Oldschool biksemad med rigeligt bacon, løg og engelsk sauce.

  • Oldschool biksemad med rigeligt løg, bacon og engelsk sauce

DSC_2213

Bloggens Facebookside havde jeg jo ellers i dag annonceret at der skulle være æggekage på menuen. En høj luftig én af slagsen, som denne, men med løg og kartoffeltern i dag.

Jeg havde 300 gram baconrester, 10-12 kartofler vi havde i overskud og 1 løg. Planen var at svitse kartofler, løg og bacon og så hælde æggekageblandingen på toppen. Sådan gik det ikke. Vi var kun 3 hjemme til aftensmad og pludselig kunne jeg se at portionen ville blive alt for stor til os tre. hvis der kom æg på toppen.

 

Vi droppede æggekagen, stegte kartofler, bacon og løg og vupti blev det i stedet til:

DSC_2223

Oldschool biksemad med rigeligt bacon, løg og serveret med engelsk sauce:

Den opskrift skal du da ikke snydes for, heller ikke selvom der måske ikke vil være så meget nyt i den for dig. Altså, hvad forestiller hun sig lige? Hvor svært kan det være at lave biksemad?

Ikke særligt svært, og slet ikke hvis du bruger rå kartofler. Anvisningerne kommer her, take it or leave it 🙂

Biksemad med løg og bacon:

Du skal bruge (3 pers.):

12-14 kartofler i små tern

300 gram bacon (jeg fandt en pakke baconrester til ingen penge. Bacontern kan bruges eller andre kødstykker, en pakke pølser vil også vække jubel?)

1 stort hakket løg.

½ dl. olie

Salt og peber.

DSC_2219

Sådan laver du:

Oldschool biksemad med rigeligt bacon, løg og engelsk sauce:

  • Svits bacon og tilsæt grofthakket løg. Svits til løgene er klare.
  • Snit kartoflerne i små tern og tilsæt dem lidt efter lidt. Tilsæt olie, alt afhængig af hvor god en pande du har. Jeg har en slip-let-pande, der desværre ikke slipper så let længere. Derfor brugte jeg olie (måske jeg snart skulle købe en ny pande?). Er din en ny og velfungerende slip-let, kan det være du helt kan undlade olien?

DSC_2215

  • Vend kartoflerne rundt ofte. Krydr godt med salt og peber. Læg gerne låg på panden, så bliver kartoflerne hurtigere møre.
  • Når kartoflerne er gennemstegte kan biksemaden serveres.
  • Top evt. med et spejlæg
  • Serveres med ketchup og engelsk sauce – hvis du spørger mig 😉

DSC_2226En lækker biksemad, der gjorde mine teenagere jublende. Der var 300 gram bacon i dagens biksemad, og det er sjældent vi gårså meget all-in med bacon på det niveau.

“Det smager godt nok godt det her mad!!!” sagde min søn, og han strøer ellers ikke om sig med roserne.

Rigeligt bacon er vist vejen til dine børns hjerter (ihvertfald mine børns). Heldigt nok, var der ikke meget fedt i dagens pakke “baconrester”. 300 gram for 11 kr, sikke et kup og så vidt jeg kan bedømme var kvaliteten faktisk bedre end i de normale og tre gange så dyre pakker?

DSC_2222

 

Biksemad=En rigtig børnefavorit, og en voksenfavorit også.

Den nemmeste hverdagsmenu, men nok ikke den sundeste, men dog hjemmelavet, også selvom det er i fastfood-kategorien. Er I mange i familien, så brug gerne to pander, eller lav retten i ovnens dybe bradepande.

Lav gerne grønt til.

Vil du gerne score nemme points hos dine børn, så lav denne oldschool biksemad. Vil du være en endnu større succes end jeg, så få lavet det spejlæg til toppen.

Sådan gik denne torsdag. En glad torsdag hvor jeg kom til at sprudle over af lykke og glæde på bloggens Facebook-side. Jeg kunne slet ikke skjule min begejstring. Er så glad for for mit arbejde, mit liv, min familie, min blog og alting, så jeg kunne slet ikke kunne lade være. Vil du læse med på dagens statusser på Facebook, så kig med her

Jeg håber også din torsdag har været god, glad og lykkelig? Det har min.:-)
DSC_2220

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer