Lækre smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

  • Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Jaaa – det lykkedes!

Bagenørden kan ikke få armene ned! En portion vellykkede kærnemælkshorn blev serveret for familien i dag og ikke et øje var tørt! Bagenørden, der jo SLET ikke er begejstret for udrullede deje, tog endelig udfordringen op. Kærnemælkshornene blev rullet ud og kagerullen blev luftet. JAAA! 🙂

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Som du nok kan regne ud, kommer der nu en nem, enkel og skudsikker opskrift. Sådan er det når jeg endelig kaster mig over de udrullede deje. Det skal ikke være avanceret og det skal helst lykkes i første forsøg, for den store tålmodighed, når klistrede udrullede deje driller, har jeg ikke. Slet ikke.Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougatJeg har tænkt MANGE gange, at jeg er fuld af benovelse over deltagerne i Den Store Bagedyst – så dygtige de er, og alle de sindssygt svære udfordringer de klarer uden at råbe, skrige, svede eller skride. Jeg ville aldrig have kunnet klare det, ikke uden at udvandre storsvedende og/eller storskrigende. 😉

I dag gjorde jeg. Jeg lavede nogle LÆKRE og SMUKKE kærnemælkshorn. Fodfejl kan du sagtens finde, men led ikke efter dem vel? Lidt remonce løb ud, men ikke det hele. En sand succes i min bage-verden, når ikke alt remoncen løber ud. 🙂Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougatHer kommer opskriften på smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat:

Lækre smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: horn med fyld, kærnemælkshorn
Portioner: 24 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 100 gram smør
  • dl. kærnemælk
  • 50 gram sukker
  • 2 æg
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Et knivspids salt
  • 450 gram mel
  • Remonce:
  • 150 gram revet marcipan
  • 50 gram smør
  • 100 gram nougat
  • Pensling og drys:
  • Kærnemælk to håndfulde grofthakkede mandler og lidt perlesukker.

Sådan gør du

  • Lun smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Bland smør med kærnemælken og tilsæt gæren, når væsken er lunken/fingervarmt.
  • Tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker.
  • Tilsæt mel lidt af gangen. Der skal kun lige akkurat så meget mel i, at dejen slipper dejfad og fingre. Gem lidt mel til udrulningen.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted en halv time.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Lav remoncen:
  • Blødgør smørret i mikrobølgeovnen og rør op med revet marcipan.
  • Del dejen i tre dele og rul den i cirkler. Del cirklen i 8 stykker. Læg en tsk. remonce og et stykke nougat på hvert dejstykke.
  • Rul hornene fra det brede stykke og ind mod spidsen.
  • Tryk dejen lidt sammen så remoncen ikke løber ud.
  • Pensl kærnemælkshornene og drys med mandler og perlesukker.
  • Bag kærnemælkshornene 15 minutter v. 150 grader varmluft, de er færdige når de er gyldne og sprøde.

 

DSC_0135

 

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

De kærnemælkshorn er SÅ lækre og selvom beskrivelsen ovenfor ser lang og besværlig ud, så skal tag ikke fejl. Disse horn er faktisk nemme at lave, og når selv en Bagenørd der ellers ikke gider at rulle en dej ud, kan holde ud af lave dem, så kan du også. 🙂

Her ser du processen i billeder fra start til slut:

Piece of cake! 🙂

Når jeg kan, kan du også.

Et fad kærnemælkhorn venter på dig 🙂Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Mere inspiration

20
Skriv en kommentar

10 Kommentar tråde
10 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
11 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tatiana

Hej.
Er de fryse egnet?

Caroline

Hej Mette.
Har lige fundet din opskrift, og den lyder bare så lækker.
Jeg har tænkt mig at lave dem til en fødselsdag, men bliver derfor nødt til at finde opskrifter, som kan laves en til to dage i forvejen.
Er det muligt med denne opskrift, eller bliver de bare tørre?
Mange Hilsner
Caroline

Pernille

Er lige ved at lave disse kærnemælkshorn, men da jeg er færdig med dejen, står jeg og glor på en pakke sukker… Der står der skal 50 gram i, men jeg kan ikke se nogen steder, at det står skrevet hvornår det skal i. Så deeetttt… 🙂

liselotte

hejsa
hvor gode er de dagen efter, jeg skal bruge nogen i morgen, men kan de nok bages i dag, og stadig være gode ?

Anja Dam Jensen

Hejsa først tak for en super nem opskrift på noget som ellers kan virke så besværligt 🙂
Og du kan købe den fine udrullefidus i Bahne har jeg lige haft stødt på den, så mon ikke de stadigvæk har det.

Jenny

Ha ha, jeg ville også smide kagerulleen hen af gulvet, og true kameramanden med bank, hvis jeg deltog i den store kagdyst 😉

Pia Andersen

Lækre horn.. Jeg har lige lave en portion med marcipanfyld og en skefuld hjemmelavet blommemarmeade.. Dejlig lette og luftige horn, og fyldet blev inde i hornene. Godkendt af familien. God weekend

Dagmar

Liebe Gitte,
die sehen ja sehr verführerisch aus, möchte ich wohl auch mal naschen. Kommt sofort auf meine Nachbackliste, ich weiß noch nicht wann ich sie backen werde, aber ich will alle Rezepte ausprobieren… ich glaube es sind mittlerweile so um die 50 Stück,
also ein bißchen Geduld bis du sie auf meinem Blog finden wirst.
LG
Dagmar

Tina Steinhaugen

De ser SÅ lækre ud. Jeg har samme problem som dig med fyldet der render ud…

Mette

Hej Gitte,
Tænkte på, hvad er det for en fin “ting” du ruller dejen ud på? Er det noget specielt man kan købe?
Hilsen Mette

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer