Nem og lækker svampet chokoladekage med marcipan og nougat

  • Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Verdens nemmeste og lækreste chokoladekage skal du høre om nu. Jeg har skamrost den hele weekenden både på Instagram og på bloggens Facebook-side – og nu får du endelig opskriften.

Tænk, at den lækreste chokoladekage ovenikøbet er den nemmeste at lave, så nem at den kan røres sammen med en ske på 5 minutter? Kagen er uden æg, hvilket gør den endnu nemmere at lave og særligt god, hvis du eller dine gæster ikke tåler æg. Kagen bliver så lækker, at den sagtens også vil kunne servere den som dessertkage, også en dag der kommer gæster.

DSC_2315Jeg havde en rest nougatcreme fra Odense Marcipan som jeg smurte på toppen og rev lidt hvid chokolade øverst. Jeg synes det så ih så fint ud, men datteren sagde blot tørt: “Nå, har du revet ost på kagen igen?” Teenagere! 😉 Hun tænkte vist på denne kage? Jo ok, chokoladen ligner revet mozzarella 😉

DSC_7036

Jeg fandt inspirationen til kagen hos Odense Marcipan, øj der er mange lækre og nemme opskrifter dér! Jeg erstattede dog mælk med tykmælk, som jeg tænkte bare ville gøre chokoladekagen endnu mere svampet. Den blev SÅ lækker – og stor ros til Odense for grundopskriften.

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Her kommer Bagenørdens  bud på:

Nem og lækker svampet chokoladekage med marcipan og nougat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækker og chokoladesyndig dessertkage med marcipan og nougat
Forfatter:
: Dessert og sødt
Portioner: 8-10
Det skal du bruge:
  • Du skal bruge: (10-12 pers.)
  • 200 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • ½ dl kakao
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • 2½ dl. tykmælk (eller mælk)
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram revet marcipan
  • Evt.: 100 gram grofthakket chokolade
  • Pynt: ca. 75 gram smeltet nougat og revet chokolade. Jeg brugte nougatcreme, men du kan bare bruge almindeligt nougat tænker jeg? Du kunne også pynte chokoladekagen med smeltet hvid chokolade eller glasur eller?
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Smelt smør (gøres nemmest 30-60 sekunder i mikrobølgeovnen)
  3. Lad smørret afkøle lidt imens du blander de tørre ingredienser.
  4. Riv marcipanen i de tørre ingredienser.
  5. Rør smør og tykmælk i melblandingen. Du kan sagtens røre dejen med en ske.
  6. Du kan tilsætte chokoladestykker til dejen, hvis du vil gøre den ekstra god?
  7. Pensl et højt tærtefad med smør og hæld dejen heri. Du kan også lave muffins af dejen tænker jeg,?
  8. Bag kagen ca. 25 minutter v. 150 grader varmluft.
  9. Jeg bager bevidst ikke chokoladekagen så lang tid, for jeg kan godt lide at den bliver ekstra klæg i midten. Føles kagen alt for "svuppende" efter 25 minutter skal den have lidt længere tid.
  10. Lad kagen afkøle før du smører nougatcremen på. Jeg lagde min nougatpakke til "opvarming" på komfuret, hvor ovnvarmen lunede den op. Bruger du almindeligt nougat, så læg den evt. i en lille skål og lun den 2x15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  11. Riv evt. chokolade til toppen eller find andet spændende drys
  12. Så er der serveret! Nydes med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougatDSC_2317

Her kan du se kage-bageprocessen i billeder fra start til slut:

Lækker lækker chokoladekage og du har vist set billeder nok af den nu, men jeg kan slet ikke få armene ned og det kan min mand heller ikke. Han foretrækker jo særligt chokoladekage af den særligt “tunge” slags og man må sige, at denne er i en vægtklasse for sig. Svampet, sød, tung og syndig, men dog alligevel ikke helt så smør- og chokoladetung som man skulle tro? Man kan sagtens spise to stykker uden at få kvalme! Sikke et fint succeskriterium, synes du ikke? 😀

Faktisk er der jo slet ikke chokolade i, og det pudsige er, at det kan man slet ikke smage? Der er meget kakao i og det må være dét der giver den gode smag? Nougat’en på toppen gør den særligt sød, og den kan undværes, men jeg synes alligevel at det er dén der hiver kagen op i en helt særlig og ekstra delikat kategori?

I forhold til anstrengelserne er det en helt uovertruffen kage!

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Kagen vil slå benene væk under dine gæster, de tror du er en fænomenal og hel uovertruffen konditormester, siden du kan trylle sådan en lækkerbisken. Du behøver jo ikke fortælle dem at det er jordens nemmeste kage at bage jo? Skal vi ikke bare lade det blive imellem os?

