Banankage – nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

  • Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokoladeEn klassisk banankage er et hit hos både store og små og mon ikke den bages i mange familier, når der er brune, overskydende bananer i frugtskålen?

En banankage er sød og svampet og behøver slet intet glasur. Du kan smelte chokolade og smøre på toppen eller du kan hakke chokoladen groft og tilsætte til dejen. Det har jeg gjort her.  Chokoladen  giver  en rigtig fin smag til kagen. Uhm 🙂Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokoladePå bloggen finder du utallige banankager i forskellige varianter – se dem alle ved at klikke her.

Du finder både en lækker Nutella-banankage , bananbrød med krydderier og uden fedtstof , skønne bananmuffins og mange andre lækre varianter.

Hvad har jeg mon så fundet på i dag? Jamen i dag skal du såmænd bare høre om en helt normal og ægte banankageklassiker. En kage der er ultra-nem at lave og som altid er et hit.Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

Spring du bare på, hvis du har brune bananer til overs. Jo mere brune de er, jo bedre og sødere er de, så smid dem endelig ikke ud. Stop madspild og bag en kage i stedet 🙂

Selvom bananerne ser miserable og sølle ud udenfor, kan bananerne være de fineste indeni. De bananer jeg brugte var meget brune og se alligevel, hvor fin en bananmos jeg kunne lave. Skær evt. de allermest brune pletter af. 
Banankagen kan også bages som muffins i stedet og en lille muffin er perfekt som et lille sødt mellemmåltid. De vil også være perfekte at tage med til kollegerne eller som klassens time kage?Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
Nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Banankage med chokolade
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: banankage, banankage med chokolade, nem banankage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smør smeltet
  • 3 bananer mosede
  • ½ dl mælk ell. tykmælk/kærnemælk ell. lign
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • Ca. 100 gram chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker
  • Tilsæt smeltet smør og mosede bananer
  • Bland bagepulver og natron med hvedemelet og rør det i, skiftesvis med mælken. Pisk ikke men rør kun med dejspatel. 
    Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
  • Hak chokoladen groft og tilsæt
    Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
  • Smør en bageform (en sandkageform, et tærtefad eller et ildfast fad). Min tærtefad målte 27 cm i diameter med en høj kant på ca. 4-5 cm.
    Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
  • Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med den de sidste 10 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og gylden på toppen
    Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
  • Nyd kagen lun eller lad den afkøle. 
    Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

Noter

Jeg har brugt et tærtefad på 27 cm i diameter og med en høj kant på 4-5 cm. Hvis du skal bage i ovnen store bradepande, vil du nok skulle bage tredobbelt portion.
Kagen er fryseegnet

Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokoladeDet er nemt og hurtigt at bage banankage og dejen kan hurtigt røres sammen imens du alligevel er i gang i køkkenet, med aftensmaden måske?

Hvis du har ovnen i gang, kan kagen fint sættes ind efter maden, så du kan udnytte eftervarmen. Vupti så har I en lækker banankage til dessert.

Chokolademængden bestemmer du selv. Jo mere jo bedre, ville jeg jo nok sige, men mindre kan også gøre. Det kan også helt udelades. Måske jeg har brugt mere end 100 gram her? Jeg tror det 🙂
Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

En lun og nybagt banankage er svær at stikke. Banankagen er så sød, at du ikke behøver glasur. Jeg synes faktisk at kagen er rigtigt fin i al sin enkelhed? 🙂

Bananerne i kagen gør både kagen sødere og de tilfører også fedtstof, så du fint kan nøjes med 50 gram smør i dejen. Bananerne gør også, at kagen holder sig frisk og svampet i flere dage. Tro mig, den vil være fin, lige til den er spist. 🙂 Kan I slet ikke spise kagen op, kan den fint nedfryses.

Lun den lidt i mikrobølgeovnen efter optøning og så vil den være som nybagt 🙂

Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokoladeKagen er perfekt at tage med på tur eller under med armen en dag du har lovet at tage kage med på job, til vejfest eller på skovtur måske?

Tjek da lige, om du har brune bananer på lager?  🙂

Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

Rigtig god fornøjelse med banankage-bageriet. Jeg er sikker på at kagen også bliver et hit hjemme hos jer.
Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karin Dresfeldt

Nu hopper jeg ud i at prøve din opskrift. Som muffins ganske vist. Ville gene vide om du bager midt i ovnen eller nederst?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer