Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte rødløg og peberfrugt

  • Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt

Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte rødløg og peberfrugtI dag skal du høre om en rigtig lækker menu, der er meget nem at lave og som smager super godt.

Kalvecuvette stegt sammen med kartofler, stegte rødløg og stegt peberfrugt.

Retten er perfekt at lave en dag det skal gå lidt hurtigt i dit køkken, men hvor I alligevel gerne vil spise lækkerier.

Retten er en “Alt i et fad”- hvor både kød, tilbehør og grøntsager steger færdigt i ét og samme fad og hvor alle ingredienser giver god smag til hinanden.

Det er et hit at lade en god steg stege på toppen af et kartoffelfad. Jeg siger det bare 🙂Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte rødløg og peberfrugtJeg brugte en kalvecuvette jeg var heldig at finde et godt tilbud på. Faktisk kostede den kun 40 kr – det var et totalt kup. Jeg har endnu ikke prøvet at tilberede en kalvecuvette der ikke er blevet mør og lækker, så spring du roligt på en kalvecuvette, hvis du også ser et godt tilbud.

“Hvordan kan man stege en cuvettesteg og kartofler sammen, når de ikke skal have lige så lang tid i ovnen?”

Det er faktisk rigtigt nemt. Steg kartoffelfadet for sig selv i 30 minutter og læg herefter stegen på toppen og steg fadet til til stegens kernetemperaturen er ca. 60 grader. Rod godt rundt i fadet et par gange. Voila.Mange kan bruge mange slags grøntsager og kartofler til kartoffelfadet men løg og peberfrugt smager  bare bedst. Stegte løg smager skønt og det gør stegt peberfrugt også.

Kartoffelfadet får den skønneste smag, når det steger sammen med stegens stegesky. Uhm.

Kødet bliver også ekstra mørt og lækkert, når fugten fra kartoflerne afgiver væde til den. Det er super smart! 🙂Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt

Retten er et hit og du får opskriften lige her:

Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt
En lækker kalvecuvette stegt på toppen af et fad kartofler, stegte rødløg og stegt peberfrugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt
Kategori: Retter til weekend, fest og gæster
Keyword: cuvettesteg, kalvecuvette, kartoffelfad, oksesteg, stegt peberfrugt, stegte kartofler, stegte løg
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalvecuvette (vejer som regen 800-900 gram) kalveculotte, okseculotte/cuvette kan også bruges
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1½-2 kg kartofler i både (vaskede eller skrællede)
  • 3 peberfrugter i grove tern
  • 5 rødløg i både
  • 3-4 spsk olie

Sådan gør du

  • Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i både. Vask peberfrugter og skær dem i grove stykker. Skær rødløgene i både. Fordel det hele i et ildfast fad - gerne af aluminium - og dryp med olie og drys med salt og hvidløgspeber (rigeligt) 
    Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt
  • Steg kartoffelfadet 30 minutter v. 175 grader varmluft. Vend kartoflerne rundt et par gange.
    Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt
  • Gør kalvecuvetten klar imens. Drys godt med salt og peber på begge sider. 
    Lav en lille fordybning i kartoffelfadet og læg stegen på toppen med et stegetermometer i. Sæt fadet i ovnen og steg i ca. 30 minutter eller til stegen har en kernetemperatur på 60 grader (brug stegetermometer) 
    Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt
  • Tag stegen ud og lad den hvile 5-10 minutter. Lad kartoffelfadet stege alene imens, til kartofler, løg og peberfrugt er blevet helt sprøde
    Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt

Noter

Servér bearnaisesauce eller creme fraichesauce til 

Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte rødløg og peberfrugtKalvecuvette på toppen af et fad kartofler. Så bliver det vist ikke meget nemmere. Ovnen klarer alt arbejdet for dig. Smart og selv opvasken er nem. 🙂

Super mørt og velsmagende kød og sprøde kartofler.Kalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugtMåske et tip til din weekend-menu? 🙂

Hermed en anbefaling og et madtip fra mig til digKalvecuvette med stegte kartofler, stegte løg og peberfrugt

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
LISAN LISANNE CHRISTENSEN

dejlig ret med den kalvecuvette

LISAN LISANNE CHRISTENSEN

Har du nogle ideer til simre retter eller stege, stegt eller kogt i en slow ccoker

Anette


Du skulle prøve at ridse tern i fedtet på culotte stegen gnid godt med salt og hvidløg Uhm

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer