•  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_2213Bloggens Facebookside havde jeg jo ellers i dag annonceret at der skulle være æggekage på menuen. En høj luftig én af slagsen, som denne, men med løg og kartoffeltern i dag.

Jeg havde 300 gram baconrester, 10-12 kartofler vi havde i overskud og 1 løg. Planen var at svitse kartofler, løg og bacon og så hælde æggekageblandingen på toppen. Sådan gik det ikke. Vi var kun 3 hjemme til aftensmad og pludselig kunne jeg se at portionen ville blive alt for stor til os tre. hvis der kom æg på toppen.

Vi droppede æggekagen, stegte kartofler, bacon og løg og vupti blev det i stedet til:DSC_2223Oldschool biksemad med rigeligt bacon, løg og serveret med engelsk sauce:

Den opskrift skal du da ikke snydes for, heller ikke selvom der måske ikke vil være så meget nyt i den for dig. Altså, hvad forestiller hun sig lige? Hvor svært kan det være at lave biksemad?

Det er ikke særligt svært, men du får altså anvisningerne alligevel. 🙂 Jeg har brugt råstegte kartofler, men du kan også sagtens bruge kogte kolde kartofler, hvis du har en rest.

Jeg har brugt bacon til denne biksemad, men du kan også bruge en kødrest som f.eks. flæskesteg, oksesteg eller kylling eller måske pølser i skiver.

Anvisningerne på hvordan du laver biksemad kommer her:DSC_2215

Biksemad med bacon og løg – nem opskrift

Oldschool biksemad med rigeligt løg, bacon og engelsk sauce
Nem og lækker biksemad med bacon og løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Biksemad med bacon og løg - nem opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bacon, biksemad, stegte kartofler
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 12-14 kartofler i små tern (rå) kogte kolde kartofler kan også bruges
 • 300 gram bacon gerne tern. Brug f.eks. også gerne en rest steg skåret i små tern eller pølser i skiver
 • 1 stort hakket løg
 • ½ dl. olie smør kan også bruges
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Svits bacon og tilsæt grofthakket løg. Svits til løgene er klare.Brug din største pande. Retten kan også laves i ovn.
 • Snit kartoflerne i små tern og lad dem stege med sammen med bacon.. Tilsæt evt. lidt olie (det afhænger af hvor fedtholdigt dit kød er)
 • Vend kartoflerne rundt ofte. Krydr godt med salt og peber. Læg gerne låg på panden, så bliver kartoflerne hurtigere møre.
  Oldschool biksemad med rigeligt løg, bacon og engelsk sauce
 • Når kartoflerne er gennemstegte kan biksemaden serveres. Top evt. gerne med et spejlæg
 • Serveres med ketchup og engelsk sauce
  Biksemad med bacon og løg - nem opskrift

Noter

I stedet for bacon kan du bruge en anden kødrest - f.eks. flæske- oksesteg eller kylling.
Du kan bruge kogte kolde kartofler.
Retten kan også laves i ovn, i stegefad eller bradepande
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Biksemad med bacon og løg – en klassiker – servér gerne spejlæg til

Jeg brugte rå kartofler, men du kan sagtens også bruge kogte kolde kartofler, hvis du har en rest.

Man kan faktisk godt lave biksemad af råstegte kartofler og hvis du bruger tricket med låget på panden, så vil kartoflerne faktisk hurtigt kunne blive gennemstegte.

Kartoflerne skal vendes rundt en del gange, men du kan også tilberede retten i ovnen, så slipper du for at røre så tit. Brug et stegefad eller en bradepande.DSC_2219Top gerne din biksemad med et spejlæg og servér gerne ketchup og engelsk sauce til. Engelsk sauce er perfekt til biksemad!DSC_2226Der blev serveret lækker biksemad på matriklen, og mine teenagere jublede. Der var 300 gram bacon i dagens biksemad, og det er sjældent vi går så meget all-in med bacon i én ret.

“Det smager godt nok godt det her mad!!!” sagde min søn, og han strøer sig ellers ikke om med tillægsordene. Rigeligt bacon er vist vejen til hans hjerte. 🙂

Heldigt nok, var der ikke meget fedt i dagens pakke “baconrester”. 300 gram for 11 kr, sikke et kup og så vidt jeg kan bedømme var kvaliteten faktisk bedre end i de normale og tre gange så dyre pakker?

Kig du gerne efter pakker med baconrester. DSC_2222

Biksemad=En rigtig børnefavorit, og en voksenfavorit også.

Den nemmeste hverdagsmenu, men nok ikke den sundeste, men dog hjemmelavet, også selvom det er i fastfood-kategorien. Er I mange i familien, så brug gerne to pander, eller lav retten i ovnens dybe bradepande.

Lav gerne grønt til.

Sådan laver du biksemad med bacon og løg – se billederne her:

Vil du gerne score nemme points hos dine børn, så lav denne oldschool biksemad. Vil du være en endnu større succes end jeg, så få lavet det spejlæg til toppen.

Sådan gik denne torsdag. En glad torsdag hvor jeg kom til at sprudle over af lykke og glæde på bloggens Facebook-side. Jeg kunne slet ikke skjule min begejstring. Er så glad for for mit arbejde, mit liv, min familie, min blog og alting, så jeg kunne slet ikke kunne lade være. Vil du læse med på dagens statusser på Facebook, så kig med her

Jeg håber også din torsdag har været god, glad og lykkelig? Det har min.:-)
DSC_2220


 •  
 •  
 •  
 •  
 •