Koteletter og kartofler på grill. Her får du opskriften på svinekoteletter og kartofler på gasgrillen.
Vi har sommerferie. Skønt§ Vi læser, slapper af og spiser lækkert mad. Vi har også tid til at få griller. Rigtige griller. Grill-griller! 🙂
Jeg har længe ønsket mig en gasgrill Sådan en stor én man kan grille store stege i ved indirekte varme. Sådan en grill man kan grille (fredags-)kylllinger i og måske bage pizza i også?
Når man har ferie har man god tid til at researche. Priser på grill. Hvor er de billigst? Grilltests. Hvilken grill er den bedste?
Debatfora på nettet for grillentusiater. Hvad kan man grille og hvordan?
Pludselig var jeg helt afklaret. Model, type, pris og hvor grillen kunne købes. Hvor kom den iver pludselig fra? Det er farligt – og dyrt – at have sommerferie. I dag kostede det mig 3200 kr! 😉
Det blev en Weber Q3000, med god plads til store stege (og store pizzaer!).
Grillen blev hurtigt indkøbt og samlet ved fælles hjælp.
Jeg havde ikke lige forstillet mig at samleprocessen skulle tage tid, og pludselig var klokken 18.30.
Alt for sent til at grille den store avancerede grillmenu.
Det blev til hurtige grillede koteletter. En perfekt grill-debut menu. Det burde vi da kunne finde ud af at lave.
Det var en fin begyndermenu, nem og rimelig skudsikker.
Nå kødet var plads og straks begyndte jeg at svede lidt over grilltilbehøret. Jeg fantaserede om lækre sprøde kartofler på grill.
Kan man mon det? Kunne godt se at projektet var urealistisk. Kartoflerne måtte forkoges, hvis kød og tilbehør skulle være færdigt samtidigt.
Det blev til et kartoffelfad med gulerødder, olie og timian. Forkogt og resten af tiden på grillen sammen med koteletterne.
Det gik fint, men som datteren proklamerede: “Kartoflerne bliver jo slet ikke så sprøde, som når vi laver dem i ovnen? Hvad er egentlig meningen med en grill så?”.
Tja, vi må vist bare øve os og få noget erfaring med at bruge familiens nye bedste ven. Kartoffelfadet smagte fint, men ja lidt mere sprødhed tak, så længere tid på grillen næste gang.
Kartoflerne med timian smagte rigtigt godt, og du får opskrifter på både koteletter og kartofler her:
Koteletter og kartofler på grill – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4-8 svinekoteletter gerne marinerede eller penslet med olie og krydderier. Nakke og svinekoteltter kan bruges.
Kartoffelfad:
- 1½ kg kartofler i tern
- ½-1 kg gulerødder i tynde skiver
- ½ dl. olie
- 1-2 spsk timian
- Salt.
- Tilbehør: Creme fraiche dressing eller bearnaisesauce
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og skær dem i små tern
- Forkog kartofler og gulerødde - skal spilkoge ca 15. min. Stik i med en gaffel for at vurdere om de er møre nok.
- Forvarm grillen imens kartoflerne koger. Bruger du kul, skal du starte med at tænde grillen som det første.
- Hæld kartofler/gulerødder med olie, timian og salt og vend i en aluminiumsbakke.
- Sæt bakken på grillen og steg ved indirekte høj varme i minimum 20 minutter
- Grill koteletterne ca. 3-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Åbn ikke grilllåget mere end højst nødvendigt. Hvis de ikke er marinerede, så pensl koteletterne med olie og krydderier
- Lav bearnaise eller creme fraiche dressing imens.
- Servér.
Noter
Har du ingen grill, kan koteletterne steges på pande eller grillpande
Kartoflerne steges fint sprøde i ovnen på 45 minutter v. 175 grader varmluft. Koteletterne kan pensles med olie og drysses med krydderi.Forslag til grillmarinader:
Sennepsmarinade BarbecuemarinadeGrill svinekoteletter med kartofler tilberedt på gasgrill – nemt og lækkert
Vi flottede os og spiste 8 koteletter, selvom vi kun er 4. Det kan sagtens gøre det med én kotelet pr. mand. Skal der være fest, så lad der være fest? Det var jo vores grill-debut! Det var en fin og lækker menu, som alligevel tog 1 time at lave. Mon ikke vi kommer lidt op i tempo når vi får lidt mere erfaring?
Vi skal jo øve os på alt, både med direkte/indirekte varme, temperatur og hvad man kan grille og hvordan?
Aluminiumsbakkerne er kommet ind i vores liv nu også. Ja vi har meget nyt at lære! Håber vi bliver glade for vores nye familiemedlem. Det var skiseme en dyr grillkotelet vi fik konsumeret i dag. 3200 kr for 4 personer. Det stikker selv priserne i Norge! 😉
Jeg trøster mig ved, at menuerne vel fra nu af bare bliver billigere og billigere?
Du kommer til at høre mere til vores nye vidunder. Vi har fyldt køleskabet med grillkød og glæder os bare til at få erfaringer.
Er du helt vild med koteletter, så prøv også disse lækre store skaftkoteletter. De kan laves både på grill, på pande og i ovn.
Måske vi også skal grille vores første pizza her i vores sidste ferieuge?
Ja det skal vi da! Man kan jo også grille brød og kager?? Hvordan mon man gør? På bloggens facebookside er der heldigvis allerede søde hjælpe igang med at give mig gode råd og tips og tricks.
Thank god! Godt jeg har jer i baghånden! 🙂
Sommerhilsner fra Bagenørden – jeres nyudklækkede gasgrillamatør 🙂
Få flere tips til lækre grillmenuer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej Gitte
Kan jeg sige, hvor dejligt det er at have dig tilbage i Danmark 😉
Vi har også en gasgrill (lejlighed med trægulv på altanen), kartoffeltilbehøret her er en variation over en Anita Klemmensen opskrift, forkogte jartofler pakket i folie med smør og stegt bagt færdige på grillen, hvis timingen er rigtig bliver de en mellemting mellem bagte og stegte kartofler. Rigtig timing? Det rammer jeg stadig ikke altid efter fire somre, så her må du bare stole på den store grill ånd.
Det er bare så fedt med en rigtig god grill, som gør tilberedningen let og lækker, tillykke med dit nye udstyr!:-)
Tillykke men den nye gasgrill,den bliver I sikker glad for.Nu er bare at tænde den ,når I komme hjem fra arbejde ,og nå at få mad til normal tid. Vi haren dejlig kuglegrill som vi er maget glad for…..Vi har lavet mange flæskesteg og culotter på denne.Vi bruger den også om vinteren . Tillykke og god fornøjelse med den.:mrgreen::mrgreen: