•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerSikke en skøn menu du skal høre om her.

Retten startede som et frit eksperiment og endte som en total succes. Menuen er enkel, simpel og billig og vil være et hit hjemme hos dig, hvad enten det er hverdag eller weekend. Både børn og voksne vil elske den.

Hvori består det fantastiske så?

De skønneste oksekødsruller med bacon stegt på toppen af et fad kartofler og bagte rødløg.

Jeg brugte ideen om at lade kartofler og løg stege i bunden af stegefadet, imens kødet stegte på toppen. Jeg har flere gange lavet culottestege på den måde, senest denne lækre hvidløgscuvette. Uhm – det er bare så lækkert, for stegeskyen giver så god smag til kartoffelfadet.  Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerDagens krydrede oksekødsruller med bacon gav også den lækreste smag, og jeg – og familien – giver hermed retten den allerbedste anbefaling.Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Oksekødsrullerne kan også spises til pasta og tomatsauce – brug gerne opskriften som grundopskrift på oksekødsruller eller farsruller med bacon, som vi nok også kunne kalde dem. Hakkebøffer bliver let for tørre synes jeg, oksekødsrullerne bliver til gengæld saftige og møre. De er et hit 🙂Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerJeg iler med at bringe dig opskriften:

Oksekødsruller med hakket oksekød & bacon

Lækre krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Keyword: farsruller, oksekødsruller
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Stegte kartofler:

  • 2 kilo kartofler
  • 4 rødløg
  • Olie
  • salt og hvidløgspeber

Oksekødsruller:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk dijonsennep eller sød fransk sennep
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 1 løg i bittesmå tern eller 1 spsk tørret løgpulver
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk hvidløgspeber
  • Salt
  • 100-150 gram bacon i skiver

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær løgene i både.
  • Fordel løg og kartofler i et stegefad og vend med olie og rigeligt salt og hvidløgspeber.
  • Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft)
  • Lad kartoflerne stege ca. 30 minutter imens du laver oksekødsrullerne.
  • Rør det hakkede oksekød med æg, sennep, krydderier, hvidløg og rasp. Farsen skal blive fast.
  • Tril små oksekødsruller og vikl ½ skive bacon om hver. Der bliver ca. 18-20 oksekødsruller af denne portion (afhængig af størrelse).
  • Tag kartoffelfadet ud og læg oksekødsrullerne ovenpå kartoflerne.
  • Lad kartoffelfad og oksekødsruller stege videre i ovnen 30 minutter ca. eller til oksekødsrullerne er gennemstegte.
  • Vi spiste bearnaisesauce og smørstegte champignons til

Noter

Oksekødsrullerne kan også steges på en pande 
Oksekødsrullerne er fryseegnede
Det vil også smage godt med tzatziki til denne ret
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre baconruller og stegte kartofler – oksekødsrullerne bliver et hit hjemme hos dig

Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Det var altså bare en totalt lækker menu! Sønnike roste den til skyerne og sagde glad flere gange: “Det smager altså bare så lækkert det her!”. Jeg selv var også fan og resten af familien også. Oksekødsrullerne var velsmagende og saftige. Lørdagens menu hoppede direkte ind i top 10 over mine allerstørste livretter.

Servér gerne en hvid dressing til, men bearnaisesauce er jo også altid et hit.

Vi spiste smørristede champignons til – mest fordi vi havde to bakker friske, der trængte til at blive spist. Vi elsker de friske champignons, men har dem sjældent, netop fordi de ofte skal bruges samme dag de er købt. Vi køber stort ind 1 gang om ugen. Derfor. Måske vi derfor stornyder de friske champignons meget mere når de serveres? DSC_9134Få en lækker opskrift på smørristede champignon her:

Champignon ristet i smør og hvidløg på pande
Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækre
Se opskriften her
Stegte champignonDe lækre oksekødsruller med bacon er en ret der ernem at lave, men den skal jo lige samlet set have en times tid i ovnen. Kan du få hjælp til kartoffelskrælningen, går det endnu hurtigere. 🙂

Retten er nem at købe ind til, og en meget billig ret også. Perfekt som hverdagsret men den vil også være et hit i weekenden.

Vi spiste denne lørdagsmenu for 4 personer for max. 20 kr pr. pers. Et fund for de penge 🙂

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du de lækre oksekødsruller med bacon – se billederne her:

Kartoflerne blev superlækre. Virkelig velsmagende. Forestil dig sprødstegte kartofler med let bacon/-oksekødssmag? Jeg er sikker på, at det vil være en ret for dig 🙂Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Et nemt og lækkert menutip fra mig til dig. Måske et madtip til imorgen?

Stormvejr, regnvejr og rusk udenfor, men indenfor har vi det hyggeligt med stearinlys og god kaffe. Det var været en god lørdag, med kaffevisit hos mine forældre. Altid hyggeligt at se de 2x bedste. Min mor er totalt fan af ølkage, og – næsten – hver gang vi ser hende har vi en nybagt ølkage med til hende. Ølkage med hvidtøl, farin og brunt bagepulver

Jeg tippede om kagen på Bagenørdens FB-side tidligere i dag og det er helt vildt, som opskriften er blevet liket og delt i løbet af dagen. Ølkagen er nu en endnu større succes på bloggen. Helt vildt. Det vrimler  jo med nye og gamle ølkage-fans i det ganske land. 🙂

En bloglæser skrev helt fra Tasmanien og fortalte om hvordan det lykkes hende at bage ølkagen der. Alm. øl kan bruges, når nu ikke hvidtøl eksisterer omme på den anden side af jordkloden. Det vidste jeg ikke, og hvor er det godt at vi kan udveksle inspiration og staldfiduser. Hvor er I skønne – jeg stornyder jeres selskab – også på FB 🙂Bagenørden

Skønt med hilsner fra nær og fjern, også helt så fjernt som Tasmanien. Skægge og gode historier vi udveksler. Kig forbi, hvis du har lyst til at følge med og ikke gør det endnu 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •