Marinade til kylling og svinekød – perfekt til grill

  • Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvis du også tit er på jagt efter en god marinade til dit kød, så fortvivl ej. En god opskrift får du da lige her.

Denne marinade er perfekt til kylling og til svinekød som f.eks. koteletter og svinemørbrad, men den vil også være rigtig god til en god culottesteg, en nakkefilet, til kalkunlår eller måske et kalkunbryst?Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Portionen her rækker til kød til ca. 4 personer, men bruger du en stor mængde kød, vil du nok skulle fordoble mængden.

Der er brugt sirup i marinaden og når du bruger sirup, karamelliserer sukkeret og så kan det nemt branke. Det må du lige holde øje med. Vend kødet ofte eller sænk temperaturen 🙂

Marinaden kan bruges til kød der skal på grillen og kød der tilberedes i ovnen. Bare spring på 🙂

Her kommer:

Opskriften på marinade til kylling og svinekød – perfekt til grill:

Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
Opskrift på marinade - perfekt til grill
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: chililmarinade, grill, marinade
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marinade

  • ½ dl. sur/sød chilisauce (kan udelades)
  • ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. ketchup karryketchup er også fint at bruge til marinering
  • 2 spsk. sirup mørk/lys eller muscovadosirup
  • 2 fed hvidløg friskpressede
  • 1 tsk paprika halvdelen kan evt. erstattes med røget paprika
  • 1 tsk barbecue eller all-roundkrydderi eller andet favorit-krydderi
  • Peber/salt
  • evt. et drys chilipulver

Sådan gør du

  • Alle ingredienser blandes sammen
  • Marinér gerne kødet i god tid og lad det trække i køleskabet til det skal bruges
    Grillet marineret nakkefilet

Noter

Mængden af krydderier, der er tilsat, kan du sagtens justere på. Tilsæt mindre eller mere, hvis du er til en stærkere smag. Brug også gerne chilipulver, hvis du synes.
Siruppen i marinaden kan nemt branke, ved for høj temperatur, så hold godt øje med kødet.
Marinaden kan bruges til kylling, svinekød som f.eks. svinemørbrad, koteletter (nakke/svinekoteletter) men vil også være fint at bruge til en god steak.
Mængden vil passe til kød til ca. 4 pers. Hvis du vil marinere en hel nakkesteg f.eks., så skal du nok fordoble mængden

Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grillMarinaden er rigtig nem at lave og mon ikke den består af ingredienser du tit har i dit køkken? Ketchup er ihvertfald en fast bestanddel i langt de fleste hjem fornemmer jeg  🙂

Den søde chilisauce, jeg har brugt til denne marinade, er fænomenal at bruge til marinade, men hvis du ikke lige har den i huset, så bare pyt. Du kan fint bare nøjes med lidt ekstra ketchup.

Sirup og ketchup er den fineste kombination til marinade. Du kan evt. også prøve at erstatte siruppen af lidt brun farin? Det giver en herlig sød og krydret smag.

Her ser du en nakkesteg der marinerer. Lad gerne dit kød marinere længe i marinaden, så det kan nå at trække smag. Især kalkunkød er ret fersk i smagen, så her er det en fordel at starte i god tid.Grillet marineret nakkefilet

Spring du bare på en portion marineret kød, og lad enten din grill eller ovn klare arbejdet.

God fornøjelse – jeg håber marinaden smager dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer