Knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade

  • Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder

DSC_5727I dag skal du høre om knasende sprøde smørbagte cookies, der knaser så meget at de krummer. Propfyldt med havregryn og den lækreste chokolade.

Er du klar?

Opskriften er nem. Supernem! Der bliver MANGE kager og de er fyldt med fibre og rimeligt fedtfattige, hvis man sammenligner med andre cookiesopskrifter.DSC_5713

Opskrift på knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade:

Knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50 stk.
Det skal du bruge:
  • 125 gram blødt smør
  • 1½ dl. sukker
  • 2 æg
  • 3½ dl. havregryn
  • 1½ dl. mel
  • 1 tsk bagepulver + 1 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1½ dl. grofthakkede hasselnøddekerner (ca. - lidt mere eller mindre fungerer også)
  • 200 gram chokolade. (mindre kan gøre det, men 200 gram er godt! 🙂
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk smør og sukker og rør et æg i af gangen. Tilsæt vanillesukker.
  3. Bland natron og bagepulver med mel og tilsæt. Hak chokolade og nødder groft og tilsæt.
  4. Tilsæt havregryn og rør godt. Dejen bliver tung og klistret.
  5. Form små dejklatter med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne. Der bliver kager nok til at fylde to bageplader, plus lidt til.
  6. Bag dine cookies i ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne.

DSC_5725Jeg har brugt en hel pakke chokolade 200 grams mørk chokolade og rigeligt med hasselnødder. Overdådige cookies. Sprøde og lækre. Virkelig et hit. Uhm <3DSC_5663Her ser du lidt billeder fra fremstillingsprocessen:  DSC_5655DSC_5666 DSC_5667DSC_5668DSC_5678DSC_5714Uhm hvor bliver det lækre cookies! Så lækkert,  når man går amok med chokoladen!

Hele familien jublede, selv min mand. Han foretrækker netop sprøde cookies med en MASSE chokolade, og han udbrød da også “hvorfor bager du ikke bare disse cookies hver gang?? ” Ja hvor svært kan det være?? 😉DSC_5723Min mand udviser stadig en vis skepsis når jeg bager kage. Han har jo mange fedtfattige/kalorielette eksperimenter i frisk erindring.  Uha disse eksperimenter er han ikke meget for!

Han smager pligtskyldigst næsten hver gang, men ægte FAN er han først når jeg bager kager med et VIRKELIGT stort chokoadeindhold som f.eks. disse tunge syndige dessertchokoladekager  eller lignende.

Gemalens – og sønnikes – ubetingede yndlingssmåkager er dog disse: chokoladecookies med farin og nødder som er gode hele året rundt og ikke kun til jul 😉

Gemalen har vist fået sig en ny cookies- favorit. Måske det også kan blive din? 🙂

Hurtige at bage, nemme ingredienser. Måske vi også snart skal have afprøvet en lakridsvariant? JA DA! 🙂

DSC_5730

Cookies med hasselnødder og chokolade

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Khazra 5. januar 2016 af 22:44- Svar

    Hej
    Jeg vil rigtig gerne prøve at lave de her cookien men jeg er desværre igang med en kost plan få at tabe mig. Jeg ville spørg dig om, hvordan kan man lave dem lidt sundere?
    Hilsen Khazra

    • Gitte Hansen 6. januar 2016 af 21:59- Svar

      Jeg vil mene at du sagtens kan halvere smør- og sukkermængden uden at det går nævneværdigt ud over smagen, har dog ikke forsøgt, så ved det ikke helt. Som hovedregel kan du sagtens halvere fedt og sukker i opskrifter – det har jeg tit gjort.
      Jeg kan også tippe dig om denne opskrift, hvor der er mindre fedtstof i – marcipan og chokolade kan udelades 🙂
      http://nogetiovnen.dk/moster-bager-soede-line-cookies-med-marcipan-marsbar-og-mandler/
      Rigtig god fornøjelse med kagerne – håber de bliver en succes
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Emilie 21. august 2015 af 00:20- Svar

    Hej søde Gitte.
    For det første er du en rigtig dygtig og skøn bibliotekar 😉 jeg gik på seminariet for 2 år siden og mine medstuderene og jeg elskede at komme på bibloteket for at læse. Nu har jeg fået barn og så må der laves kager. Og det skal jeg så sandelig lige love for at der er blevet lavet! 😄 tusinde tak for opskrifterne. Dejlige sprøde, lækre og luftige. Elsker dem med havregryn! Tak Gitte. 😄
    Vh Emilie

    • Gitte Hansen 21. august 2015 af 09:46- Svar

      Hej Emilie
      Ej hvor sjovt med en hilsen fra dig. Verden er lille. Pudsigt vi har fundet hinanden her, og har fælles minder. Det var en god tid på Søren Møllersgade 🙂 Dejligt at høre godt nyt fra dig. Tillykke med barnet, en stor glæde 🙂
      Godt at høre du forkæler med hjemmebag, sikke et heldigt barn 🙂
      Ha det godt og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. […] Selvfølgelig ville jeg da byde min gæst på en kage. En knasende sprød en af slagsen. Jeg lavede en lakridsvariant af de lækre havregrynscookies jeg bagte forleden […]

  4. Morten 14. maj 2014 af 14:11- Svar

    Hej Gitte

    Mit første bagværk nogensinde, som 31 årig 🙂 Nem opskrift, gode billeder og gode forklaringer. Mine ligner 100% dine kager, jeg er ret overrasket.

    Kagerne er rigtigt gode men kan man mon lave det mere massive? Er det grynene der gør dem sådan lette og luftige? Jeg har før købt så nogle US cookies wannabe som havde en mere tung konsistens. Skulle jo gerne opretholde min bmi på knap 30 🙂

    Tak for en fantastisk side. Dine stegesoopskrifter er flittigt brugt herhjemme.

    Vh Morten fra Herning

    • Gitte Hansen 15. maj 2014 af 21:34- Svar

      Hej Morten

      Ej hvor blev jeg glad for at høre fra dig. Det gør mig så glad og stolt! Tænk at en af mine opskrifter har fået dig i køkkenet første gang. Du er supersej og du skal da nok blive rigtigt glad for at bage. Ja det blev nogle knasende kager. Hvis du gerne vil have mere tyngde, kan du prøve at skifte 1 dl havregryn ud med hvedemel tænker jeg? Forsøget værd 😉
      Rigtig god fornøjelse fortsat Morten – superdejligt at høre fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar