Kalvecuvette i ovn. Uhm her får du opskriften på en dejlig kalvesteg stegt i ovnen med tilbehør.
I dag skal du høre om en rigtig lækker menu, der er meget nem at lave og som smager super godt.
Kalvecuvette stegt sammen med ovnkartofler, stegte rødløg, peberfrugt og gulerødder. Alt bliver færdigt i ét og samme fad. Smart!
Retten er perfekt at lave en dag det skal gå lidt hurtigt i dit køkken, men hvor I alligevel gerne vil spise lækkerier.
Det er en “Alt i et fad”- hvor både kød, tilbehør og grøntsager steger færdigt i ét og samme fad. Alle ingredienser giver god smag til hinanden.
Kartoflerne steger i stegens stegesky og det smager bare så godt. Det er virkelig lækkert at lade en steg stege på toppen af et kartoffelfad.
Jeg brugte en kalvecuvette jeg var heldig at finde et godt tilbud på.
Du kan sagtens også tilberede en kalveculotte på denne måde, og en culottesteg / cuvettesteg af okse også.
Retten er et hit og du får opskriften lige her:
Kalvecuvette i ovn med tilbehør – opskrift
Ingredienser
- 1 kalvecuvette (min vejede ca. 800 gram) kalveculotte, okseculotte/cuvette kan også bruges
- Salt/hvidløgspeber
- 1½-2 kg kartofler i både (vaskede eller skrællede)
- 3-4 gulerødder kan udelades
- 1 peberfrugt i grove tern
- 2-3 rødløg i både
- 3-4 spsk olie
Sådan gør du
- Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i både. Skræl og skær gulerødder i grove stykker. Vask peberfrugt og skær dem i strimler. Skær rødløgene i både. Fordel det hele i en bradepande og dryp med olie og krydr godt med salt og peber
- Steg kartoffelfadet alene ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kartoflerne rundt et par gange.
- Gør kalvecuvetten klar imens. Skær evt. sener af på undersiden
- Skær rids i fedtlaget med en skarp kniv. Drys godt med salt og peber. Sæt stegetermometer i.
- Lav en lille fordybning i kartoffelfadet og læg stegen på toppen. Kalvecuvetten kan selvfølgelig også steges i et fad for sig, uden kartofler.
- Sæt fadet i ovnen og steg i yderligere ca. 25-30 minutter v. samme temp. eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 58-60 grader (rosastegt). Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Temp. lidt i hviletiden.
- Tag stegen ud og lad den hvile 5-10 minutter. Lad kartoffelfadet stege alene imens, til kartofler, løg, gulerødder og peberfrugt er blevet helt sprøde
- Skær kalvecutetten i skiver og servér med kartoflerne og evt. bearnaise eller creme fraiche dressing til
Noter
Beregn ca. 58-60 grader for en rosastegt kalvecuvette. Temperaturen stiger lidt i hviletiden.
Sprødstegte ovnkartofler med stegte løg og peberfrugt og kalve cuvette stegt på toppen
“Hvordan kan man stege en cuvettesteg og kartofler sammen, når de ikke skal have lige så lang tid i ovnen?”
Det er faktisk rigtigt nemt. Steg ovnkartoflerne og grøntsagerne i fadet for sig selv i 30 minutter.
Læg herefter stegen på toppen og steg fadet til til stegens kernetemperatur er ca. 57-58 grader. Rod godt rundt i fadet et par gange. Voila.
Man kan bruge mange slags grøntsager og kartofler til kartoffelfadet.
Løg og peberfrugt smager bare bedst til retten synes jeg. Bagte løg smager skønt og det gør stegt peberfrugt også.
Kartoffelfadet får den skønneste smag, når det steger sammen med stegens stegesky. Uhm.
Kødet bliver også ekstra mørt og lækkert, når fugten fra kartoflerne afgiver væde til den. Det er super smart! 🙂
Kalvecuvette på toppen af et fad kartofler. Så bliver det vist ikke meget nemmere. Ovnen klarer alt arbejdet for dig. Smart og selv opvasken er nem.
Super mørt og velsmagende kød og sprøde kartofler. Stegen kan selvfølgelig også sagtens laves uden kartofler. Du bestemmer.
Måske et tip til din weekend-menu? 🙂
Hermed en anbefaling og fra mig til dig
dejlig ret med den kalvecuvette
Har du nogle ideer til simre retter eller stege, stegt eller kogt i en slow ccoker
Du skulle prøve at ridse tern i fedtet på culotte stegen gnid godt med salt og hvidløg Uhm