Marineret mini-skinkesteg med sesamkartofler

DSC_4314

Tænk sig. Nogen gange kan man vinde i skinke-lotteriet på en ganske almindelig torsdag. På en tur i supermarkedet efter mælk, fandt jeg sådan en lille mini-skinkesteg til en tyver. TYVE KRONER!

Hm, hm. Den skinke havde jeg nok ikke de store forventninger/forhåbninger til. Købte kun derfor lige et par stykker. Pr. styk vejede de 500 gram.

Skinken blev lavet en aften hvor vi kun var tre hjemme på matriklen. Jeg tænkte at den måske var lige lille nok til 4 personer?

DSC_4293

Skinken skulle være marineret med laurbær og persille. Skinke med marinade så sådan ud. Hvad kan man forlange for en tyver? Jeg synes vi fik meget skinke for pengene, også selvom der stod “tilsat lage” (det der i kyllinger plejer at betyde tilsat…vand?). Jeg var derfor meget spændt på hvor meget skinken ville skrumpe. Ville der overhovedet være skinke tilbage efter stegning?

DSC_4295

Inden skinken kom i ovnen skrællede jeg hurtigt et fad kartofler, som jeg halverede og vendte i salt/peber og sesam. Sesamkartofler. Jubii. Smager godt til det meste. Kartoflerne blev stegt i mit allerbedste aluminiumsfad, så bliver de så sprøde også i bunden.
DSC_4280Skinken blev lagt i et lille aluminiumsfad med en lille sjat vand i bunden. 
DSC_4294Stegetid 25 minutter og hviletid 15 minutter. Jeg satte kartofler og steg ind samtidigt og ca. efter stegens hviletid var kartoflerne færdige.

Som dressing til retten rørte jeg en hurtig dressing af ylette, hvidløgspeber og hvidløgssalt.

Der er slet ikke brug for creme fraiche hvis man har tykmælk/ymer/ylette/yoghurt naturel i huset (og sundere er det også) 
DSC_4298

DSC_4322

Jep! Der var skinke tilbage efter stegning. Skinken blev lækker, saftig og sprød. Den skrumpede faktisk ikke det store, så der var meget skinkesteg for pengene.DSC_4307

Jeg skar skinken i skiver, og måtte selvfølgelig lige testsmage. Jeg var lidt spændt på laurbærsmagen, som min familie jo ikke er så vild med , men laurbærsmagen i marinaden var slet ikke gennemtrængende. Den smagte fantastisk lækkert, så lækkert at jeg overvejede at køre i Kiwi inden 22 for at tømme frysedisken for skinker.

På pakken stod at skinken var egnet til grill, og jeg tror at den ville blive FANTASTISK lækker på grill. Men øv. Da jeg kom i Kiwi havde andre skinke-elskere købt de sidste skinker.

Nå pyt. Hvorfor være grådig, når man kan være nådig??

Tænk alle de gode mennesker der nu får glæde af de små lækre skinker ude i de små hjem? 😉

DSC_4314

Sesamkartoflerne blev, som altid, rigtigt lækre. De må godt få 200 grader i ovnen de sidste 20-30 minutter. De er allerbedst når de er knasende sprøde. Husk. RIGELIGT med sesam på kartoflerne…;-)DSC_4318 Det blev en smuk tallerkenanretning. Jeg lavede en smuk salat til med Løgismose vinaigrette, som jeg har forelsket mig fuldkomment i (jeg har det med at forelske mig i Løgismoses produkter)…

Sådan blev der en fin menu på tallerkenen en ganske almindelig tirsdag…

Velbekomme. Måske du også er heldig at vinde i skinke-lotteriet en dag? 😉DSC_4321

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ísbjörg

Jeg kan fornemme, at jeg bliver nødt til at gå i kiwi lidt oftere.!! 😉

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer