Farsbrød med oksekød. Uhm i dag får du opskriften på et rigtigt lækkert farsbrød med oksekød, bacon og ost.
Halløjsa hvor et lækkert farsbrød du skal høre om i dag.
Det var helt overraskende en kæmpestor smagsoplevelse, især når man tænker på, hvor impulsiv forberedelsesfasen var.
En hurtig tanke – en komplet “hvad har vi i køleskabet-ret”:
1 kilo hakket oksekød i køleskabet, et bundt porrer, bacon, en peberfrugt, noget spændende pesto i køkkenskabet. Vupti, så var der tryllet et lækkert farsbrød.
Vi var alle helt vilde – teenagerne ikke mindst. Sikke en lækker ret.
Sikke en lækker menu, både som hverdags- og weekendservering.
Jeg tænker du sagtens kan variere opskriften efter hvad din grøntsagsskuffe gemmer?
Gulerødder i tern ville have været fine og rødløg i stedet for porrer måske?
Pesto klæder retten og brug gerne en rød pesto af soltørret tomat. Jeg brugte denne peberfrugt-mandel-pesto, men du kan sagtens bruge en ganske almindelig pesto. Både rød og grøn pesto kan bruges.Pestoen gav en rigtig lækker smag til kødet.
Cheddar og bacon må du for guds skyld heller ikke udelade – det er absolut obligatoriske ingredienser i denne ret.
Senneppen også – brug gerne den milde Dijonnaise, eller en almindelig Dijonsennep.Ja prøv måske bare at kigge opskriften nedenfor – her kan du finde alle ingredienserne 🙂
Der bliver en stor portion, af denne portion. Der bliver rigeligt til to dage, hvis I er en familie på 4.
Retten er fryseegnet hvis I ikke kan spise op? Her kommer opskriften:
Farsbrød med oksekød, bacon og ost – få en god, nem og lækker opskrift hér
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød
- 3 dl. havregryn
- 2 dl hvedemel
- 3 dl. mælk
- 3 æg
- Salt/peber
- 1 spsk Dijonsennep anden sennep kan bruges. Sennep kan også udelades
- 3-4 porrer i skiver
- 1 peberfrugt i tern
- 100 ml rød pesto mere kan bruges
- 200 gram cheddarost revet eller i skiver anden ost kan bruges. Ost kan også udelades
- 125 gram bacon i skiver
- Salt/hvidløgspeber.
- Tilbehør: Ovnkartofler
- Grøn salat: f.eks. iceberg, peberfrugt, tomater, rødløg og nektariner
- Hvid dressing: Yoghurt naturel rørt med 1 tsk akaciehonning og salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Rør æggene i farsen.
- Tilsæt mælk, sennep og krydderier. Rør godt.
- Tilsæt mel og havregryn og pesto. Rør godt.
- Tilsæt grøntsagerne og rør godt.
- Fordel halvdelen af farsen i et ildfast fad (mit måler 25-30 cm x 40 cm)
- Fordel cheddarost i skiver på farsen.
- Fordel resten af farsen over osten og læg bacon på toppen
- Steg farsbrødet neders i ovnen i 45-60 minutter v. 175 grader varmluft.
- Farsbrødet er færdigt når det er gyldent og sprødt.
- Sæt kartoflerne i ovnen samtidigt med farsbrødet - tilberedningstid og temperatur er ca. den samme
- Lav salaten og rør dressingen
Noter
Uhm et lækkert farsbrød med oksefars, bacon og ost – og grøntsager også
Opskriften og ingredienslisten virker måske alenlang – men retten er faktisk meget nem at tilberede.
Faktisk tager rettem ikke meget længere tid at lave end en almindelig forloren hare. Glæd dig – denne ret smager bare så SÅ meget bedre).
Sådan laver du farsbrød med oksekød, bacon og ost – se billederne her:
Jeg købte en stor pakke cheddarost i skiver, og brugte ca. halvdelen af pakken.
Du kan også bruge revet cheddar, hvis du nemmere kan opdrive det.
Det var SÅ lækkert at spise en grøn og smuk salat til farsbrødet.
Det smager rigtigt godt med nektariner i salat – har du ikke prøvet det før, skulle du prøve. Smukt ser det jo også ud.
Farsbrødet er færdigt når det ca. ser sådan ud.
Bacon på toppen giver den lækreste smag og cheddarosten smelter forrygende ind i retten. Så lækkert i forening med pestoen. Uhm!Det blev en lækker næsten græskinspireret menu. De krydrede kartoffelbåde, salat og det krydrede farsbrød, uhm smagfuldt og smukt!
Vi spiste ovnkartofler til og en frisk grøn salat med nektariner og dressing lavet af yoghurt.
Smukt ser det måske ikke ud, men en lækkerbisken er det.
Rigtig god fornøjelse med dit farsbrød – jeg er sikker på at retten også bliver et hit i din familie 🙂
Jeg vil gerne have tilsendt nyhedsmail, tak.
Jeg fandt din blog via FB og er rigtig glad for det?. Har prøvet flere af dine opskrifter, både mad og bagværk. Det er supernemt at gå til og dejligt at du laver opskrifterne print-venlige. Dejlig service??. Spiste i dag resterne af denne ret, smager også lækkert på 2. dagen og hele familien er vilde med den. Gør reklame på mit arbejde for din blog, så forsæt endelig med at lægge opskrifter op?. Det er altid en fornøjelse at se hvad du nu har fundet på eller at lede efter en god idé i dine opskrifter.
Så kom der lige farsbrød på madplanen – tak for opskriften
Jeg googlede efter farsbrød igår, og fandt din opskrift med krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon. Aldrig har jeg lavet så lækkert et farsbrød før, og min lidt kræsne teenagesøn udtrykte, at det var den bedste ret jeg nogensinde havde serveret for ham. Min mand var også begejstret, så jeg har meldt mig til nyhedsbrev, for dine opskrifter vil vi gerne nyde igen.