•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Åh – hvor vi altså elsker denne skønne sommertid i kartoffelsammenhæng her på matriklen 🙂

Nye kartofler er faste og med bid, og slet ikke melede som de vinterlige kartofler. De smager skønt som de er, med smør på, eller serveret som kartoffelsalat. Kig med her for at finde en lang stribe forskellige opskrifter på kartoffelsalat Nye kartofler ristet i hvidløgssmørNye kartofler i utallige afskygninger – hvilken fryd! 🙂

Forleden afprøvede vi endnu en ny kartoffelvariant, lavet af en rest kolde kogte NYE kartofler. Tippet giver jeg hermed straks videre til dig. Nye kartofler ristet sprøde i ovnen med hvidløgssmør.

Det er en ultralet kartoffelret, som kan laves med meget få anstrengelser og kartoflerne vil være perfekt kartoffeltilbehør til rigtigt mange retter.

De nye kartofler tilberedte vi denne gang i ovnen, men de kan også tilberedes på stegepanden eller i en alubakke på grillen.Nye kartofler ristet i hvidløgssmørKartoflerne er ristet i lækkert hvidløgssmør og det er super nemt at lave selv. Brug gerne friske krydderurter. En lækker opskrift på hvidløgssmør får du lige her:

Hvidløgssmør med krydderurter - nem opskrift
En nem hvidløgssmør med krydderurter
Se opskriften her
Kryddersmør med hvidløg - af friske krydderurter

Du kan også sagtens bare tilberede dine kartofler i almindeligt smeltet smør og drysse med salt. Du bestemmer 🙂

Opskriften på de lækre nye kartofler i ovn får du lige her:

Nye kartofler stegt i ovn med smør – opskrift

Nye kartofler ristet i hvidløgssmør - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Mad til de travle
Keyword: ny kartofler i ovn, nye kartofler
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 6-800 gram kogte kolde kartofler eller friskkogte, men dampet tørre
 • Hvidløgssmør eller anden smør med friske eller tørrede krydderurter
 • Smørret kan færdigkøbes eller hjemmerøres:

Hvidløgssmør:

 • 4-5 spsk smør
 • 2-3 tsk persille frisk- eller frysetørret
 • 2 fed hvidløg friskpressede
 • groft salt
 • evt. lidt citronsaft

Sådan gør du

 • Tilbered hvidløgssmør - hvis du vil stege i hvidløgssmør
 • Smelt smørret i mikroovnen og vend kartoflerne i smørret. Steg gerne kartoflerne hele - eller skær i mindre stykker.
 • Steg kartoflerne i ovnen i ca. 25-30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft eller til de er sprødristede og gyldne. Kan også steges på en pande, i en alubakke på grillen eller i en gryde.
 • Vend kartoflerne undervejs,, så kartoflerne ristes på alle sider
 • Serveres straks som tilbehør til alle kødretter.

Noter

Kartoflerne kan tilberedes på grillen og på stegepande også.
Du kan bruge friskkogte kartofler også - damp dem tørre før du tilbereder dem
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde nye lækre kartofler med hvidløgssmør – i ovn, på grill eller på pande

Nye kartofler ristet i hvidløgssmørDet er ikke raketvidenskab, til gengæld er det en lækker servering, der kan laves med hovedet under armen. Ikke dårligt, på travle, sene eller halvkvaste dage!

Her i huset var vi vilde med kartoflerne og kan ikke forstå, at vi slet ikke har tænkt på at riste i hvidløgssmør før. Nu venter vi bare på at komme igang med at riste i krydderurtesmør i alle afskygninger. Timiankartofler. Oreganokartofler. Rosmarin-kartofler? Åh rosmarin, som jo altid er et hit til kartofler?

I sommerhuset har jeg krydderurter jo – glæder mig til at komme visit der snart igen. Så skal der laves smørstegte kartofler skal der 🙂Er du vild med olieristede kartofler, vil du også være vild med disse kartofler. De er fyldt med smag og du skal ikke være nervøs for, at hvidløgsdampende vil emme fra dig. Bare rolig.

Det er nemt og hurtigt at tilberede en rest kogte kartofler på denne måde.  Kartoflerne kan ristes både i ovn og på pande – det kommer lidt an på om du alligevel har ovnen igang ellers kan det være du synes det er nemmest på stegepanden. Servér gerne lidt aioli , eller lidt pesto til? Det vil smage rigtigt lækkert til tror jeg.

Aioli nem opskrift af hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Nye kartofler ristet i hvidløgssmørNår du skraber eller vasker en portion nye kartofler, så tilbered gerne en større portion, end I kan spise, for så er du nemlig sikker på, at der er kartofler nok til de smørristede kartofler dagen efter.

På dag 2, er kartoffeltilbehøret klar på ingen tid. Den nemmeste menu! Servér gerne en god bøf til måske – entrecote eller tykstegsfilet måske?

Har du plads på panden, vil bøfferne være at fine at stege i hvidløgssmørret også, tænker jeg, eller steg dem i almindeligt smør og gem lidt hvidløgssmør til toppen af din steak og lad hvidløgssmørret smelte, lige før du sætter tænderne i den. Det smager GODT! 🙂

Bon appetit – kartoffelappetit 🙂

P.S.: og tak for alle jeres bidrag på Facebook i dag.

Jeg viste jer et billede af mit hus i morges og spurgte, om I også havde lyst til at dele at foto af jeres yndlingsplet, altan, terrasse, have, læsekrog eller andet. Det havde I og tusind tak for det. 🙂

Der kom der så fine billeder ud af alle jeres bidrag og du kan følge med lige her. Hyggeligt! Det føles som at række hånden ud mod jer og invitere og blive inviteret på en lille kaffevisit? Jeg føler næsten at vi kender hinanden endnu bedre nu, som om vi er et lille fællesskab? Jeres fornavne kender jeg jo også næsten allerede? Herligt 🙂

Skønt og rart at vide, at det er DIG – et ægte menneske – der sidder lige der bag skærmen. “Smilet er den korteste afstand mellem mennesker” har Victor Borge engang sagt. Jeg vil her næsten omformulere det til “Vis et foto af din yndlingsplet – og skab den korteste afstand til din modtager”.

Tak – hvor er I altså skønne – og rare for mig at have med på sidelinjen her 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •