•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kartoffelsalat med karry og græsk yoghurt. I dag får du en rigtig god opskrift på kold kartoffelsalat med karry.Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtDet er sommer og kartoflerne smager skønt igen nu. Åh hvilken herlig årstid! 🙂

Det har jeg ventet over ½ år på!

De vintermelede kartofler kan jeg bedst lide, hvis de er ovnristede eller f.eks. lavet som sesamfritter.

Om sommeren  kan jeg dog sagtens spise de nye kartofler kogte bare med smør.

Vi rister kartoflerne i hvidløgssmør.

Vi spiser grøn kartoffelsalat i olie/eddikedressing, vi spiser kartoffelsalat i creme fraichedressing eller kartoffelsalat med peberfrugt og feta.

Nederst i dette indlæg, har jeg samlet flere gode opskrifter på kartoffelsalat til dig.

Sommerkartofler i alle afskygninger og i dag skal du høre om endnu en ny variant: kartoffelsalat med karry, sennep, purløg og græsk yoghurt.

Halløj en lækkerbisken!Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Har du smagt kold kartoffelsalat med karry?

Måske du er lidt skeptisk? Prøv det, kan jeg kun sige. Karry er forfriskende i kartoffelsalaten og i kombination med sennep, purløg, honning og græsk yoghurt, smager det bare godt.

Kartoffelsalaten er nem at lave.

Det største arbejde er at vaske og evt. skrabe kartoflerne.

Jeg købte kartoflerne vaskede. De var lidt dyrere, men til gengæld var de så fine, at jeg slap for at skrabe dem.

Skrællen var så fin og kartoflerne så faste, at skrællen sagtens kunne blive på.Kartoffelsalat med karry og græsk yoghurtOvervej det gerne, når du skal lave kartoffelsalat.

Der sidder nemlig mange gode vitaminer gemt i skrællen. Sidegevinsten er jo også, at køkkenarbejdet går SÅ meget nemmere, når kartoflerne bare skal vaskes.

Jeg smager altid dressingen til, før jeg tilsætter kartoflerne. Du skal huske på, at der skal være godt med smag i, for de “anonyme” kartofler vil og kan opsuge meget smag.

Det er derfor også en fordel at lave kartoffelsalaten i god tid, så smagen kan “samle sig” og kartoflerne få mest mulig smag fra dressingen.

Du kan med fordel lave kartoffelsalaten dagen før den skal serveres. Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Du får opskriften på karry kartoffelsalaten lige her:

Kold kartoffelsalat med karry og græsk yoghurt

Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kg kogte afkølede kartofler ca. 1½ kg kogte afkølede kartofler (gerne med skræl, hvis den er fin)
  • 300 gram græsk yoghurt kan erstattes af creme fraiche, fromage frais, ylette, skyr ell. lign
  • 3-4 spsk mayonnaise f,eks. Hellmanns eller hjemmelavet
  • 1 tsk sød fransk sennep kan udelades
  • 1 tsk karry kan udelades
  • ½-1 tsk salt
  • Hvidløgspeber
  • 1 spsk friskhakket purløg
  • 1 revet rødløg
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft
  • Pynt: tomatskiver og evt. basilikumblade eller agurketern

Sådan gør du

  • Vask og kog kartoflerne og stil dem til afkøling
    Kartoffelsalat med karry og græsk yoghurt
  • Rør dressingen sammen. Tilsæt først græsk yoghurt og mayonnaise
    Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
  • Tilsæt krydderier, honning og sennep.
  • Smag til, til du synes om smagen. Der må godt være godt med smag i dressingen.
  • Snit kartoflerne fint og rør dem forsigtigt i.
  • Pynt med basilikumblade og tomatstykker
    Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
  • Stil kartoffelsalaten køligt, til den skal serveres
    Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Noter

Du kan sagtens udelade karry
Pynt gerne med agurk og tomatskiver
Græsk  yoghurt kan ersattes med creme fraiche, ylette, fromage frais ell. lignende
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn og frisk karry kartoffelsalat med græsk yoghurt – men karry kan også udelades

Kartoffelsalaten med karry har sommerligt islæt.

Kartoffelsalaten vil være fin at servere med verdens bedste frikadeller til ethvert sommerligt festbord, til buffet, studenterfest, til klassearrangement, på skovturen.

