•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækkerEn crumble er den nemmeste kage du kan bage og det er en oplagt stop-madspilds-kage, for du kan få brugt den frugt eller de bær, der lige trænger allermest: runkne æbler, bløde pærer eller overmodne blommer måske?

På bloggen finder du crumble-kager i mange afskygninger og i dag kommer der så endnu en opskrift: en herlig æblecrumble med kanel og kokos.

Kagen blev tryllet i vores sommerhus, hvor jeg tit bager kager efter “det forhåndenværende søms-princip”. Hvad har vi lmon ige på lager?Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækker Der var æbler i køleskabet, rigtigt smør og kokosmel og kanel som nogle af de faste bageingredienser vi meget sjældent løber tør for. Du skal kun bruge ganske få ingredienser til denne crumble, så spring du bare på 🙂

Det blev en lille crumble, men alligevel vil jeg tro, at der er nok til 4-5 personer, især hvis man spiser en god klat vaniljeis til.  Det gjorde vi og det var en skøn crumble.

Er du ikke fan af kokosmel, så spring du det gerne over eller tilsæt lidt havregryn istedet måske?Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækkerOpskriften på den nemme crumble kommer lige her:

Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækker
Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 store æbler i tern eller 3 mindre. Er skrællen fin, så lad den gerne blive på. Pærer, blommer eller anden frugt kan også sagtens bruges
  • 25 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl hvedemel
  • ½ dl kokosmel
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk sirup
  • Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og skær dem i tern. Fordel dem i et mindre smurt tærtefad (mit fad var 20 cm i diamter, eller deromkring)
  • Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smørret deri. Tilsæt sirup, så bliver dejen nemmere at "smuldre" sammen.
  • Fordel smuldredejen på toppen af æblestykkerne
  • Bag crumblen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækkerEn crumble er en lækker kage, men man kan ikke beskylde den for at være vildt “fotogen”. Det er en kage, der ser lidt rodet ud, men på en måde er det jo også en lidt “rodet” kage?

Crumbledejen kan smuldres sammen på få minutter og er nem at fordele på frugten. “Crumblen” laver et fint sprødt, låg på kagen. Helt perfekt og rigtigt lækkert.

Æble/kanel er en skøn kombination og kokosmel klæder faktisk denne crumble rigtigt fint. Prøv det endelig, hvis du er vild med kokosmel, hvis ikke, så kan det fint udelades.

Vi var heldige i sommerhuset. Der var vaniljeis i fryseren.

Halløj, hvor smager is godt til en crumble, men det gør flødeskum eller creme fraiche nu altså også? Du bestemmer helt selv hvad du vil servere som tilbehør. Lad dine smagsløs bestemme  🙂Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækkerDer kommer lige lidt billeder af den nemme crumble-proces fra start til slut.


Tænk at et stop-madspilds-påhit kan smage så godt?

Selvom man synder med kage, får man straks bedre samvittighed, når det er en ægte “Stop madspilds-“mission man er på.  🙂Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækkerDet er nemt hurtigt at lave en crumble, hvis du skulle blive akut lækkersulten en aften, eller hvis du får hurtige kaffegæster.

Brug gerne denne crumble-opskrift som grundopskrift; den vil passe godt til mange crumbler. Vælger du pærer, så prøv at tilsætte stødt ingefær i stedet for kanel. Pærer og ingefær smager skønt sammen ligesom æble/kanel er det allerbedste match.

Skønt at vi går bær/ og frugt-sæsonen i møde nu. Herligt med alle de kager vi har i vente 🙂Æblecrumble med kanel og kokos - nem og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •