Æggekage. I dag får du opskriften på en lækker luftig æggekage med bagepulver og kartoffelmel. Altså ved I hvad? I dag, på en travl sen onsdag, lykkedes det mig vist at få lavet mit livs mest vellykkede æggekage, sådan helt uventet.
Hvordan laver man en høj luftig æggekage?
En god kollega fortalte i frokostpausen om, at tricket i æggekage vistnok er kartoffelmel.
Jeg troede at tricket var bagepulver? Kartoffelmel skulle da prøves sammen med bagepulver! Tænk alle disse æggekage tricks, findes der mon flere?
En lækker æggekage blev det, prøv lige at se hvor høj og luftig den er. Har du nogensinde set så mange lufthuller?
Den er jo så luftig, at den næsten ligner en hullet emmentalerost 🙂
Ja jeg ved det ligner en ost, men det er altså en æggekage, og en virkelig lækker luftig en af slagsen.
Nu skal du høre om opskriften. Glæd dig, den er rigtig nem.
Æggekagen har jeg tilberedt på min pande, men den vil sagtens også kunne laves i ovn. Du kan sætte panden i ovnen eller bruge et stegefad.
Spring ud i æggekage-eventyret.
Opskriften er rigtig nem. Du får den lige her:
Æggekage med bagepulver – få en nem opskrift på lækker luftig æggekage hér
Ingredienser
- 14 æg
- 5 dl. mælk
- 2 spsk. kartoffelmel eller Maizenamel
- 2 tsk. bagepulver du kan bruge natron i stedet. Hævemiddel kan også udelades
- Salt/hvidløgspeber.
- Evt. drys: purløg.
- Tilbehør: Groft brød og grov sennep
Sådan gør du
- Slå alle æggene ud i skål.
- Pisk sammen med krydderierne.
- Tilsæt mælk. Gem lidt af mælken og udrør kartoffelmel og bagepulver heri. Hvis du hælder kartoffelmel og bagepulver direkte i æggeblandingen, vil den klumpe.
- Varm en pande op med lidt smør. Brug ikke høj varme. En god æggekage skal simre lang tid ved svag varme, så den bliver helt gennemstegt uden at brænde på i bunden.
- Hæld æggeblandingen på panden og læg et låg på. Jeg håber du har et låg til din pande? Jeg bruger låget fra min Pyrolux-gryde, det passer lige til panden. Har du mon også et grydelåg der kan passe?
- Min æggekage simrede ½ time ved svag varme under låg. Let ikke på låget før servering, så kan din æggekage falde sammen. Du kan også lave æggekagen færdig i ovnen.
- Drys purløg og drys over og allerhelst sprødstegt bacon også
- Servér groft brød og grov sennep til.
Noter
Æggekagen var en kæmpe succes – servér den gerne med bacon og purløg
Der går mange æg til en god æggekage, men sådan er det jo bare 🙂
Vi køber æg på en bondegård i nærheden af sommerhuset. Sikke nogle flotte æg! De høns har det vist godt dér 🙂
Tricket bag en god æggekage er god tid, tror jeg.
Æggemassen skal stivne langsomt, ved svag varme, efter den er hældt på panden.
Hvis du bliver for utålmodig, vil du kunne risikere at æggekagen brænder på og at den bliver for stiv og tør i konsistensen.
Du kan også bage æggekagen færdig i ovnen?Og her ser du et close-up af vinderæggekagen.
Min manden kiggede beundrende og begejstret på mig “Hvordan kan du lave sådan en æggekage?”.
For et par uger siden prøvede han nemlig selv og til stor ærgrelse klaskede æggekagen totalt sammen og stenhård.
Der fik jeg lige lidt respekt dér. Et ærefrygtindgydende blik han sendte mig.
Tak for kartoffelmels-tricket kære kollega. Nu står der 1-0 på æggekagefronten herhjemme og jeg har føringen 😉
Mon ikke også bagepulveret fik den til at hæve flot op? Jeg tror det 🙂
Dette blev dagens middagstallerken.
Æggekage, groft brød og et stykke hvidløgsbrød. Et dejligt måltid der stryger direkte ind i kategorien fedtfattige madretter og mad til de travle.
Onsdagsmad behøver ikke være underskudsmad.
Hvis jeg bager den i ovnen, hvor høj varme vil du da anbefale?
Hej Gitte
Hvor ser din æggekage bare flot ud, den vil jeg prøve at lave.
Kan man godt bruge natron, troede der skulle noget syre til for at det virker?
Håber min bliver ligeså høj..wow..siger jeg bare!!??
Mvh.
Majsen
Hejsa, Faldt her til aften over din opskrift på en luftig æggekage med 14! Æg og kartoffelmel og bagepulver, studsede først lidt over de mange æg, men gik ufortrødent igang. Stod og stirrede bekymret igennem glaslåget på panden. HÆVER den da aldrig? Men men men, tålmodighed er en dyd, og efter ca. 37 minutter så den ud til at være klar. Du har jo RET ? den blev intet mindre end fantastisk, flot og helt enorm høj, hvilket aldrig er lykkedes for mig før. Ps. Jeg modstod fristelsen til at lette på låget ? Tak for en god opskrift. Hilsen… Læs mere »
Hej Gitte,
Ja, jeg synes faktisk den er rigtig fin – jeg søgte efter inspiration til grøntsager og skrev blot “grønt” i søgefeltet…, og vupti, kom der opskrifter 🙂
Fortsat god weekend…
KH
Jannie
Hvor er din side blevet flot!!
I LIKE!