Oksecuvette i ovn med hvidløg og tilbehør – alt tilberedt i ét og samme fad <3
Her et tip til dig om en lækker oksesteg med masser af hvidløg, stegt sammen med kartofler, rødløg og peberfrugt.
Opskriften kan sagtens bruges til en culottesteg også – bare følg samme fremgangsmåde som nævnt nedenfor.
Stegen er simpelthen lagt på en bund af kartofler og grøntsager. Det er smart og jeg tilbereder ofte stege på den måde, som f.eks. her også med en flæskesteg.
Altså hvordan?
Jo altså kartofler, løg og peberfrugt lægges i bunden af et stegefad og stegen placeres på toppen, i midten af stegefadet, som vist her.Det geniale er, at kartoffelfadet steger i stegens stegesky.
Det giver et virkeligt smagfuldt kartoffelfad. Normalt bruges stegesky til at lave sauce af, og stegeskyen bliver ofret med denne ret, men den giver til gengæld smag til kartofler og grøntsager. Faktisk så sprødsteger de på en helt genial måde.
Det kan du altså godt glæde dig til at prøve 🙂
Den gode skysovs med fløde går du jo så glip af, men du kan lave en creme fraiche dressing istedet, det smager helt fortryllende til.
Det giver en vildt god smag til oksekødet. Man er heldig, hvis man får et stykke kød med et bagt hvidløgsfed i. Uhm! Spar derfor endelig ikke på hvidløgsmængden.
Kødet blev super mørt og kartoflerne sprøde. Hvordan kan det lade sig gøre? Kig med på opskriften her 🙂
Oksecuvette i ovn med hvidløg og tilbehør – nem opskrift
Ingredienser
- 2 kg kartofler
- 1 cuvettesteg eller culottesteg á ca. 1½ kg. Større eller mindre stege kan bruges
- 1 helt hvidløg kan udelades
- 3 rødløg i både
- 3 løg i både
- 2 peberfrugter i grove tern
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og ordn grøntsagerne.
- Fordel kartofler og grønt i et stegefad, gerne af aluminium eller støbejern
- Rids culotten/cuvetten og skær små lommer i kødet og prop et hvidløgsfed i.
- Krydr culotten godt og drys salt/hvidløgspeber på kartoffelfadet også.
- Sæt fadet i ovnen 15 minutter på 225 grader varmluft, til porrerne har lukket sig i kødet).
- Vend kartoflerne godt rundt - det skal gøres flere gange undervejs.
- Sænk herefter temperaturen til 100 grader varmluft i 1½ time ca.
- De sidste 10 minutter skrues temperaturen op til 225 grader varmluft igen, så stegen kan blive sprød på toppen. Slut-kernetemperaturen skal være 55-60° for rosastegt kød og 60-65° for gennemstegt kød. Brug stegetermometer
- Tag nu stegen ud og lad den hvile et kvarter. I den tid lader du kartoffelfadet stege videre, til kartoflerne er helt sprøde.
- Skær stegen i tynde skiver.
- Servér med creme fraiche dressing
Noter
En mør og lækker oksesteg med hvidløg, kartofler og grøntsager – alt i ét fad. One pot
Det blev en rigtig lækker oksesteg og det er nemt, når både kød og tilbehør laves færdigt i ét. Det er jo næsten en hel One Pot agtig opskrift?
Det er et ret vigtigt punkt, at du vender kartoflerne ofte undervejs, for at de bliver sprøde på alle sider. Stegens stegetid kan og vil variere, afhængig af hvor meget din ovn varmer og hvor gennemstegt du ønsker din steg.
Du vil blive overrasket over hvor godt kartoflerne smager. Det er derfor jeg har tilberedt 2 kilo til 4 pers. – der bliver spist MANGE kartofler, når denne ret serveres, og hvis ikke der bliver spist op, smager de lækkert til biksemad dagen efter;-)En oplagt hverdagsret er det nok ikke, men en fredags- eller weekendmenu måske? Retten kræver ikke mange anstrengelser, den passer sig selv, så en onsdag vil den måske også fint kunne gå an? 🙂
Sådan laver du oksecuvette med hvidløg og tilbehør – se billederne her:
Rødløg og peberfrugt går rigtigt fint i spænd med oksekødet og begge grøntsager smager rigtigt godt bagte. Det gør bagte hvidløgsfed også. Uhm 😉
Kig i kølediskene og se om du kan finde en god culotte/cuvette. Når du langtidssteger, som hér, vil selv en cuvette blive fint mør og lækker, men normalt er en culotte jo bedre – og også noget dyrere – kød. Din pengepung bestemmer og dit held i køledisken. 😉
Lækre sprøde kartofler og saftigt mørt oksekød.
Kan fint serveres for gæster, men vil også vække stor jubel i din egen familie. En lækker menutip fra mig til dig 🙂
Der er købt ind til denne ret til nytår. Det ser vildt godt ud. ELSKER sprøde kartofler🌟