Rabarberchutney. Uhm her får du en nem og lækker opskrift på chutney med rabarber, rødløg og chili. Rabarberelish, kunne vi også kalde den.

Chutney smager så godt som til mange retter. Det kunne være kylling, frikadeller , til tapas, ostebord eller i en burger?

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Denne rabarberchutney smager sødt og stærkt på samme tid. Der er både peberfrugt, løg og krydderier i, men også  sukker eller brun farin. Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Rødløg og går rigtigt godt i spænd med rabarber. Brug gerne en rød peberfrugt, der er mild i smagen og som passer i farven.

Det er oplagt at lave rabarberchutney, hvis du har mange rabarber i haven.

Kog gerne en stor portion og tilsæt atamon, det forlænger holdbarheden. Genialt, så vil en portion nemlig kunne holde sig længe, ja faktisk vinteren over.

Du kan også fryse din chutney eller rabarberrelish, eller hvad du nu vælger at kalde den.

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Ja hvad er forskellen på rabarberchutney og rabarberrelish?

Jeg bruger betegnelserne lidt i flæng og derfor har jeg også angivet begge navne i opskriften.

Så vidt jeg er orienteret, så kan en forskel være, at en relish er mere finere i konsistensen og ikke indeholder så meget sukker, som en chutney.

I en relish kan der ofte være mere bid i grøntsagerne/frugten, da den ikke koger helt så længe. En chutney er derimod ofte kogt mere ind.

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

En relish kan laves med både frugter og grøntsager, og det kan man faktisk også med en chutney.

Hmm blev du mon klogere af det? Som sagt bruger jeg navnene lidt i flæng. Hvis du kan gøre mig/dine medlæsere klogere, så del gerne en kommentar herunder.

Det er super nemt at lave rabarberchutney /rabarberrelish og jeg tænker du kan bruge andre grøntsager end jeg.

Bare brug opskriften nedenfor som udgangspunkt.

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Nogen smager også relish’en til med ingefær eller karry. Det kunne du jo også prøve? Et chutneytip fra mig til dig.

Rabarberchutney – rabarberrelish – få en god nem opskrift på chutney med rabarber her

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
Nem lækker chutney - ell. relish med rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
Portioner: 1 portion
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber skåret i ca. 1 cm stykker
  • 2 rødløg skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt skåret i tern
  • 125 gram sukker ca. afhænger af hvor syrlige dine rabarber er. Smag til. Halvdelen kan udskiftes med brun farin
  • 3 spsk rød balsamico Æblecidereddike kan også bruges. Kan også udelades
  • ⅕-⅙ tsk chili afhænger af hvor stærk din chili er. Kan erstattes med chilipasta - f.eks. Sambal oelek. Kan udelades eller erstattes med peber, stødt ingefær eller karry
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Lad også den allernederste del af rabarberen blive på (se billedet)
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
  • Skær rabarberen i 1 cm stykker og skær også peberfrugt og rødløg i tern
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
  • Fordel rabarber, løg og peberfrugt i en gryde og tilsæt sukker, rød balsamico og krydderier
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
  • Kog blandingen op ved middel varme imens du rører nogle gange undervejs, så rabarberne ikke brænder på
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
  • Læg låg på og lad chutney'en simre 5-10 minutter, til du synes din chutney / relish har en passende konsistens. Smag til evt. med ekstra rød balsamico/ salt/ sukker / chili
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
  • Hæld straks din rabarbarchutney på et skoldet glas. Holdbarhed 1-2 uger i køleskab. Tilsæt atamon, hvis den skal holde sig længere tid
    Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Noter

Chili kan udelades eller erstattes med peber, stødt ingefær eller karry. Chili kan også erstattes med 1-2 tsk Sambal oelek (stærk chilipasta)
Opbevares i køleskab. Holdbarhed 1-2 uger. Tilsæt Atamon, hvis din rabarberchutney  / rabarberrelish skal holde sig længere tid
Du kan æblecidereddike i stedet for rød balsamico.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

En sød krydret chutney med rabarber, rødløg, peberfrugt og chili – hjemmelavet rabarberrelish

Det er nemt og hurtigt at koge en portion rabarberchutney og det smager bare super godt. Det lækreste tilbehør, der stimulerer smagssansen: sødt, stærkt, salt, syrligt.

En rigtig god måde at få brugt rabarber på. Det behøver jo ikke “gå i kage” for dig hver gang, vel? 🙂 Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Vi nød rabarberchutney’en som tilbehør, lige til den var spist. Den vil kunne holde sig minimum 1-2 uger uden Atamon. Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Bare sørg for at bruge et skoldet glas og helt rene redskaber, hver gang du tager chutney fra glasset.

Den lækre rabarberchutney smager skønt på en ostemad. Prøv den også på smørrebrød, f.eks. på en rugbrødsmad med skinke eller kylling?Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Vi brugte den også som “dip” i en burger med stegt kylling.

Uhm sikke en god idé. Det tip er nu hermed givet videre til dig. 🙂

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Spring du bare på en portion af den lækre krydrede rabarberchutney.

Har du stadig flere rabarber til overs i haven, så kan du finde mange flere opskrifter med rabarber her.

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

Få flere gode opskrifter på chutney her:

1.

Æblechutney - opskrift på chutney med æble og rødløg
Chutney med æble og rødløg - lækker æblechutney
Se opskriften her
Æblechutney - opskrift på chutney med rødløg

2.

Mangochutney - nem opskrift på chutney med mango
Nem og lækker mango chutney
Se opskriften her
Mangochutney eller mangosalsa nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.