Kanelsnurrer – uhm her får du opskriften på nogle lækre brunsviger snurrer med brun farin, kanel og lidt kardemomme i dejen.
Perfekte bløde lækre kanelsnurrer. Vi elsker bare bagværk med kanel herhjemme. Ej men se da lige hvor skønne de ser ud.
Jeg har rigtigt fået gang i “snurre” fremstillingen, efter jeg bagte disse kardemommesnurrer. Det er jo faktisk super nemt at lave dem og de bliver bare så gode!
Hvordan du snurrer snurrerne, beskriver jeg udførligt i opskriften nedenfor. Du får billeder fra alle trin, så du bliver hjulpet godt på vej.
Disse kanelsnurrer er med brun farin i remoncen, lidt a la det fyld som man også putter på en brunsviger. Brunsviger snurrer kunne vi jo derfor næsten også kalde dem.
Kanel og brun farin passer bare så godt sammen og sikke en skøn smag snurrerne fik.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Hurtige kanelsnurrer – få en god nem opskrift på brunsviger snurrer hér
Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk - fingervarmt kærnemælk/tykmælk/yoghurt el. lign. kan også bruges
- 25 gram gær
- 3 spsk sukker
- ½ dl olie raps-/solsikkeolie - 50 gram smeltet smør kan også bruges
- 1 æg
- 425-450 gram mel kun mel nok til dejen ikke klistrer
- ½ tsk salt
- ½ tsk kardemomme kan udelades
Kanel / brunsviger remonce:
- 130 gram smør blødt
- 100 gram brun farin 1½ dl
- 1 tsk stødt kardemomme kan udelades
- 1½ spsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
Pensling og drys:
- 1 æg sammenpisket
- 1-2 spsk perlesukker kan udelades
Sådan gør du
Dej:
- Lun mælken til fingervarm i gryde el. mikroovn. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker æg og olie. Tilsæt mel lidt efter lidt, sammen med salt. Ælt med hænder el. køkkenmaskine. Tilsæt kun mel nok, til dejen kan samles uden at klistre for meget.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse, gerne i ovnen v. 30 grader
Kanel/ brunsviger remonce:
- Rør brun farin, kanel, kardemomme, vaniljesukker og smør sammen.
- Det gøres nemmest med en gaffel. Stil til side
Sådan former du kanelsnurrerne:
- Drys lidt mel på bordet og rul nu dejen rimeligt tyndt ud til en rektangel og smør remoncen ud herpå. Du kan dele dejen i 2 og rulle den ud af to omgange. Det kan være nemmere at håndtere en mindre portion dej af gangen på køkkenbordet.
- Fold den ene 1/3 af dejen ind mod midten, på den korte led, og herefter den anden del, så der bliver 3 lag. Rul stykket ud med kagerulle, til en ny rektangel, så stykket bliver fladere.
- Skær nu strimler ud på ca. 1½-2 cm med pizzahjul eller kniv. Jeg fik 24 af denne portion
- Træk i strimlerne, så de bliver længere og tril/sno nu strimlerne, imens du holder fast i den ene ende. Brug den anden hånd til at rulle strimlen til en spiral
- Vikl den snoede strimmel om fingrene
- Prop til slut enden ind i hullet i midten, så snurrerne ikke åbner sig under bagningen.
- Læg bagepapir på en bageplade og læg snurrerne herpå, med bunden nederst. Du kan også bage dem i en bradepande. Stil snurrerne til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse, gerne i ovnen v. 30 grader.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl kanelsnurrerne forsigtigt med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker
- Bag nu kanelsnurrerne ca. ca. 9-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Bag dem ikke for længe, så hold øje med dem.
- Nyd gerne kanelsnurrerne lune evt. med lidt glasur på
Noter
Kan logså laves med kardemomme som kardemommesnurrer - lav evt. halvt af her del evt. portionen i 2
Kan også formes som kanelbrød eller kringle. FryseegnedeLækre bløde hjemmebagte snurrer med kanel, brun farin og kardemomme – nemme og hurtige at lave
Helt perfekte brunsvigersnurrer.
Hvis du bager dem i en bradepande, så kan du undgå, at remoncen løber lidt ud under bagningen. Jeg bagte bare disse på en bageplade og det gik fint. Kun meget lidt fyld løb ud.
Kæmpe succes! Vi spiste kanelsnurrerne en dag vores børn var hjemme på besøg. Sikke en jubel, der var.
Det dufter bare skønt, når bagværk med kanel er i ovnen.
Vores seneste succes med kanel, var disse brunsviger boller. Uhm de er altså også gode og lidt nemmere at lave end kanelsnurrerne.
Jeg har tilsat lidt kardemomme i denne remoncen til disse kanelsnurrer og det smagte rigtigt godt. Det kan dog sagtens udelades. Du bestemmer. 🙂
Kanelsnurrerne er bedst nybagte, men de kan lunes efter optøning i ovn/airfryer v. 100 grader. Stænk dem gerne med lidt vand først.
Kan man lave koldhævede kanelsnurrer?
Ja du kan sagtens koldhæve dejen, hvis du kan få plads i køleskabet til snurrerne. Du vil skulle nøjes med mindre gær, max. 5-10 gram.
Vil du lave kanelsnurrer med ekstra luksus? Så prøv at tilsætte marcipan i remonen
Du kan også pynte kanelsnurrerne med lidt chokoladeglasur eller striber af smeltet chokolade?
Rigtig god fornøjelse med kanelsnurrerne.
De er et hit, kan de tro. Prøv dem til en kop eftermiddagste, til brunch, til fødselsdag eller som morgenbrød i weekenden.
Du bliver meget populær, i din familie, hvis du tryller en portion. 🙂
Prøv også disse nemme æblesnurrer med butterdej og kanelsukker. De er også lækre og super nemme at lave.
Få flere gode opskrifter på bagværk, boller, brød og kager med kanel her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.