Vi skal snart fejre fødselsdag for familien her på matriklen, hele familien kommer og chokoladekagen skal bestemt og helt sikkert også på kagebordet. Jeg overvejer endnu hvad jeg skal smøre på toppen, måske nougat igen, måske almindelig hvid glasur og frysetørret hindbær, måske noget helt tredje?

En dejlig søndag er slut og jeg har hygget mig gevaldigt efter devisen, først yde, så nyde. Søndagsrengøring og bagefter belønning: krimi, kaffe og lækker kage. Mit yndlings-søndagstableau: Sådan kan jeg snildt tilbringe et par søndagstimer, eller flere 😉

Håber også du har haft en rigtig god weekend? God ny arbejdsuge til dig  og mange søndagshilsner fra Gitte 🙂

P.S.: Supergod krimi jeg er i gang med her, den sender jeg også hermed mine allerbedste anbefalinger 🙂

2015-03-01 16.04.48

Mere inspiration

14 Kommentarer

  1. Annemette 14. oktober 2016 af 08:24- Svar

    super lækker kage. Jeg bagte den i muffins forme og serverede den med soft ice og hindbærsovs (fra Karolines køkken).
    Den var også god fire dage efter, da den bette spiste den sidste kage med velbehag.
    Tak for opskriften 🙂

    • Gitte Hansen 15. oktober 2016 af 20:06- Svar

      Hej Annemette
      Hvor lyder det bare dejligt. Det glæder mig. Lyder skønt med soft ice og hindbærsovs – super god ide. Godt at høre at I havde fornøjelse af kagerne i dagevis – jubii 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Sarina 27. august 2016 af 11:52- Svar

    Hej Gitte!
    Suveræn kage! Alle var vildt begejstrede! Tak for opskriften! Har aldrig skrevet på en blog før -men du fortjener at få en stor thumbs up!

    • Gitte Hansen 30. august 2016 af 12:52- Svar

      Tusind tak sødeste Sarina 🙂
      Det glæder mig meget. Dejligt du/I synes om kagen og tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Cianne Gregersen 15. april 2016 af 10:41- Svar

    Er den også ok at spise bare som kage, altså uden flødeskum eller lign?

    • Gitte Hansen 15. april 2016 af 11:25- Svar

      Hejsa
      Ja rigtig lækker, men noget tung i det. Et stykke frisk frugt til, kan også række 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Notty 1. juni 2015 af 17:09- Svar

    Hvor meget skal den bages ved i en alm ovn uden varmluft?

    • Gitte Hansen 2. juni 2015 af 20:42- Svar

      Hej Notty
      Hæv bare temperaturen 25 grader så.
      Rigtig god fornøjelse med kagen
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Solvejg Bøger 3. april 2015 af 13:40- Svar

    Tak for hilsenen på FB, det var sødt af dig.
    Chokoladekagen er i ovnen til gæster i aften, er spændt på den. Havde fundet æg frem, men de blev pænt sat på plads igen.
    Cookies efter din opskrift er også i dåsen. Dine opskrifter er dem jeg først går til – finder altid god inspiration.
    Ellers står den på Tapas, så der er dømt hygge i gode venners lag. Fejrede dagen med ungerne og min mor i tirsdags.
    Fortsat god påske

    • Gitte Hansen 3. april 2015 af 21:07- Svar

      Hej Solvejg
      Dejligt at du har haft en god fødselsdag – vi har også været til fødselsdag, sikke da et fantastisk vejr – I må have været søde jer der fylder i dag. Lyder som om at du er blevet fejret på behørig vis 🙂
      Dejligt at høre at du søger inspiration hos Bagenørden først, det blev jeg da smigret og glad over at læse.
      Håber at også chokoladekagen var en succes?
      Fortsat god påske
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Lena Kristensen 2. marts 2015 af 10:12- Svar

    Hej Gitte
    Kan den fryses ?
    Den lyder lækker
    Vh. Lena

    • Gitte Hansen 2. marts 2015 af 21:01- Svar

      Hej Lena

      Ja denne kage kan du roligt kaste dig ud i. En fantastisk lækker kage! Jeg tror sagtens du kan fryse den, dog ville jeg så vente med at putte nougat på toppen, til den skal serveres.
      Rigtig god fornøjelse med kagen
      Mange hilsner
      Gitte

  7. tina nymann 2. marts 2015 af 07:02- Svar

    Skrevt på listen – tjek!
    Dejlig mandag til dig:-)

    • Gitte Hansen 2. marts 2015 af 21:00- Svar

      Hej Tina
      Ja den må du absolut prøve! Min bedste chokoladekage til dato!
      Rigtig god fornøjelse med den 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar