Grillede koteletter og kartoffelfad på ny Weber gasgrill

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_6386

Familien er vel hjemme, har pakket ferien ud og vasket den også. Regnen siler, også herhjemme, men vi prøver at bevare fatningen. Vi læser, slapper af og spiser lækkert mad. Vi har også tid til at få griller. Rigtige griller. Grill-griller! 🙂

Jeg har længe ønsket mig en gasgrill, sådan en stor én man kan grille store stege i ved indirekte varme. Sådan en grill man kan grille (fredags-)kylllinger i og måske bage pizza i også?

DSC_6400

Når man har ferie har man god tid til surferier. Priser på grill. Hvor er de billigst? Grilltests. Hvilken grill er den bedste? Debatfora på nettet for grillentusiater. Hvad kan man grille og hvordan?

Pludselig var jeg helt afklaret. Model, type, pris og hvor grillen kunne købes. Hvor kom den iver pludselig fra? Det er farligt – og dyrt – at have sommerferie. I dag kostede det mig 3200 kr! 😉

DSC_6386

Det blev en Weber Q3000, med god plads til store stege (og store pizzaer!) og grillen blev hurtigt indkøbt og samlet ved fælles hjælp. Jeg havde ikke lige forstillet mig at samleprocessen skulle tage tid, og pludselig var klokken 18.30. Alt for sent til at grille den store lækre tomat/paprikamarinerede koteletsteg vi købte i går. Planen var jo at stegen skulle have været grillet ved indirekte varme, men vi var sultne alle, så Plan B måtte iværksættes. Halvdelen af stegen blev udskåret til koteletter (koteletter igen?!?!) og resten kom i fryseren. Jep – koteletter igen – men grillede koteletter nu! 🙂

DSC_6389

Det var en fin begyndermenu, nem og rimelig skudsikker. Tror vist heller ikke det kan lade sig gøre at floppe koteletter på en grill? (medmindre man altså branker dem og ups, det kom jeg vist til?)

Nå kødet var plads og straks begyndte jeg at svede lidt over grilltilbehøret. Jeg fantaserede om lækre sprøde kartofler på grill. Kan man mon det? Kunne godt se at projektet var urealistisk. Kartoflerne måtte forkoges, hvis kød og tilbehør skulle være færdigt samtidigt. DSC_6391Det blev til et kartoffelfad med gulerødder, olie og timian. Forkogt og resten af tiden på grillen sammen med koteletterne. Det gik fint, men som datteren proklamerede: “Kartoflerne bliver jo slet ikke så sprøde, som når vi laver dem i ovnen? Hvad er egentlig meningen med en grill så?”. Tja, vi må vist bare øve os og få noget erfaring med at bruge familiens nye bedste ven. Kartoffelfadet smagte fint, men ja lidt mere sprødhed tak, så længere tid på grillen næste gang.
DSC_6394Selvom vi egentlig bare er nogle nybegynder-grill-amatører får du opskriften på kartoffelfadet her. Det kunne jo være, at du kunne bruge inspirationen, selvom du måske er lysår foran mig på grillfronten 🙂

Grillede marinerede koteletter og kartoffelfad med gulerødder og timian
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 4-8 grillkoteletter gerne marinerede
 • Kartoffelfad:
 • kilo kartofler i tern
 • ½-1 kilo gulerødder i tynde skiver
 • ½ dl. olie
 • 1-2 spsk timian
 • Salt.
 • Tilbehør: Creme fraiche dressing eller bearnaisesauce

Sådan gør du

 • Vask kartoflerne og skær dem i små tern
 • Forkog kartofler og gulerødde - skal spilkoge ca 15. min. Stik i med en gaffel for at vurdere om de er møre nok.
 • Forvarm grillen imens kartoflerne koger. Bruger du kul, skal du starte med at tænde grillen som det første.
 • Hæld kartofler/gulerødder med olie, timian og salt og vend i en aluminiumsbakke.
 • Sæt bakken på grillen og steg ved indirekte høj varme i minimum 20 minutter
 • Grill koteletterne ca. 5 minutter på hver side, imens kartoflerne steger. Åbn ikke grilllåget mere end højst nødvendigt.
 • Lav bearnaise eller creme fraiche dressing imens.
 • Servér.
 • Har du ingen grill, kan kartoflerne steges fint sprøde i ovnen på 45 minutter v. 175 grader varmluft.

 Vi flottede os og spiste 8 koteletter, selvom vi kun er 4. Det kan sagtens gøre det med én kotelet pr. mand, men skal der være fest, så lad der være fest? Det var jo vores grill-debut! Lidt pudsigt og ret ironisk, at jeg i Norge proklamerede at der skulle gå LANG tid før vi skulle spise koteletter igen? Sådan skulle det ikke gå 😉

DSC_6401 Det var en fin menu, som alligevel tog 1 time at lave. Mon ikke vi kommer lidt op i tempo når vi får lidt mere erfaring? Vi skal jo øve os på alt, både med direkte/indirekte varme, temperatur og hvad man kan grille og hvordan? Aluminiumsbakkerne er kommet ind i vores liv nu også. Ja vi har meget nyt at lære!Håber vi bliver glade for vores nye familiemedlem.DSC_6406 Det var skiseme en dyr grillkotelet vi fik konsumeret i dag. 3200 kr for 4 personer. Det stikker selv priserne i Norge! 😉 Jeg trøster mig ved, at menuerne vel fra nu af bare bliver billigere og billigere?

Du kommer til at høre mere til vores nye vidunder. Vi har fyldt køleskabet med grillkød og glæder os bare til at få erfaringer. Måske vi også skal grille vores første pizza her i vores sidste ferieuge? Ja det skal vi da! Man kan jo også grille brød og kager?? Hvordan mon man gør? På bloggens facebookside er der heldigvis allerede søde hjælpe igang med at give mig gode råd og tips og tricks.

Thank god! Godt jeg har jer i baghånden! 🙂

Sommerhilsner fra Bagenørden – jeres nyudklækkede gasgrillamatør 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte

Kan jeg sige, hvor dejligt det er at have dig tilbage i Danmark 😉
Vi har også en gasgrill (lejlighed med trægulv på altanen), kartoffeltilbehøret her er en variation over en Anita Klemmensen opskrift, forkogte jartofler pakket i folie med smør og stegt bagt færdige på grillen, hvis timingen er rigtig bliver de en mellemting mellem bagte og stegte kartofler. Rigtig timing? Det rammer jeg stadig ikke altid efter fire somre, så her må du bare stole på den store grill ånd.

tina nymann

Det er bare så fedt med en rigtig god grill, som gør tilberedningen let og lækker, tillykke med dit nye udstyr!:-)

Mette Schmidt

Tillykke men den nye gasgrill,den bliver I sikker glad for.Nu er bare at tænde den ,når I komme hjem fra arbejde ,og nå at få mad til normal tid. Vi haren dejlig kuglegrill som vi er maget glad for…..Vi har lavet mange flæskesteg og culotter på denne.Vi bruger den også om vinteren . Tillykke og god fornøjelse med den.:mrgreen::mrgreen:

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer