Æblecrumble med mandler – nem lækker opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sprød æblecrumble med mandler og flødeskumVerdens bedste æblecrumble – jeg tør godt vove pelsen!

Jeg har lavet en del “crumbler” efterhånden og ja denne indtager en førerposition. Pudsigt nok, er opskriften også en af de nemmeste og enkleste jeg nogen sidne har bagt? Tricket er vist rigeligt sukker og smør og så en stor klat piskefløde ved servering?

Crumblen kan laves på et kvarter, og hvis den skal spises til dessert, kan den bare sættes i ovnen imens i spiser hovedretten. En halv time, så er der lun crumble. Bør nydes med iskoldt flødeskum. Dine gæster vil komme i kagehimlen!

De vil kigge beundrende på dig og sige: “SÅ lækker kage. Imponerende! Hvordan gør du?”

Lad mig afsløre med det samme; med denne kage kan du score virkeligt nemme points med ganske få anstrengelser. Det er verdens nemmeste kage – og samtidigt også den lækreste.

Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum:

En lækker æblecrumble med mandler, der er meget nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Æblecrumble med mandler
Kategori: Dessertkager
Keyword: æble, æbler, mandler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6-8 æbler
  • 200 gram sukker
  • 200 gram mel
  • 200 gram blødgjort smør
  • 1 spsk kanel 1 spsk. kardemomme, 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler eller lidt flere.

Sådan gør du

  • Skær æblerne i skiver og læg dem i et stort smurt tærtefad. Du behøver endelig ikke skrælle æblerne; meget god smag sidder i skrællen, så lad den endelige blive på (det gør jo også desserten endnu hurtigere at tilberede).
  • Bland sukker, mel og krydderier.
  • Smuldr smørret i melblandingen og fordel "smulderet" over æblerne. Fordel blandingen godt imellem æblestykkerne.
  • Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af kagen. Mandlerne pynter og smager fantastisk på toppen af kage. De bliver jo helt sprøde og ristede. Perfekte til kage med frugt især. Tilsæt gerne mere end et par håndfulde mandler, jo flere jo bedre
  • Bag crumblen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft eller til den er gylden og sprød.
  • Nydes med flødeskum, vaniljeis, creme fraiche ell. lign.

En nem kage og en nem opskrift.

Kagen kan serveres for familien en dag hvor I er lækkersultne og det skal gå lidt hurtigt. Den kan også fint gå an som servering for gæster, den vil både kunne gå an på et dessertbord og et kagebord. Kagen er nem at lave og kan laves i forvejen før gæsterne ankommer. Tildæk den blot med stanniol, så æblerne ikke bliver brune.

Laves med fordel i æblesæsonen, men heldigvis har vi jo nem adgang til gode æbler året rundt i herhjemme. Crumblen kan laves med pærer, blommer eller andet frugt f.eks. jordbær. Kanel og kardemomme er dog bedst til æble/pærecrumble, så undlad evt. disse krydderier hvis du bruger anden frugt.

Brug gerne runkne æbler og skræl dem evt. hvis du synes de er lidt for runkne. Stop æblespild – stop madspild. Æbler smager ganske glimrende i kage, også selvom de er runkne. Smid dem endelig ikke ud.

Lækker lækker kage! Kombinationen af sprøde crumble-topping, syrligt-søde æbler, kardemomme & kanel og flødeskum. Oh la la. De knasende sprøde mandler er bare ekstra bonus.Denne opskrift er så nem at der er en chance for at vi kan huske udenad. Prøver lige: 200 gram sukker, 200 gram hvedemel, 200 gram smør, krydderier, mandler og æbler. Den sidder lige i skabet!

Verdens bedste æblecrumble! 🙂

P.S.: Beklager virkelig den ringe billedkvalitet. Mobilen  agerede lige kamera for en stund – det var en skidt ide. Sorry. Håber du kan abstrahere? Opskriften er nemlig virkelig god 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

13
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tina Dyrholm

Tak for tippet Gitte. Vil forkæle mine madklub piger med denne dessert på fredag.

Kh Tina.

Tine Fisker Frederiksen

Hej Gitte,

Hvor mange personer er opskriften til, sådan cirka?

Mvh Tine

Vivi Sørensen

Du har helt ret, den er superlækker ?. Jeg havde lidt dej tilovers, som jeg samlede til en fast dej. Efter en time eller to i køleskab kunne jeg skære dejen i skiver, og efter en tur i ovnen i ca. 12 minutter ved 180 grader, var der de lækreste småkager.

birgitte

Må desværre konstatere at denne kage blev total fiasko – vil ikke anbefale den. Fulgte opskriften til punkt og prikke.

Juliane

Hej,
Jeg skulle i dag lave en æble crumble til min familie og gik flere opskrifter igennem, da jeg ville finde den helt rigtige. Jeg valgte til sidst denne opskrift, og det har jeg ikke fortrudt. Den smagte helt fantastisk. Jeg tilføjede dog lidt til opskriften; Jeg vendte de skiveskårede æbler i citron. Så brugte jeg 100g brun farin og 100g sukker i stedet for de 200g sukker. Og det var bare en god oplevelse, så tak for opskriften.

Jenny

Hej Gitte

Tjek bloggen smitten kitchen, hun lavede også crumple i sidste uge, og jeg har endnu ikke prøvet en af hendes opskrifter, der ikke sad lige i skabet 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer