Hamburgerryg i staniol i ovn. Nu skulle det prøves, tricket med at tilberede en hamburgerryg i ovnen indpakket i staniol.
Et genialt lille tip! Staniol holder nemlig på fugten i stegen, så hamburgerryggen bliver ekstra saftig og lækker.
Flere steder i madgrupper og i magasiner, har jeg hørt om ideen og nu skulle det prøves.
Tit, laver jeg glaseret hamburgerryg, når jeg tilbereder den i ovnen, netop for at få en mere saftig steg.
Jeg har også prøvet at lave hamburgerryg i stegesoen og det holder også godt på fugten. Tricket er lidt det samme. At saften bliver og bevares inde i stegen.
Få tips til flere måder at tilberede hamburgerryg på nederst i dette indlæg.
Hvis du ikke har en stegeso, så hermed et tip til dig. Staniol kan sagtens bruges i stedet for.
Skal du kun tilberede en lille hamburgerryg, så kan den med fordel også tilberedes i airfryer. Beregn ca. 20% kortere tilberedningstid /temperatur.
Det er meget nemt at lave hamburgerryg i folie / ovnstegt hamburgerryg i staniol i ovnen.
Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader
Folie kan sagtens erstattes med bagepapir, hvis du foretrækker at bruge det.
Du kan selvfølgelig også sagtens koge hamburgerryggen i gryde? Den bliver også god, men meget saft og smag hældes ud med kogevandet. Den bliver så lækker, når den tilberedes i ovnen. Smart også, hvis din hamburgerryg er for stor til en gryde.
Hamburgerryggen kan du lave med få minutters forberedelser. Måske du også skulle prøve det nemme trick?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hamburgerryg i staniol i ovn – få opskriften på saftig & lækker ovnstegt røget hamburgerryg hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1,7 kg hamburgerryg kan erstattes med røget skinke
- 1-2 spsk smør
- folie/staniol kan evt. erstattes med bagepapir
- ½ liter kogende vand koldt vand kan også bruges
Sådan gør du
- Klip nettet af hamburgerryggen
- Smør smørret på den BLANKE side af staniolet, så den matte side vender udad. Pak hamburgerryggen godt ind, evt. med et ekstra stykke stanniol udenpå
- Læg hamburgerrygpakken i en lille bradepande/ildfast fad og hæld kogende vand ved. Steg/bag nu hamburgerryggen i ovn ca. 2 timer v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Supplér evt. med ekstra vand undervejs.
- Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader. Kan også tilberedes i airfryer, evt. med lidt kortere tilberedningstid/temperatur
- Lad gerne hamburgerryggen hvile et kvartér, før du skærer den ud i ca.1 cm tykke skiver. Jeg lod den bare hvile i staniolen, men du kan også åbne "pakken" imens.
Noter
Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader
Folie kan evt. erstattes med bagepapir Hamburgerryg kan også laves i stegesoKan også tilberedes i airfryer, evt. med lidt kortere tilberedningstid/temperatur
Glaseret hamburgerryg i ovn er også lækkerHamburgerryggen bliver så saftig og lækker, når du pakker den ind i staniol. Meget nem at tilberede i ovn eller airfryer
Det var en rigtig god og nem måde at tilberede hamburgerryggen på. Opskriften kan sagtens bruges til en røget skinke også, måske en lille bayonneskinke?
Uhm sikke en lækker hamburgerryg, som vi nød til de bedste flødekartofler og hvidløgsbagte gulerødder. En lækker menu!
Du må da absolut prøve at stege din næste hamburgerryg i stanniol – vi var ret begejstrede herhjemme.
Er det farligt at bruge staniol til madlavning?
Aluminium smelter først ved meget høj temperatur (over 660 grader). Aluminium overføres ikke til fødevarer, medmindre det bruges til f.eks. meget sure fødevarer, som f.eks. citroner.
Det er derfor sikkert nok at bruge staniol til madlavning, når du tilbereder mad i ovn, airfryer eller grill. Læs mere her.
Du kan også indpakke din hamburgerryg i bagepapir indenunder staniol laget.
Du kan evt. også prøve helt at erstatte sølvpapir med bagepapir, i denne opskrift. Måske du gerne vil reducere forbruget af staniol i din madlavning/ daglige husholdning?
Hamburgerryg kan tilberedes på mange måder:
Hamburgerryg kan selvfølgelig også koges i gryde. Få en god opskrift her.
Du kan også grille en hamburgerryg?
Skulle I have en rest hamburgerryg til overs, så smager den kold dagen efter, evt. som pålæg.
Du kan også lave denne lækre skinkesalat? Uhm den er god.
Rigtig god fornøjelse med din saftige hamburgerryg – en super nem måde at tilberede hamburgerryg på.
Få flere opskrifter med hamburgerryg / skinke her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.