Den er også rigtig fin at servere som sommerlig menu hjemme hos jer, selv en ganske almindelig hverdag.

Kartoffelsalaten vil også være fin at servere som skrub-af-mad efter festivitas eller som dagen-derpå-mad måske?  Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Jeg fandt min fineste skål frem. Det sker jo ikke hver dag, at vi spiser den fornemme kolde kartoffelsalat.

Vi samler forventningens glæde hele året og når det sker, er det med stor glæde.

Jeg er storfan af kartoffelsalat. Jeg vakler imellem at være mest vild med den “grønne” version med olie/eddikedressing og den fuldfede med creme fraiche og mayonnaise.

Nu har jeg fået endnu en variant at vakle imellem. Karryvarianten.

Der er efterhånden mange kartoffelsalater i min Top ti og der er plads til endnu flere. Den gode kartoffelsæson er jo først lige begyndt. Heldigvis 🙂

Få flere gode opskrifter på hjemmelavet kartoffelsalat lige her:

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kartoffelsalat med creme fraiche og timian
Hjemmelavet kartoffelsalat med timian og citronsaft
Se opskriften her
Kartoffelsalat med creme fraiche og timian
Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
Sommer kartoffelsalat med pesto, rødløg og peberfrugt
Se opskriften her
Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt 1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede) 1 finthakket peberfrugt (rød eller gul) 1 finthakket rødløg 250-300 gram cherrytomater Pesto marinade: 3 spsk. god olivenolie (f.eks. extra jomfru olivenkerne) 1 spsk pesto (rød eller grøn kan bruges) 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 tsk.dijonsennep Salt/peber Fremgangsmåde: Snit de kolde kogte kartofler Snit løg og peberfrugt.  Bland kartofler og grønt Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med. Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise "au naturel" skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.) Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed. Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter? Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-) Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses.  Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag ;-)
Kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Nem og lækker kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Se opskriften her
Kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Kartoffelsalat med skyr og A38 - fedtfattig
Kartoffelsalat med hvid fedtfattig dressing
Se opskriften her
Kartoffelsalat med skyr og a38 - fedtfattig
Kartoffelsalat med olie eddike dressing
Grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olie eddike dressing 
Se opskriften her
Kartoffelsalat med olie eddike dressing opskrift

Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Håber også du stornyder sommermenuerne hjemme hos dig?

Hvor er det skønt, at man kan købe lækkert, friskt og dansk produceret grønt i så lange baner. Uendeligt lange baner.

På min cykeltur hjem fra job, cykler jeg forbi den flinkeste gårdejer, der i en lille bod står og sælger sine grøntsager.

En rar fyr og han sælger virkeligt gode – og billige – grøntsager. Jeg er altid frisk på at afprøve noget nyt, når jeg står i hans biks.

I dag blev det til cocktailtomater, spidskål, agurker og springløg.

Jeg er frisk på det hele og fyldte mine cykelkurve op med grønt. Sikke et syn.

5 bakker jordbær og lange grønne stilke, der stak op. Jeg lignede en grønthandler på vej på grønttorvet – eller måske en sundhedsapostel in spe? 🙂

Måske jeg skulle tippe jordbærboden om at sælge fløde? Det gad jeg nemlig godt! Den fløde mangler vi nemlig lige nu.

5 bakker jordbær og ingen fløde i huset (hvem sagde sundhedsapostel? 😉Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Nye kartofler og friske danske grøntsager, hører til blandt nogle af sommerens mange glæder.

Dem er der så rigeligt af og glade, smilende dimittender hører også med her.

I går havde vi fornøjelsen af at være til den fineste dimissionfest hos min niece.

Sommerfest i haven med jordbær, kransekage og champagne. Glade mennesker til hygge og tapas.

Smil i lange baner og en glad studine med sænkede skuldre, på kanten til voksenlivet og helt klar til nye eventyr.

Vil du se billeder fra dagen, så kig med her på bloggens Facebookside.

Åh vi havde sådan en skøn dag! Jeg håber også du får fornøjelsen af studenter-fejring, i disse dage? Det er bare det allerbedste i juni måned – hvis man spørger mig  <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •