•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koteletter i fad. <3 Uhm i dag får du opskriften på lækre møre koteletter i fad tilberedt i ovnen.

Findes der noget så lækkert, som koteletter i fad? Nej vel?

Nogen gange er de nemme, enkle, klassiske retter dem der holder længst.

De får ofte flest stemmer i familien, når der skal vælges aftenmenu. Sådan er det ihvertfald i min familie. 🙂Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde

Koteletter i fad er et godt eksempel på en køkken-klassiker, der holder og som nu har holdt i flere generationer.

Mormor-mad kunne vi kalde det?

Nogen gange, især på råkolde dage, kan trangen til koteletter i fad komme over én.

Sådan en trang kan være svær at modstå. Det skal man da heller ikke så. 🙂Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde

Af samme grund blev der tryllet koteletter i fad i sommerhuset for nylig. En kæmpeportion. Uhm.

Skønt med mad til flere dage og til fryseren.  🙂

Måske har du helt styr på hvordan man laver “koteletter i fad”, og så har du jo nok slet ikke brug for en opskrift?Koteletter i fad i ovn - nem opskrift med bacon

Du får alligevel min version hér.

Måske jeg alligevel laver den lidt anderledes end dig? Inspirér mig gerne i kommentarsporet nedenfor. Det er ALTID spændende at høre andres bud 🙂

Du får opskriften på de lækre fadkoteletter lige her:

Koteletter i fad – gammeldags opskrift med bacon og fløde:

Møre koteletter i fad - med bacon og lækker flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8-10 svinekoteletter eller nakkekoteletter svinemørbrad eller kyllingebryst kan også bruges
  • 4 løg i tern i tern
  • 250 gram bakke champignon eller 2 glas
  • 250 gram bacon i skiver eller tern
  • 6 gulerødder skåret i små tern ca. ½ kg
  • 2 svinebouillonterninger
  • 4 spsk. paprika
  • Salt/peber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 140 gram koncentreret tomatpure
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde piskefløde eller kaffefløde
  • Jævning
  • evt. cocktailpølser kan udelades

Sådan gør du

  • Svits koteletterne og krydr dem godt med salt/peber og paprika
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Tag koteletterne af panden og læg dem i et ildfast fad. Hold dem varme i ovnen (175 grader varmluft)
  • Klip bacon i strimler og svits i stegeskyen fra koteletterne sammen med bouillonterningerne.
  • Svits løg og champignon med, når bacon'en har stegt lidt.
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tern og tilsæt. Tilsæt paprika og lidt mere salt og peber.
  • Hæld løg/bacon/champignon over koteletterne og til slut flåede tomater. Sæt fadet i ovnen igen
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Hæld koncentreret tomatpure på panden sammen med kogende vand. Lad flødesovsen simre lidt
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Lad saucen simre lidt. Tilsæt fløde
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Tilsæt lidt jævning, til saucen har samlet sig.
  • Læg koteletterne i et ildfast fad og hæld saucen over. Hæld evt. cocktailpølser ved
  • Tildæk fadet med stanniol og lad det stege i ovnen i minmum 45 min -1 time v. 175 grader varmluft. Jo længere tid, jo bedre og mere møre koteletter. Retten kan også tilberedes i sautérpande
  • Tag staniolet af det sidste kvarter.
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde
  • Servér ris til og gerne flute og grøn salat. Rør evt. en hvidløgssmør til.
    Koteletter i fad i ovn med bacon og fløde

Noter

Retten kan også tilberedes i sautérpande
Retten er fryseegnet.
Tilsæt gerne cocktailpølser 
Du kan lave retten uden fløde, hvis du ønsker en mere kalorielet version.
Retten nydes som oftest med ris, men smager også fint med pasta eller hasselback kartofler til
Retten kan laves med både svinekoteletter, nakkekoteletter, svinemørbrad og kyllingebryst eller kalkunbryst i skiver
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre, møre og velsmagende svinekoteletter eller nakkekoteletter i fad

Koteletter i fad i ovn - nem opskrift med bacon

Jo længere tid du giver koteletterne i ovnen, jo bedre koteletter får du. That’s it.

Har du begrænset tid, kan koteletterne sagtens laves på ½-1 time, men det bedste resultat får du ved langtidsstegning i et par timer eller længere f.eks. i stegeso. Se f.eks. en opskrift lige her.

Koteletter er geniale til simreretter, og især nakkekoteletter bliver møre, smagfulde og saftige.

Bare lige et tip. Du kan finde flere opskrifter på koteletter i stegeso lige her 🙂

Sådan laver du koteletter i fad med bacon og fløde – se billederne her:

Det kan næsten ikke gå galt, når der fyldes så mange lækkerier ovenpå koteletterne.

Bruger du rigtig piskefløde, vil du ikke fortryde det. DSC_1846

Gå gerne all-in når du serverer “koteletter i fad”.

Fløde-light-produkter kan bruges, men oh la la, flødesovs bliver altså så meget bedre, hvis du bruger rigtig piskefløde. Min familie er i hvert fald ikke i tvivl.  Der skal FLØDE i saucen! 🙂

Bruger du nakkekoteletter, skal du dog nok nøjes med kaffefløde eller madlavningsfløde, da de afgiver en del ekstra fedtstof til retter. Møre koteletter i fad i lækker flødesauceUhm – lækre møre koteletter i fad. Smagfuld tomatsovs med fløde og serveret med ris til. Så nemt og lækkert!

Måske mormor-serveringen “Koteletter i fad” snart skal på menuen hjemme hos jer? 🙂

Kan du ikke overskue projektet i hverdagene, så lav retten en søndag, og lav så stor en portion, at der er rigeligt til mandag eller til din fryser.

Nem mad på hverdage er bare det allerbedste 🙂

Bon appetit!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •