•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDet er lørdag. Det har været en driverdag med en god bog på sofaen. En sjælden slumredag. Ahh hvor var det tiltrængt!

Den gode bog var sindsoprivende spændende – “Offer uden ansigt” – af Stefan Ahnhem, jeg kunne slet ikke slippe den. Den må du altså have fat i. Hov pludselig var klokken jo mange og hvad med maden?

Heldigvis var menuen af den allernemmeste slags og kartoflerne var skrællet, det var den største hurdle i dagens menu.

Det blev til lækker saftig kyllingefilet i ovn med bacon og pommes frites og hertil grøn salat. Uhm en nem og lækker menu 🙂Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

Kyllingefilet i ovn – nem opskrift med bacon

Kylling i baconsvøb med pommes frites - en nem og lækker menu
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Kylling i baconsvøb med pommes frites
Kategori: Billig hverdagsmad
Keyword: bacon, kyllingeschnitzler, pommes frites
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700 gram kyllingefilet beregn 1 kyllingefilet pr. person
  • 1-2 pakker bacon i skiver
  • Salt/peber

Hjemmelavede pommes frites

  • kg kilo kartofler
  • salt/peber
  • Tilbehør: Bearnaisesauce og grøn salat.
  • ½ dl olie raps- eller olivenolie

Sådan gør du

Hjemmelavede pommes frites:

  • Skræl kartoflerne, skær dem i både og vend dem i olie. Drys med salt og peber og vend godt. Steg kartoflerne 60-75 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs.

Kyllingefilet i baconsvøb:

  • Drys kyllingefiletterne med salt og peber og pak dem ind i bacon.
  • Steg filetterne ca. 30 min. i ovnen, sammen med kartoflerne v. 175 grader varmluft. Kartoflerne skal stege den første halve time alene. Brug gerne et aluminiumsfad, så kylling/kartofler også kan blive sprøde under bunden. Steg til baconen er sprød og kyllingen gennemstegt.
  • Lav salat og bearnaisesauce imens kyllingen steger.

Noter

Kyllingeinderfilet kan også bruges, så kan du nøjes med ca. 20 minutters tilberedningstid. 
Du kan også bruge f.eks. svinemørbrad til retten
Prøv også med helstegt kalkunbryst, men så vil tilberedningstiden skulle fordobles. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde saftige kyllingefiletter med bacon – nem opskrift

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

DSC_0618Kyllingen bliver saftig og velsmagende og pommes frites’ene sprøde. En lækker lækker lørdagsservering, der stryger direkte ind i som familiens favorit og at menuen gav tid og plads til driverliv på sofaen var jo bare en ekstra bonus. Sådan skal det være 🙂

Jeg plejer at stege kyllingefiletter på panden, men faktisk blev kyllingen også ekstra saftig, mør og lækker når den ovnsteges og det er jo smart at kunne bruge ovnvarmen når der alligevel steges pommes frites.Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDenne ret er en nem, lækker og billig hverdagsret og tænker også at den vil fungere fint som gæstemenu, måske med hasselbackkartofler til? Nem at forberede inden gæsterne ankommer, nem at sætte i ovnen, også imens du snakker og nem at servere. Bare lige en idé?

Håber din lørdag har været god? I morgen venter en søndag. Dejligt. 🙂Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat


  •  
  •  
  •  
  •  
  •