Hamburgerryg i staniol i ovn. Nu skulle det prøves, tricket med at tilberede en hamburgerryg i ovnen indpakket i staniol.

Et genialt lille tip! Staniol holder nemlig på fugten i stegen, så hamburgerryggen bliver ekstra saftig og lækker.

Flere steder i madgrupper og i magasiner, har jeg hørt om ideen og nu skulle det prøves. Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Tit, laver jeg glaseret hamburgerryg, når jeg tilbereder den i ovnen, netop for at få en mere saftig steg.

Jeg har også prøvet at lave hamburgerryg i stegesoen og det holder også godt på fugten. Tricket er lidt det samme. At saften bliver og bevares inde i stegen.

Få tips til flere måder at tilberede hamburgerryg på nederst i dette indlæg.

Hvis du ikke har en stegeso, så hermed et tip til dig. Staniol kan sagtens bruges i stedet for.

Skal du kun tilberede en lille hamburgerryg, så kan den med fordel også tilberedes i airfryer. Beregn ca. 20% kortere tilberedningstid /temperatur.Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Det er meget nemt at lave hamburgerryg i folie / ovnstegt hamburgerryg i staniol i ovnen.

Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader 

Folie kan sagtens erstattes med bagepapir, hvis du foretrækker at bruge det.

Du kan selvfølgelig også sagtens koge hamburgerryggen i gryde? Den bliver også god, men meget saft og smag hældes ud med kogevandet. Den bliver så lækker, når den tilberedes i ovnen. Smart også, hvis din hamburgerryg er for stor til en gryde.

Hamburgerryggen kan du lave med få minutters forberedelser. Måske du også skulle prøve det nemme trick?

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Hamburgerryg i staniol i ovn – få opskriften på saftig & lækker ovnstegt røget hamburgerryg hér

Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker
Saftig lækker hamburgerryg stegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Ret: Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker
Kategori: nem aftensmad
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 1,7 kg hamburgerryg kan erstattes med røget skinke
  • 1-2 spsk smør
  • folie/staniol kan evt. erstattes med bagepapir
  • ½ liter kogende vand koldt vand kan også bruges

Sådan gør du

  • Klip nettet af hamburgerryggen
    Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker
  • Smør smørret på den BLANKE side af staniolet, så den matte side vender udad. Pak hamburgerryggen godt ind, evt. med et ekstra stykke stanniol udenpå
  • Læg hamburgerrygpakken i en lille bradepande/ildfast fad og hæld kogende vand ved. Steg/bag nu hamburgerryggen i ovn ca. 2 timer v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Supplér evt. med ekstra vand undervejs.
    Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker
  • Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader. Kan også tilberedes i airfryer, evt. med lidt kortere tilberedningstid/temperatur
    Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker
  • Lad gerne hamburgerryggen hvile et kvartér, før du skærer den ud i ca.1 cm tykke skiver. Jeg lod den bare hvile i staniolen, men du kan også åbne "pakken" imens.
    Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Noter

Beregn ca. 1 time pr. kg eller gå efter en kernetemperatur på ca. 60-65 grader
Folie kan evt. erstattes med bagepapir
Hamburgerryg kan også laves i stegeso
Kan også tilberedes i airfryer, evt. med lidt kortere tilberedningstid/temperatur
Glaseret hamburgerryg i ovn er også lækker
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hamburgerryggen bliver så saftig og lækker, når du pakker den ind i staniol. Meget nem at tilberede i ovn eller airfryerHamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Det var en rigtig god og nem måde at tilberede hamburgerryggen på. Opskriften kan sagtens bruges til en røget skinke også, måske en lille bayonneskinke?

Uhm sikke en lækker hamburgerryg, som vi nød til de bedste flødekartofler og hvidløgsbagte gulerødder. En lækker menu!

Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Du må da absolut prøve at stege din næste hamburgerryg i stanniol – vi var ret begejstrede herhjemme.

Er det farligt at bruge staniol til madlavning?

Aluminium smelter først ved meget høj temperatur (over 660 grader). Aluminium overføres ikke til fødevarer, medmindre det bruges til f.eks. meget sure fødevarer, som f.eks. citroner.

Det er derfor sikkert nok at bruge staniol til madlavning, når du tilbereder mad i ovn, airfryer eller grill. Læs mere her.

Du kan også indpakke din hamburgerryg i bagepapir indenunder staniol laget.

Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Du kan evt. også prøve helt at erstatte sølvpapir med bagepapir, i denne opskrift. Måske du gerne vil reducere forbruget af staniol i din madlavning/ daglige husholdning?

Hamburgerryg kan tilberedes på mange måder:

I stegeso

Glaseret hamburgerryg i ovn

Hamburgerryg kan selvfølgelig også koges i gryde. Få en god opskrift her.

Du kan også grille en hamburgerryg?

Skulle I have en rest hamburgerryg til overs, så smager den kold dagen efter, evt. som pålæg.

Du kan også lave denne lækre skinkesalat? Uhm den er god.

Rigtig god fornøjelse med din saftige hamburgerryg – en super nem måde at tilberede hamburgerryg på.

Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker

Få flere opskrifter med hamburgerryg / skinke her:

1.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
Nem opskrift på hamburgerryg kogt i gryde
Se opskriften her
Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

2.

Glaseret skinke i ovn - nem lækker opskrift
Glaseret hamburgerryg i ovn med champignonsovs
Se opskriften her
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

3.

Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Se opskriften her
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave

4.

Hamburgerryg på grill - glaseret hamburgerryg
Grillet sennepsmarineret hamburgerryg med timian
Se opskriften her

5.

Hamburgerkoteletter af hamburgerryg - opskrift
Nemme hamburgerryg koteletter
Se opskriften her
Hamburgerkoteletter af hamburgerryg - opskrift

6.

Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter
Sprøde pandere hamburgerkoteletter
Se opskriften her
Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter

7.

Hamburgerryg i stegeso med flødekartofler
Hamburgerryg eller skinke og flødekartofler i stegeso
Se opskriften her

8.

Glaseret bayonneskinke i ovn med rodfrugter
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
Se opskriften her
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

9.

Glaseret hamburgerryg og hasselbackkartofler
Glaseret hamburgerryg og hasselbackkartofler
Se opskriften her

10.

Skinkesalat opskrift - hjemmelavet fuglekvidder
Hjemmelavet skinkesalat - bedre og billigere end slagterens
Se opskriften her
Skinkesalat opskrift - hjemmelavet fuglekvidder