Rabarberchutney. Uhm her får du en nem og lækker opskrift på chutney med rabarber, rødløg og chili. Rabarberelish, kunne vi også kalde den.
Chutney smager så godt som til mange retter. Det kunne være kylling, frikadeller , til tapas, ostebord eller i en burger?
Denne rabarberchutney smager sødt og stærkt på samme tid. Der er både peberfrugt, løg og krydderier i, men også sukker eller brun farin. 
Rødløg og går rigtigt godt i spænd med rabarber. Brug gerne en rød peberfrugt, der er mild i smagen og som passer i farven.
Det er oplagt at lave rabarberchutney, hvis du har mange rabarber i haven.
Kog gerne en stor portion og tilsæt atamon, det forlænger holdbarheden. Genialt, så vil en portion nemlig kunne holde sig længe, ja faktisk vinteren over.
Du kan også fryse din chutney eller rabarberrelish, eller hvad du nu vælger at kalde den.
Ja hvad er forskellen på rabarberchutney og rabarberrelish?
Jeg bruger betegnelserne lidt i flæng og derfor har jeg også angivet begge navne i opskriften.
Så vidt jeg er orienteret, så kan en forskel være, at en relish er mere finere i konsistensen og ikke indeholder så meget sukker, som en chutney.
I en relish kan der ofte være mere bid i grøntsagerne/frugten, da den ikke koger helt så længe. En chutney er derimod ofte kogt mere ind.
En relish kan laves med både frugter og grøntsager, og det kan man faktisk også med en chutney.
Hmm blev du mon klogere af det? Som sagt bruger jeg navnene lidt i flæng. Hvis du kan gøre mig/dine medlæsere klogere, så del gerne en kommentar herunder.
Det er super nemt at lave rabarberchutney /rabarberrelish og jeg tænker du kan bruge andre grøntsager end jeg.
Bare brug opskriften nedenfor som udgangspunkt.
Nogen smager også relish’en til med ingefær eller karry. Det kunne du jo også prøve? Et chutneytip fra mig til dig.
Rabarberchutney – rabarberrelish – få en god nem opskrift på chutney med rabarber her

Ingredienser
- 500 gram rabarber skåret i ca. 1 cm stykker
- 2 rødløg skåret i tern
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- 125 gram sukker ca. afhænger af hvor syrlige dine rabarber er. Smag til. Halvdelen kan udskiftes med brun farin
- 3 spsk rød balsamico Æblecidereddike kan også bruges. Kan også udelades
- ⅕-⅙ tsk chili afhænger af hvor stærk din chili er. Kan erstattes med chilipasta - f.eks. Sambal oelek. Kan udelades eller erstattes med peber, stødt ingefær eller karry
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Lad også den allernederste del af rabarberen blive på (se billedet)
- Skær rabarberen i 1 cm stykker og skær også peberfrugt og rødløg i tern
- Fordel rabarber, løg og peberfrugt i en gryde og tilsæt sukker, rød balsamico og krydderier
- Kog blandingen op ved middel varme imens du rører nogle gange undervejs, så rabarberne ikke brænder på
- Læg låg på og lad chutney'en simre 5-10 minutter, til du synes din chutney / relish har en passende konsistens. Smag til evt. med ekstra rød balsamico/ salt/ sukker / chili
- Hæld straks din rabarbarchutney på et skoldet glas. Holdbarhed 1-2 uger i køleskab. Tilsæt atamon, hvis den skal holde sig længere tid
Noter
En sød krydret chutney med rabarber, rødløg, peberfrugt og chili – hjemmelavet rabarberrelish
Det er nemt og hurtigt at koge en portion rabarberchutney og det smager bare super godt. Det lækreste tilbehør, der stimulerer smagssansen: sødt, stærkt, salt, syrligt.
En rigtig god måde at få brugt rabarber på. Det behøver jo ikke “gå i kage” for dig hver gang, vel? 🙂
Vi nød rabarberchutney’en som tilbehør, lige til den var spist. Den vil kunne holde sig minimum 1-2 uger uden Atamon. 
Bare sørg for at bruge et skoldet glas og helt rene redskaber, hver gang du tager chutney fra glasset.
Den lækre rabarberchutney smager skønt på en ostemad. Prøv den også på smørrebrød, f.eks. på en rugbrødsmad med skinke eller kylling?
Vi brugte den også som “dip” i en burger med stegt kylling.
Uhm sikke en god idé. Det tip er nu hermed givet videre til dig. 🙂
Spring du bare på en portion af den lækre krydrede rabarberchutney.
Få flere gode opskrifter på chutney her:
1.

2.
