Luksus biksemad af oksestegsrest, kartofler og grønt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_8392

I weekenden stegte jeg en ORDENTLIG steg. En kæmpestor grydesteg og selvom vi har spist løs af den lækre steg i 2 dage var der stadig en stor rest tilbage og en pæn portion af den lækre sauce.

Stegen var fin mør, blev ikke sej, heller ikke på 3. dagen, så resten blev snittet til en kæmpe gang luksusbiksemad. Det var en luksussteg, så intet mindre end luksusbiksemad kom på menuen på 3.dagen. DSC_8327 DSC_8330 DSC_8338 Jeg havde en rest bønner, en rest hasselbagte kartofler fra dagen før, en rest bagte gulerødder og så altså ja ca. 2-300 gram oksesteg.

Jeg snittede det hele i mindre stykker og stegte det i lidt smør på en slip-let pande. Jeg tilsatte også et par spsk. soya. til blandingen og salt og peber. Vend blandingen ofte undervejs.

Det var et sandt stop-madspilds-orgie vi oplevede forleden! Smid aldrig kartofler ud, heller ikke selvom det er hasselbagte kartofler. De kan fint snittes og steges igen på en pande.

DSC_8387 Det geniale ved Stop madspild er, at det er billigt, det er tidsbesparende (du skal ikke bruge tid på nyndkøb), det er godt for samvittigheden, det stimulerer til kreativ tænkning ja und so weiter.

Biksemad er Stop madspild i yderste potens. Til biksemad kan du tømme køleskabets rester. Brug f.eks. en rest hamburgerryg, lidt bacon, et par hakkebøffer skåret i mindre stykker, frikadeller i tern osv. Kun fantasien sætter grænser.

Vi fortsætter her med Stop madspild. Sønnike havde i sidste uge muntret sig med at købe hvidt toastbrød i det lokale discountsupermarked. Normalt spiser eller køber vi aldrig den slags (måske derfor sønnike synes det er så interessant?), men der var en trist rest tilbage, som jeg tænkte skulle forvandles til hvidløgsbrød? Det blev den. Arlas nye hvidløgssmør blev smurt på brødet og så fik det 10 minutter i ovnen.

Voila

Stop toastbrøds-spild. Stop madspild!
DSC_8388 Så er der serveret. Lækkert luksus-biksemad med knasende hvidløgsbrød. DSC_8392


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Afgjort prøves næste gang

Jenny

Vi laver også altid luksus biksemad, når vi har fået steg, med kun to mennesker bliver der til mange gange bix af en steg – kæresten har ikke mod på alternativer for stegrester
Jeg har aldrig prøvet det med soja, men det skal

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer