•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeHjemmelavet kanelstang der smager bedre end bagerens? En smørbang kanelstang med kanelremonce og chokoladeglasur, der smager bare helt perfekt? Bring it on! 🙂

Jep sådan en lækkerbisken skal du høre om i dag.

En skøn kanelkage, der er rigtig nem at lave og som vakte jubel i dag i sommerhusområdet. Jeg kom nemlig med “kage-leverancer” til de søde naboer på alle sider og hvor er det altså bare skønt at kunne vække kage-glæde på den måde.Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Det giver smil på læben, når hjemmebag bliver taget så godt i mod – en fryd både for modtageren – og giveren. Mine naboer er tit “kage-prøvekaniner” – en rolle de glad og gerne indfinder sig i. 🙂

Dagens kanelstang blev leveret til eftermiddagskaffen – perfekt timing 🙂

Jeg har længe haft en kanelstang stående på min “bage-to-do”. NU skulle det være!Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme Jeg er selv fan af kanelkager, så selvfølgelig skulle jeg da også prøve at bage en kanelstang. Hvis bageren kan, så kan du og jeg da også? Sådan én må vi da prøve at lave?!

På bloggen finder du lækre opskrifter på kanelsnegle og de er alle meget populære opskrifter på bloggen – jeg er bare vild med kager med kanel og du også, kan jeg se på bloggens besøgstal.

En kanelstang må da også være et hit så? Jep og dét var den.Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeBløde kanelstænger med kanelremonce – det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver dem, for disse kanelstænger er nemlig rigtigt nemme at lave og så smager de skønt! 🙂

Kanelstængerne vil være et hit at servere til eftermiddagskaffen, men prøv også at servere dem til brunch. Her vil de også være et hit.

Kanelstængerne er bagt uden creme, men kun med kanelremonce og de blev helt perfekte. Smart, for så sparer vi lige en arbejdsgang med cremen. Du kan dog sagtens lave en bagefast kagecreme og putte i dine kanelstænger- klik her for at finde en opskriftKanelstang - nem lækker opskrift uden cremeDejen er blød og nem at rulle ud. Jeg smurte remonce på, rullede sammen som en roulade og så skar jeg bare et dybt rids i “rullen”, så den kunne åbne sig under bagningen.

Det dybe rids gjorde, at kanelstangen ikke sprækkede, den åbnede sig på toppen istedet og det var genialt, for alt remoncen blev på denne måde inde i stangen. “Sprækken” i toppen var også et genialt sted at lægge glasuren til sidst, da jeg pyntede kanelstangen. Et godt tip til dig 🙂
Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Jeg penslede kanelstængerne med æg og dryssede med grofthakkede mandler. Halløj en lækkerbisken!

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Kanelstang – nem lækker opskrift uden creme

Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
Nem og lækker kanelstang med chokoladeglasur
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 58 minutter
Ret: Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
Kategori: Brød og kager
Keyword: gærdej med kanel, kanelkage, kanelkrans, kanelstang
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

 • ½ dl mælk
 • 75 gram smør
 • 20 gram gær
 • 50 gram sukker
 • 1 æg
 • 1/4 tsk salt
 • 325-350 gram hvedemel
 • evt. ½ tsk kardemomme

Kanelremonce:

 • 150 gram brun farin
 • 100 gram smør (blødt)
 • tsk stødt kanel

Pynt

 • 1 æg - sammenpisket
 • Glasur rørt af: flormelis, 1 tsk kakaopulver, kogende vand
 • 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades

Sådan gør du

 • Put mælk og smør i en lille skål og lun i mikroovnen i få sekunder. Du kan også bruge en gryde
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Mælke/smørblandingen skal nedkøles til fingervarmt.
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Rør nu gær og sukker i
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Tilsæt æg
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og tilsæt nu salt også. Dejen skal æltes med hænderne til sidst. Tilsæt kun lige mel nok til, at dejen slipper fad og fingre
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter. Tildæk skålen med et klæde
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Rør remoncen imens. Blødgør evt. smørret 5 i mikroovnen. Tilsæt brun farin og kanel.
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Del dejen i to klumper og rul nu dejen ud. Stængerne skal være ca. 15-20 cm brede og 35 cm lange. Jeg rullede ud direkte på bagepapiret, det er nemmest synes jeg
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Fordel halvdelen af remoncen på kanelstangen.
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Rul kanelstangen sammen som en roulade og læg sammenføjningen nederst. Pres enderne godt sammen som vist her på billedet (så undgår du at fyldet løber ud)
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Rul den anden kanelstang ud og pres dem flade
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Skær et rids på langs af kanelstangen, så det øverste lag åbner sig. Brug en skarp kniv.
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Pensl kanelstængerne med sammenpisket æg på alle flader
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Hak mandlerne groft og drys dem på toppen af kanelstangen
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Lad nu kanelstængerne hæve i minimum 20 minutter et lunt sted - eller gerne til dobbelt størrelse
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Bag kanelstængerne 12-15 minutter v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem og pas på, de ikke bliver for mørke. Ovne varmer forskelligt, så måske dine kanelstænger skal have længere/kortere tid
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Lad kanelstængerne køle lidt og rør glasuren imens. Lav lidt af gangen
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme
 • Fordel glasuren i striber på toppen af kanelstangen og servér
  Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Noter

Kanelstængerne opbevares tildækket i plastpose og kan lunes i ovnen dagen efter. 
Kanelstængerne er fryseegnede, men vent gerne med at putte glasur på, til de skal serveres. 
Du kan fryse kanelstængerne ubagte og så tage dem op og bage dem, når de skal bruges. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre kanelstænger med remonce af brun farin og kanel

Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeDejen er blød og slipper let, så den er nem at rulle ud.Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Jeg synes det var nemmest at rulle den ud på bagepapiret, for så slipper man nemlig for at vaske bordpladen af bagefter (jeg synes også det er mest hygiejnisk).

Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeHer ser du kanelstangen med kanelremonce klar til at blive udrullet. Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeHalløj nogle lækre kanelstænger! De var faktisk rigtigt nemme at lave og du kan tro, at naboerne blev glade.

Jeg er så meget fan af kanelremonce og får pludselig tanken, at den gode remonce vil vi jo også kunne bruge i de nemme kringler bagt med bagepulver? Genialt! Så vil vi da kunne udelade gæren, som vi jo er i bekneb med under Corona-krisen.Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

Kig forbi en god opskrift på kringle bagt med bagepulver her – jeg tror de vil være et hit med kanelremonce også og på den måde vil du kunne servere endnu hurtigere kanelstænger. Det må vi da – også – prøve engang 🙂Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeMåske du også skulle prøve at bage et par kanelstænger og vække jubel i dine omgivelser?

I sommerhusområdet fordelte jeg kagetallerkener med stanniol og p.g.a. Coronas hærgen, var jeg SÅ omhyggelig med både plasthandsker og 3 meters afstand. En kagetallerken blev placeret på terrasse-stakittet og så kunne råbte jeg naboerne an.

“Hej. Så er der nybagt kanelstang! :-)”
Kanelstang - nem lækker opskrift uden cremeJeg er meget opmærksom på, hvordan vi kan muntre hinanden op i disse tunge, dystre Corona-tider. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg mentalt kan arbejde med at “flytte fokus” ved at begrænse indtaget af de dystre nyheder og i stedet- prøve – at fokusere på dagens lyspunkter.

På bloggens Facebook-side har jeg introduceret “Dagens lyspunkt” hvor vi deler fotos af lykkeglimter fra dagen med hinanden og hvor er det bare dejligt at se, at så mange af jer har lyst til at dele en glæde.

Jeg bliver så glad, når jeg ser alle jeres lykkeglimt fra gode øjeblikke, begivenheder eller situationer, der gjorde jer glade og som gjorde dagen god, alligevel.

Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

I den kommende tid vil jeg dele mit “Dagens lyspunkt” med jer og jeg håber I vil dele med i kommentarsporet. Flere fortæller mig, at de er glade for mit lyspunkt-initiativ. Sådan en tråd er særlig god og vigtig at have, netop i disse dage, hvor vi alle har brug for mentale lyspunkter mit i Coronakrisen.

Som jeg beskriver i indlægget “Fuglefløjt og en bange Corona knude i maven”  så går jeg i disse dage tit i seng med ondt i maven, og bliver ramt af magtesløshed, hvis jeg ser/hører de barske nyheder før jeg skal sove.

I går aftes kiggede jeg alle jeres bidrag til “Dagens lyspunkt” igennem og jeg sov faktisk bedre i nat <3

Jeg tror virkelig at vi kan gøre en forskel både for os selv og hinanden ved at prøve at muntre hinanden op med disse små lyspunkter <3Fuglefløjt og en bange Corona knude i maven

Jeg vil ihvertfald gøre hvad jeg kan for at være med til at holde humøret oppe, både dit og mit eget.

Køkkenglæder er én god og vigtig fornøjelse disse dage og jeg kan se på bloggens besøgstal, at rigtigt mange i disse dage går i køkkenet og bager og laver lækkert mad, sikkert som opmuntring både til sig selv og familien.

I går, da jeg bagte kanelstænger, var alle mine Corona-bekymringer væk for en stund.

Jeg var fordybet i processen og glædede mig til resultatet og ikke mindst til at bringe kageglæder ud til naboerne. Hvis krisen trækker ud, som alt tyder på, kommer vi da vist til at kunne trille – også mine søde sommerhusnaboer 🙂

God fornøjelse med dine kanelstænger. Jeg håber du synes om dem? Måske de kunne være med til at bringe lidt lykkeglimt ind i din dag <3

Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •