•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cookies med lakrids, muscovadosirup og hasselnødderLivstegn fra Bagenørden! Alt vel her og nu trænger vi til kage, gør vi ikke? Det er alt for længe siden der er blevet serveret cookies her på bloggen, ikke? Mindst en uges tid vel og det er jo ALT for længe 🙂

Her får du en opskrift jeg graver frem fra arkivet. Jeg har jo 1000 lapper med opskrifter liggende klar. Jeg kunne faktisk godt bruge en sekretær, men jeg prøver at bevare et køligt overblik. 🙂

DSC_8601

Jeg når ikke at udvikle meget på nye opskrifter i ugens løb, men i weekenderne jeg godt finde på at gå amok og blive halvmanisk og have gang i tusind kødgryder, bageovne og køkkenmaskiner.

De småkager du skal høre om i dag blev lavet en weekend for nylig og glæd dig – det er altså bare nogle lækre småkager med lakrids. Sprøde og lækre og med den fineste krydrede smag af sirup og hasselnødder.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:Cookies med lakrids, muscovadosirup og hasselnødder

Småkager med lakrids, hasselnødder og sirup

Småkager med lakrids, hasselnødder og sirup
Nemme sprøde lækre cookies med nødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Småkager med lakrids & hasselnødder opskrift
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: cookies, hasselnødder, småkager
Portioner: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smeltet smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • dl. hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. lakridspulver kan udelades
  • 2 spsk. muscovadosirup almindeligt lys eller mørk sirup kan bruges
  • 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan erstattes med mandler eller andre nødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Smelt smør (gøres nemmest i mikrobølgeovnen)
  • Rør æggeblommer, flormelis og vaniljesukker i.
  • Tilsæt muscovadosirup
  • Bland natron i melet og tilsæt
  • Tilsæt grofthakkede hasselnødder og rør godt
    Småkager med lakrids, hasselnødder og sirup
  • Form små cookieskugler og sæt på en bageplade med god afstand
    Småkager med lakrids, hasselnødder og sirup
  • Bagetid: 6-8 minutter v. 150 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver knasende sprøde når de er kolde, og måske lige en anelse bløde midti.
    Cookies med lakrids, muscovadosirup og hasselnødder

Noter

Du kan bruge alle slags nødder til kagerne
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre småkager med lakrids, hasselnødder og sirup

DSC_8594

Det er bare nogle rigtigt sprøde og lækre småkager og de er meget nemme at lave.

Sådan laver du småkager med lakrids og hasselnødder – se billederne her:

Lækre lækre småkager, som jo minder en hel del om de cookies jeg har bagt før, men tag det bare som tegn på at det er gode cookies. Muscovadosiruppen giver en ekstra krydret sirupssmag. Lidt lakridsagtig måske?

Opskriften er supernem at gå til, og den kan varieres i det uendelige.

Er du ikke vild med lakrids, så lav gerne en anden variant. Måske en lækker variant med tranebær og hvid chokolade? Min yndlings er cookies med  lakrids, ELLER tranebær ELLER Marsbar ELLER Nutella, eller hvid chokolade? Nej det er håbløst, jeg kan ikke vælge!Cookies med lakrids, muscovadosirup og hasselnødderPrøvesmag du bare dine småkager imens de endnu er lune. Du behøver ikke vente. De bliver sprøde i kanten og lidt seje i midten, lige som jeg allerbedst kan lide dem.

Måske du skulle lave en hurtig portion til weekenden? Cookies med lakrids, muscovadosirup og hasselnødder


  •  
  •  
  •  
  •  
  •