Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites

  • Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDet er lørdag. Det har været en driverdag med en god bog på sofaen. En sjælden slumredag. Ahh hvor var det tiltrængt!

Den gode bog var sindsoprivende spændende – “Offer uden ansigt” – af Stefan Ahnhem, jeg kunne slet ikke slippe den. Den må du altså have fat i. Hov pludselig var klokken jo mange og hvad med maden?

Heldigvis var menuen af den allernemmeste slags og kartoflerne var skrællet, det var den største hurdle i dagens menu:Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatSaftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med hjemmelavede pommes frites og grøn salat:

Kylling i baconsvøb med pommes frites - en nem og lækker menu
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Kylling i baconsvøb med pommes frites
Kategori: Billig hverdagsmad
Keyword: bacon, kyllingeschnitzler, pommes frites
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700 gram kyllingefilet eller 1 stor pr. person
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Salt/peber
  • Hjemmelavede pommes frites:
  • kilo kartofler ½ dl. olie, salt/peber
  • Tilbehør: Bearnaisesauce og grøn salat.

Sådan gør du

  • Pommes frites:
  • Skræl kartoflerne, skær dem i både og vend dem i olie. Drys med salt og peber og vend godt. Steg kartoflerne 60-75 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs.
  • Kyllingefilet i baconsvøb:
  • Drys kyllingefiletterne med salt og peber og pak dem ind i bacon.
  • Steg filetterne ca. 30 min. i ovnen, sammen med kartoflerne. Kartoflerne skal stege den første halve time alene. Brug gerne et aluminiumsfad, så kylling/kartofler også kan blive sprøde under bunden. Steg til baconen er sprød og kyllingen gennemstegt.
  • Lav salat og bearnaisesauce imens kyllingen steger.

Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatDSC_0618Kyllingen bliver saftig og velsmagende og pommes frites’ene sprøde. En lækker lækker lørdagsservering, der stryger direkte ind i som familiens favorit og at menuen gav tid og plads til driverliv på sofaen var jo bare en ekstra bonus. Sådan skal det være 🙂

Jeg plejer at stege kyllingefiletter på panden, men det er slut med det! Kyllingen bliver meget mere saftig, mør og lækker når den ovnsteges og det er jo smart at kunne bruge ovnvarmen når der alligevel steges pommes frites.Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salatLav gerne bearnaisesaucen selv fra bunden, hvis du kan finde ud af det, jeg kan ikke eller har endnu aldrig forsøgt. Jeg bruger en god købebearnaise, dog ikke en pulverbearnaise. Men det skulle ikke være så svært, at lave den bearnaise. Hvordan får jeg mig taget mig sammen til at prøve, tror du?

Denne ret er en nem, lækker og billig hverdagsret og tænker også at den vil fungere fint som gæstemenu, måske med hasselbackkartofler til? Nem at forberede inden gæsterne ankommer, nem at sætte i ovnen, også imens du snakker og nem at servere. Bare lige en idé?

Håber din lørdag har været god? I morgen venter en søndag. Dejligt. 🙂Saftig ovnstegt kyllingefilet i baconsvøb med pommes frites og grøn salat

Mere inspiration

16
Skriv en kommentar

7 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anny

Skal kyllinge brystet lægges ovenpå kartoflerne eller på risten

Anne-Dorte

Der er kylling i ovnen herhjemme i aften – jeg har dog lavet en komme i kyllingen og fyldt den med ramsløgssmør inden den blev pakket ind i bacon. Det er et stort hit herhjemme!
Og du har helt ret i at man fuldstændig dropper at stege det på panden når først man har haft gang i ovnen. Det er bare mere saftigt og lækkert…

Heidi berg

Lækkert….men dette er jo ikke pommes ???

Eric Jul

Hej Gitte.
Dejlig opskrift – men hvilken temperatur anbefaler du at bruge i ovnen? Varmluft?

gitte

Halløjsa Gitte.Det smagte himmelsk 🙂 Knus Gitte

gitte hansen

Det lyder så lækkert.Så det vil jeg lave nu 🙂 Mums.

Malene

Fik du mon prøvet at lave bearnaise? Ellers vil jeg anbefale opskriften fra “Sofies blog” – den er nemmere end nem!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer