Citron cookies. Få opskriften på knasende sprøde citron småkager, som du kan lave nemt og hurtigt. De smager skønt! Dejen kan du røre på ingen tid og du skal bruge få enkle ingredienser.
Småkagerne minder lidt om crinkle cookies med den krakelerede overflade. Jeg dryssede nemlig dejen med flormelis før bagningen.
Sprøde lækre kager med citronsaft og citronskal, som også kan laves med appelsin.
Vi bagte citron småkagerne i sommerhuset i påskeferien hvor de var et stort hit som påske cookies.
Citron kagerne er lysegule og du kan sagtens tilsætte gul frugtfarve, hvis du synes de skal være endnu mere gule i farven.
Kagerne nød vi bare som de er, men de vil også være lækre lagt sammen med denne gode citron smørcreme.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på citron cookies, så kig med nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du kan se den lige her
Citron cookies – opskrift på sprøde citron småkager
Ingredienser
- 1 æg
- 175 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram smør smeltet
- 200 gram mel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3-4 spsk flormelis til drys
- 1 øko. citron saft og skal. Appelsin kan også bruges
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør (smeltes nemmest i mikroovnen) og saft og skal af en vasket øko. citron.
- Bland mel med natron, salt og bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber.
- Vend dejen, til den er klumpefri. Det bliver en våd klistret dej
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og fordel nu cookies dej på med to teskeer, med god afstand. Drys lidt sigtet flormelis på dejen, tryk dejen lidt flad og drys lidt ekstra flormelis på. Kan også bages uden flormelis på toppen.
- Bag nu kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) Småkagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. De bliver helt sprøde efter afkøling. Er de fortsat for bløde, kan de bages nogle minutter igen.
- Lad småkagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse
Noter
Citron cookies'ene kan holde sig længe i kagedåse.
Citron småkager – sprøde lemon cookies med crinkle effekt
Knasende sprøde cookies med citronsaft og citronskal.
Jeg prøvede at drysse lidt flormelis på toppen, for at få den samme “sne” effekt som i crinkle cookies.
Det giver en sprødere krakeleret overflade som i disse “bristede drømme“, som de også kaldes. Småkagerne kan selvfølgelig sagtens laves uden flormelis på toppen også.
Denne dej til citronkagerne, er noget blødere, så her kan kagedejen ikke trilles til kugler.
Her skal du bare sætte dejen på med 2 teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav god afstand imellem kagerne.
Spring du bare på de lækre kager og prøv dem med appelsin, lime eller citron. Småkagerne er et hit til påske, men selvfølgelig også lækre resten af året.
Du kan også prøve disse jule crinkle cookies med kanel?
Få inspiration til flere opskrifter på citron småkager nedenfor.
Få flere opskrifter på citron cookies eller crinkle cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Lækre sprøde og hurtigt lavet 🤗