Bagenørden serverer høj luftig æggekage

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Altså ved I hvad? I dag, på en travl sen onsdag, lykkedes det mig vist at få lavet mit livs mest vellykkede æggekage, sådan helt uventet.

En god kollega fortalte i frokostpausen om, at tricket i æggekage vistnok er kartoffelmel. Jeg troede at tricket var bagepulver?  Kartoffelmel skulle da prøves! Tænk alle disse tricks, findes der mon flere? En lækker æggekage blev det, prøv lige at se  hvor høj og luftig den er. Har du nogensinde set mage?

Ja jeg ved det ligner en ost, men det er altså en æggekage, og en virkelig lækker luftig en af slagsen. Nu skal du høre om opskriften:DSC_5295

Her kommer opskriften på Bagenørdens lette luftige æggekage:

Bagenørden serverer høj luftig æggekage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 14 æg
  • 5 dl. mælk
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver/natron.
  • Salt/hvidløgspeber.
  • Evt. drys: purløg.
  • Tilbehør: Groft brød og grov sennep

Sådan gør du

  • Slå alle æggene ud i skål.
  • Pisk sammen med krydderierne.
  • Tilsæt mælk. Gem lidt af mælken og udrør kartoffelmel og bagepulver heri. Hvis du hælder kartoffelmel og bagepulver direkte i æggeblandingen, vil den klumpe.
  • Varm en pande op med lidt smør. Brug ikke høj varme. En god æggekage skal simre lang tid ved svag varme, så den bliver helt gennemstegt uden at brænde på i bunden.
  • Hæld æggeblandingen på panden og læg et låg på. Jeg håber du har et låg til din pande? Jeg bruger låget fra min Pyrolux-gryde, det passer lige til panden. Har du mon også et grydelåg der kan passe?
  • Min æggekage simrede ½ time ved svag varme under låg. Let ikke på låget før servering, så kan din æggekage falde sammen.
  • Drys purløg og drys over
  • Servér groft brød og grov sennep til.

DSC_5281DSC_5261DSC_5262DSC_5264DSC_5275Og her ser du et close-up af vinderæggekagen. Manden kiggede beundrende på mig “Hvordan kan du lave sådan en æggekage?”. For et par uger siden prøvede han og det var til stor ærgrelse for ham, at æggekagen klaskede sammen og blev stenhård.

Der fik jeg lige lidt respekt dér. Et ærefrygtindgydende blik han sendte mig (tak for kartoffelmels-tricket kære kollega. Nu står der 1-0 på æggekagefronten herhjemme og jeg har føringen 😉
DSC_5280Dette blev dagens middagstallerken. Æggekage, groft brød og et stykke hvidløgsbrød. Et let, nemt, luftigt, sundt måltid, der stryger direkte ind i kategorien fedtfattige madretter og mad til de travle.

Onsdagsmad behøver ikke være underskudsmad 🙂DSC_5284


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Majsen

Hej Gitte
Hvor ser din æggekage bare flot ud, den vil jeg prøve at lave.
Kan man godt bruge natron, troede der skulle noget syre til for at det virker?
Håber min bliver ligeså høj..wow..siger jeg bare!!??

Mvh.
Majsen

Susan

Hejsa,

Faldt her til aften over din opskrift på en luftig æggekage med 14! Æg og kartoffelmel og bagepulver, studsede først lidt over de mange æg, men gik ufortrødent igang.

Stod og stirrede bekymret igennem glaslåget på panden. HÆVER den da aldrig? Men men men, tålmodighed er en dyd, og efter ca. 37 minutter så den ud til at være klar.

Du har jo RET ? den blev intet mindre end fantastisk, flot og helt enorm høj, hvilket aldrig er lykkedes for mig før.

Ps. Jeg modstod fristelsen til at lette på låget ?

Tak for en god opskrift.

Hilsen Susan

Jannie Dam D. Nielsen

Hej Gitte,
Ja, jeg synes faktisk den er rigtig fin – jeg søgte efter inspiration til grøntsager og skrev blot “grønt” i søgefeltet…, og vupti, kom der opskrifter 🙂
Fortsat god weekend…
KH
Jannie

Jannie

Hvor er din side blevet flot!!

I LIKE!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer