dyppe” brødet i saften i stedet for at lave alm tilbehør ?
Og så self en lækker salat.. 🙂

Pascale

Jeg elsker at bruge min stegeso og leder altid efter nye opskrifter på nettet. Denne opskrift lyder spændende og jeg har tænkt mig at prøve den i morgen. Jeg har nok ikke en hel kylling men til gengæld 6 frosne kyllingeoverlår som jeg købte på tilbud og jeg er sikker på at det bliver lige så godt. Tak for inspirationen!

malene

Hold op en super lækker ret:-) så nem og så lækker.

Jane Hansen

Hej Gitte.
Jeg vil love for, at kæresten og jeg fik smovset i kylling. Det blev en så lækker og mør “fugl” og lækkert med rodfrugter til. Det er absolut ikke sidste gang at jeg går lidt efter dine opskrifter. 🙂
God weekend-hilsen fra Jane

Buster

Jeg kan simpelthen ikke lide kalkun, så der må jeg melde pas. Jeg kender ikke opskriften på Peking-and, jeg lavede den bare sådan en dag, hvor jeg skulle skynde mig ud af huset og lige smed den ind i Moulinex-ovnen, som var den type, der slukker selv. Jeg kom faktisk også noget rødvin på og indeni sammen med soyaen, er jeg kommet i tanker om. Nå men så vil jeg da lige tage en anden variation med: hele tørrede abrikoser sammen med kalamatas oliven som fyld blandet med tørret timian. Og ikke noget med rødkål og brunede kartofler – der… Læs mere »

Buster

Jeg ved sørme ikke, om min kommentar kan bruges til noget, men jeg er fuldstændig gået bort fra gås, jeg synes den tilhører en svunden tid, hvor man lige så godt kunne spise dem, når man nu havde dem gående alligevel – smags- og konsistensmæssigt finder jeg and langt at foretrække, men mht øl så ville jeg ikke vælge den kombination. Salt, sødt, syrligt – det er andens akkompagnement, hvis man ikke foretrækker den 100% krydret og ikke andet, som f.eks. stegt med en hel buket Timian i og godt overskyllet med soya og ligeledes langtidsstegt – det er forrygende… Læs mere »

Jens

Hej Gitte!

Jeg kan hermed forsikre at en time pr. kg. bestemt godt kan fungere. Jeg burde selvfølgelig have planlagt min dag lidt bedre – for jeg er ikke i tvivl om at 4½ time ved 150 grader havde været mange gange bedre 🙂
Den blev bestemt spiselig – men ikke specielt god. Jeg fik den heller ikke krydret ordentligt. Tror måske at din opskrift nu engang egner sig bedst til kylling – så sådan må jeg hellere prøve den næste gang 😉

Vh. Jen.

Jens

Hej Bagenørden! Så har jeg lige sat gåsen over. Hvis du ser dette, inden den er færdig: hvor lang tid tror du fuglen skal have ved 200 grader? Vil helst ikke have aftensmad særlig mere senere end halv ti 🙂

Jane Hansen

Hej Gitte.
Den opskrift MÅ simpelthen afprøves, mine tænder løber i vand 🙂 Jeg har desværre ikke varmluftsovn så hvor længe og hvilken varmegrad vil du anbefale.
Tusind tak for en rigtig god og inspirerende blog du deler ud af.
Hilsen Jane

Jens

…sådan en vild gås er jo i øvrigt radmager. Mon ikke det ville fornøje den at få lagt et par skiver smør på sig, inden den bliver sat i ovnen?

Vh. Jens.

Jens

Hej! Det lyder jo super lækkert!

Jeg overvejer at lave opskriften, dog med en vild grågås på 2 – 2,5 kg. Ville du øge mængden af øl, ville du øge stegetiden, og hvor meget? Jeg er en novice, både med kød og med stegeso, så håber du vil hjælpe mig lidt 🙂

Vh. Jens.

Buster

Kan man ikke bruge den slags glas-stegeso med tilhørende låg,
som var meget fremme i 50erne og 60erne ? Eller en støbejerns.
gryde med tilhørende støbejernslåg ?

Mikael

Super lækkert, har lige lavet den med en hjemme opdrættet og slagtet hanekylling og kød og skind var bare lækkert og sovsen et kæmpe hit bare en fantastisk ret som nok skal blive genbrugt, da den ikke kræver det store i forberedelse og passer sig selv i ovnen.
Mange tak for mad og hilsener
Mikael.

Jenny

Jeg kender det, bedste søndag afslapning er at lave noget i køkkenet, i dag blommer i rødvin (“redder” alt for meget frugt fra arbejdet om fredagen, der ikke kan overleve, og så brød kæresten sig ikke om vinen i går), og glutenfri banan mandel boller fra anne au chocolat

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer