Weekend og getaways til sommerhusetTorsdag. Arbejdsdagen er slut og forude venter en lille miniferie. En skøn lille oase, midt i hverdagens trummerum.

Jeg fik en genial idé, da vinterferietankerne meldte sig. Mine børn er store nu, og har ikke vinterferie på deres uddannelser. Pludselig er der jo ikke længere behov for at jeg holder ferie i uge 7?

Hvorfor ikke dele vinterferien op og så få 5 små miniferier i stedet for?

Weekend og getaways til sommerhuset

Den geniale idé er jeg super glad for nu, for det betyder, at jeg nu kan se frem til en skøn lille oase. 5 små forlængede weekender dette forår.

I morgen har jeg en feriedag og feriestemningen har indfundet sig i kroppen på en ganske almindelig torsdag. Ikke dårligt 🙂

Vi pakkede hurtigt kølevarerne hjemme, tændte for sommerhusets varmepumpe hjemmefra (det er så snildt, at vi kan gøre det bare ved at sende en sms) og ½ time efter ankom vi til den skønne sommerhusplet.

Det ER bare så genialt, at have et sommerhus, der ligger tæt på matriklen. Man får brugt det SÅ meget, eller det gør vi i hvert fald.Weekend og getaways til sommerhuset

Når vi ankommer sent en hverdag, har vi (læs:jeg) som regel planlagt, at vi har nemme varme-madrester med. I dag spiste vi derfor resterne af denne skønne millionbøf , Kl 19.00 havde vi spist og det føltes allerede som vi havde været her længe.

Det er magisk trylleri, det som et sommerhus kan gøre.

Feriestemningen breder sig i kroppen på rekordfart på én. Vi bliver glade, afslappede og trætte, på den gode måde, når vi er i sommerhuset. Komplet afstressede.

Mon kroppen husker alle de gode weekender og feriestunder den har oplevet i de skønne omgivelser? Jeg tror det. Det er som om kroppen hurtigt og nemt kan blive indstillet på den samme frekvens igen. En dejlig frekvens 🙂 Weekend og getaways til sommerhusetDer var stadigvæk lyst kl. 18.30 da vi ankom, men disse billeder er nu fra forrige weekend.

Vi satser på at solen vil skinne lige så smukt i morgen når vi står op, men mindre kan også gøre det. Temperaturerne er milde og alle påskeliljerne er sprunget ud og op af jorden, siden vi var her sidst.

Ægte forårsbebudere. Den skønneste årstid, hvor alt spirer optimistisk frem, gror og dufter. En verden der er på vej til at lukke op, endelig fri af vinterens lukkede fangarme. Skønt! Den allerbedste årstid! 🙂
Weekend og getaways til sommerhuset

De næste dage vil med garanti byde på gode gåture ved vandet og i det flotte fredede naturområde, der ligger lige bag vores sommerhus.

Om vinteren kan man frit vandre på heden der, men om sommeren er det de store flokke vildtgræssende køers domæne.

Man må stadigvæk gerne gå sig en tur dér, hvis man altså er fan af at have en flok prustende, nysgerrige og nærgående køer i ryggen. Det er jeg ikke helt, så køerne og jeg har fordelt området imellem os sommer/vinter. Hvem sagde territorial-krig? 🙂
Weekend og getaways til sommerhuset

Denne mini-ferie satser jeg også på gode læsestunder på den overdækkede terrasse, hvor man fint kan sidde i læ, bare med et tæppe, selv på denne årstid.

Håber og krydser fingre for et lille solglimt eller to måske? Solen luner så godt og tryller himlen og landskabet så smukt. Åh ja. Sol, sol kom igen. Solen er min bedste ven 🙂
Weekend og getaways til sommerhusetHavet er tæt på og det nyder vi også. Vores sommerhus ligger ved Fjellerup, altså på østkysten og havet bliver sjældent så vildt at der er skumtoppe på bølgerne, men det kan ske.

Selvom havet ikke har det vilde og voldsomme vesterhavsbrus over sig, forandrer det sig alligevel altid, på sin egen måde, og stranden ligeså.

På stranden ser du altid noget nyt. Havets farve veksler mellem dybblåt og gråt afhængigt af solens stråler og magt.

Der kan være højvande, lavvande, tang der er skyllet op eller flotte sten man kan kigge på og samle til huse, hvis man har de laster. Det er vi vist mange der har. 🙂Weekend og getaways til sommerhuset

Kallehunden er med os. Altid. Den nyder at være med i sommerhus og drøner glad rundt når vi ankommer. Markerer de samme steder, snuser og vimser lykkeligt. Den nyder at vi har god tid og at der altid er et trygt skød at ligge på.

Sommerhuslykke kan vist mærkes hos både tobenede og firbenede 🙂Weekend og getaways til sommerhusetI morgen sover vi så længe vi kan. Det indre ur vækker os nok ved 6-tiden – for det ER jo hverdag og det ved kroppen jo godt. Den kan man ikke sådan lige narre. Der skal en noget længere ferie til 🙂

Planer  har vi ingen af. Jo vi skal til vores yndlingscafé Apetit i Auning og spise en lækker frokost. De laver bare Djurslands bedste – og billigste – sandwiches. Kig du gerne forbi, hvis du en dag er på de kanter. Friske og gode råvarer og alt er hjemmelavet fra bunden. Vi er ægte fans 🙂

Weekend og getaways til sommerhuset

Der er ild i brændeovnen og i alle de hyggelige stearinlys. Benene er smækket op. Krimien venter. Vi spiller god musik på anlægget og TV’et får en pause.

Ferieagtig stemming og det er stadigvæk kun torsdag aften og det er ikke lyv. Det er magi 🙂

Jeg er fan af forlængede weekender – de små oaser og vores getaways til sommerhuset.

Tak fordi du læste med. Gid jeg kunne sende dig lidt “mini-feriekarma” og god feriestemning? Prøver. Har sendt brevduen af sted 🙂

God weekend til dig – når du når dertil 🙂
Weekend og getaways til sommerhuset


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.