Æblecrumble. I dag får du opskriften på en nem crumble med havregrynÅh hvor er her skønt! Septembersolen har skinnet fra en næsten skyfri himmel og vi har leget sommerferie her i sommerhuset. I september. Vildt. Det er jo efterår, men det har solen – heldigvis – glemt alt om.
Vi har småmalet, besøgt søde sommerhusnaboer, snuppet smålure, hygget i solen, grillet, slået græs. Nydt livet og vores skønne plet med havkig. Fuglene fløjter og bierne summer. Der er helt stille oppe fra skoven. Idyl, ro, fred og helt fantastisk. Vi elsker denne plet og er så taknemmelige <3
Der blev skam også tid til at bage en hurtig æblekage. Selvfølgelig da. Ingen weeekend uden kage jo 😉
Det er jo æblesæson, selvom vejret siger sommer. Ja det er lidt skørt, at det er efterår, når nu vi kan gå i shorts og t-shirts?
Jeg stornyder det hele, både solen og æblerne.
Æblerne er søde og særligt solmodne lige nu. De er begyndt at rasle gavmildt ned af æblernes grene.
Jeg står klar til at gribe dem – eller tæt på 🙂
Her ser du dagens æblehøst. Store, søde, røde æbler. Perfekt til en æblecrumble.
De røde æbler er klart bedst, for de er sødest. Det kan være lidt svært at spå om den sukkermængde der skal bruges, for nogen gange er æblerne ret søde.
Vær lidt obs på det når du bager. Prøvesmag gerne et æblestykke, før du går i gang.
En crumble skal være tilpas sød og syrlig på samme tid.
Den kan fint nydes med creme fraiche til, som er en god kontrast til de søde æbler. Vaniljeis eller flødeskum smager også lækkert til. Det er lynhurtigt at lave æblecrumble og der bliver kage/dessert til mange ud af denne opskrift.
Jeg har brugt 14 æbler og fik crumble til 3 tærtefade af varierende størrelse.
Målene på fadene har jeg desværre ikke lige, beklager – vi har ikke nogen lineal her i sommerhuset. Simple living you know 😉Fordel bare æblestykkerne i et fad og drys crumbledejen på toppen. Brug så mange forme der kræves. Smør gerne fadene først med lidt smør.
Du skal bruge få ingredienser til crumblen og jeg tænker at du har dem alle i dit køkkenlager? 🙂Du kan lave crumble med alskens frugt. Pærecrumble, rabarbercrumble, brombærcrumble. Uhm! Skønne crumbler! 🙂
Crumblen kaldes også smuldretærte eller apple crumble. En smuk kage bliver det ikke, men SÅ lækker og vildt nem at lave.
Opskriften får du lige her 🙂
Æblecrumble – få en nem æblekage opskrift med havregryn og kanel hér
Ingredienser
- 12-14 æbler
- 250 gram smør i tern
- 5 dl hvedemel
- 5 dl havregryn
- 3,5 dl sukker +/- afhængigt af hvor søde/sure dine æbler er?
- 1 spsk kanel
- 1 spsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Vask og skær grimme pletter af æblerne. Befri æblerne for kernehus. Du behøver ikke skrælle æblerne, hvis skrællen er fin. Der sidder meget god smag - og vitaminer - i æblerne.
- Fordel æblestykkerne i tærtefade eller et stort ildfast fad.
- Lav smuldredejen. Bland først mel, havregryn, sukker, kanel og vaniljesukker
- Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med melblandingen. Du skal "smuldre" til smørret er godt fordelt.
- Fordel smuldredejen på toppen af fadet/fadene.
- Bag crumblen 30 min v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden.
- Nydes lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til.
Noter
En sprød og lækker crumble med havregryn og æbler – en god dessert kage
Indrømmet. Kagen scorer ikke højt på det æstetiske udtryk. Den ligner faktisk mest en “rod-sammen-kage”? NÅ men det er den jo i virkeligheden også? 🙂
Prøv en crumblekage én gang her i livet og du vil være fan for evigt. En nem kage lige at “rode sammen” 🙂
Sådan laver du æblecrumble med havregryn – se billederne her:
Når jeg bager crumble, bruger jeg altid rigtigt smør.
Jeg synes at smørsmagen er så lækker i crumblekager – ja i alle kager faktisk, småkager ikke mindst. Som sagt fyldte jeg 3 tærtefade og jeg havde planer med dem alle.
Det ene fad overleverede jeg rygende varmt til søde sommerhusnaboer.
Jeg bankede på deres dør i mørket og bragte et velduftende kagefad ind af døren.
Jeg skal love for at jeg blev budt velkommen. Halløj hvor der var jubel at spore. 🙂Det andet fad skal en tur med ud på kaffevisit til mine forældre i morgen.
Fad nummer 3 blev til aftendesserten i sommerhuset. Heldige asener, os sommerhusbeboere. 🙂
Skal du ikke bruge så mange kager, så kan du fint nøjes med ½ portion. Den vil række til et stort tærtefad tænker jeg.
Jeg pønser også på at lave crumblen til den “sommerhus-housewarming” vi skal holde for familie og venner i efterårsferien.
Det skal næsten være noget med æbler, når nu det er sæson? Jeg kunne også trylle en “rigtig” æblekage som f.eks. denne?
Gruble – må vist lidt i kage-tænkeboks. Skønt sted at være 🙂 Læsestolen stod klar, men indendørs var vi slet ikke i dag. Solen sejrede! Læsestolen indendørs blev snydt. HA! SÅ fantastisk et vejr – totalt sommerligt!
Jeg fik malet hvidt træværk og jeg er vældig stolt af mig selv.
Det ser SÅ flot ud altså. Perfekt malevejr.Jeg elsker langsommeligheden og den ro man finder når man maler. Rimeligt godt match, når nu man er nybagt sommerhusejer. 🙂
Dagens kage blev en crumble-kage
Så perfekt sæson-kage, hvor du kan få brugt en masse æbler fra haven, helt i “Stop madspild-stil”.
Crumblen er en kage der kan serveres på et ethvert kagebord, men den gør sig også fint som dessert.
Den kan gøres klar i forvejen, stå koldt i køleskabet før bagning og så bage imens du og dine gæster spiser hovedrettten.
En perfekt dessert til gæster og nem at lave også.
Bon appetit. En frisk og lækker kage til mange lækkersultne munde. 🙂
God fornøjelse med kagen til dig 🙂