Sommermenu – grillstegte bøffer på støbejerns grillpande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5027

Skøn skøn sommerweekend!

Danmark har været delt i to vejrmæssigt set i dag. Øst fik regn og vest fik sol og sommer. Jyderne vandt så lige den vejrkrig. Fedt at være jydetamp, især lige i dag 😉

DSC_5040

De hvide ben blev luftet allerede fra tidlig morgenstund. Vinden luftede, blomsterne duftede. Der var god tid. Søndagsrengøringen kom til at fylde mindst muligt. Mest mulig tid blev brugt i det fri.

God tid og lækkert vejr fører tit til ekstra lækkert mad på vores matrikel.DSC_5035

Os der ikke er særligt rutinerede grillere, er nu inde i en god stime og får grillet næsten hver dag. I går var det egentlig også grillvejr, men da grillede vi alligevel bøfferne indendørs. Vi ville nemlig indvie vores nyanskaffelse! Selvom køkkenskabene er fyldt med potter og pander har vi alligevel købt en pande til. En støbejerns-grillpande! (Ole Palsby-design. Købt i Kvickly for 130 kr – et kup tror jeg!)

DSC_5020

Jeg har længe ønsket mig en pande hvor temperaturen kan komme særligt højt op og hvor bøfferne ville kunne få de helt særlige grillstriber. En støbejernsgrillpande holder særligt godt på temperaturen. Jeg mindes stadigvæk den LÆKRE bøf vi fik serveret på Hereford Beefstouw. Bøffen blev serveret på en støbejernspande og holdt sig varm under hele måltidet. Fantastisk lækkert! Grillpanden har også den fordel, at stegeskyen siver væk fra bøffen. Jeg forestiller mig at kødet bliver mere lækkert, når det ikke konstant ligger i stegesky?

Jeg havde købt disse bøffer. Fine store bøffer af ungkvæg. DSC_5022

Jeg fyrede godt op for støbejerns-grilllpanden. Forinden havde jeg penslet den med lidt olie (det stod der i anvisningerne til panden).

Bøfferne stegte 3 minutter pr. side. Hviletid 5 minutter. Kødet hang fast i panden, hvorfor mon? Måske temperaturen ikke var høj nok? Det var tæt på jeg ikke kunne få dem af, det jeg skulle vende bøfferne. Ved du mon hvorfor?

DSC_5023

Det lykkedes at få vendt bøfferne. Jeg krydrede godt med salt og peber på begge sider. Jeg slukkede hurtigt for temperaturen på panden, jeg tænkte at den ville holde varmen længe? Jeg lod bøfferne hvile på panden, det var måske forkert? De blev møre og lækre, men måske lidt for “well-done?”

Note to self: Hviletiden skal nok ikke tilbringes på panden?

DSC_5024 Imens bøfferne stegte lavede jeg en hurtig salat med olie/eddikedressing til og lidt græskarkerner på toppen. DSC_5025og en lille creme fraiche dressing med hvidløgspeber og urtesalt. 
DSC_5028

Kartoflerne var nemme. Købe Pommes Duchesses. De var okay. Dejligt med nemme kartofler, når tiden helst skal bruges på terrassen i sommer og sol. 😉DSC_5033Der blev selvfølgelig også lavet en hurtig omgang bearnaise-sauce. Det blev en knorr-løsning og en dobbeltportion. Mine store teenagere kan HÆLDE bearnaisesauce i sig 😉

Der blev hurtigt dækket op på terrassen.

Fornemt måltid at kunne nyde i det fri. Skønt. Det er tæt på at en steak stegt på en støbejerns-grillpande smager næsten lige så godt som en helt rigtig grillbøf.

DSC_5037

Min støbejerns-grillpande og jeg skal nok blive gode venner. Vi skal bare lige lære hinanden at kende. Den er god en dag hvor vejret ikke er til udendørs grill. Jeg forstiller mig også, at jeg kommer til at grille mange grøntsager på panden? Grillede peberfrugter, grillede majs måske også?

Skønt med sommermåltider der kan nydes i det fri, til fuglesang og med lav hvilepuls.  Skønt med måltider hvor alle bliver hængende længe ved bordet (selv de store børn).

Denne uge lover godt, hvis man lytter til vejrudsigten. Nogle dage med gråvejr og regn, men mildt. Vi har indrettet en spiseplads hvor vi vil kunne spise i det fri netop på sådanne dage. I læ og tørvejr. Vi skal bare lige minde os selv om at huske at gå ud, selvom der er gråt når man kigger ud af vinduet. 😉

Du danske sommer. Velkommen til 🙂

DSC_5036

Et lille P.S.: Til maden spiste vi også et lille hurtigt improviseret hvidløgsbrød af en fulddkornsdejrest. Mere herom en anden dag. Du får lige et “sneak-peak” her.

P.P.S: Behøver jeg sige, at det mest var moren der spiste af det grove hvidløgsbrød? De andre havde travlt med at proppe sig med kød og bearnaisesauce…;-)

DSC_5039


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Morten P.

Søgte efter Hvordan man bruger og fandt hvordan man “starter” en grillpande. Klargør en Grillpande Inden Brug Husk også, at en grillpande skal være klargjort, eller stegt ind, inden man benytter den. Den skal helst steges ind med et tyndt lag olie (majsolie eller vindruekerneolie er gode valg) inden brug, til at fylde alle porrerne i støbejernet. Dette sikrer at maden ikke hænger ved når man bruger den, men i stedet slipper let. Man kan klargøre sin grillpande ved at give den et let lag olie, og så putte den i ovnen i ca 30-40 min ved ca 175-200 grader.… Læs mere »

Sidsel

Hej Gitte. Hvor ser den opskrift dejlig sommerlig ud. Jeg fandt en lækker grillpande på tilbud, så jeg sidder lige og prøver at finde nogle lette “sommer”opskrifter til når vejret er som nu, hvor det ikke er varmt nok til at sidde udenfor og grille, men at man stadig kommer i lidt sommerhumør. Så jeg tror, at jeg vil prøve din opskrift. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor meget fedt jeg skal bruge til min pande, så kan du give mig et bud på det? Det er den her pande, jeg har købt:

Mange solrige hilsener fra Sidsel

Jenny

Hej Gitte

Hvis din grillpande er sliplet, må der sikkert godt komme sæbe på, men så kan den ikke tåle de helt høje temperaturer. Jeg kommer stadig olie på min, og den ryger en hel del ,men det er nok i virkeligheden fordi olien ikke kan tåle varmen. Jeg har ikke så meget olie, bare til at dække bunden, men ikke op til toppen af rillerne. Der hvor jeg boede før satte jeg brandalarmen i gang to gange med grillpanden, der efter lærte jeg at tage batteriet ud 🙂

Jenny

Hej Gitte

Jeg har en grillpane, der efterhånden er “stegt til”. Jeg har behandlet den som en alm. Støbejernspande, altså skal den olimættes, der er råd på nettet om at en støbejernspande skal i ovnen på 225 grader i ca. En time med oli på, jeg har bare brugt min igen og igen med rigeligt olie på.

Husk ingen sæbe.

Dorthe

Jeg vil bare gerne sige tak for en virkelig dejlig og inspirerende blog 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer