Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat

  • Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomatI dag skal du høre om nogle hurtige nemme grove muffins med skinke, rødløg, feta og soltørret tomat. Det er madmuffins i den allerbedste Stop madspild-stil! Det kan vi li’:

En pakke skinketern købt billigt i Fakta (ELSKER deres Stop madspilds-kampagne!), en rest feta og en pose soltørret tomat der nærmede sig sidste holdbarhedsdato, ja og og så også lige en rest yoghurt naturel også.

De grove madmuffins gjorde det fint ud for et aftensmåltid, serveret med en frisk grøn salat til. De små muffins var også rigtigt lækre i madpakken dagen efter.

Brug bare det du har på lager som fyld til muffins’ene – og brug opskriften nedenfor som grundopskrift. Perfekte stop madspilds-muffins 🙂

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat
Nemme og grove madmuffins med skinke, feta, rødløg og soltørre tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
Kategori: brød, madbrød og tærter
Keyword: feta, madmuffins, muffins med skinke
Portioner: 12 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 3 dl. yoghurt naturel eller tykmælk/kærnemælk/creme fraiche
  • 25 gram smeltet smør ell. olie
  • 100 gram grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Et knivspids salt/hvidløgspeber
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 200 gram skinke
  • Ca. 200-250 gram feta gerne ½ fetablok eller feta i tern
  • Ca. 50 gram soltørret tomat skåret i små stykker
  • 2 rødløg i tern

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bland yoghurt naturel med æg, honning  og smeltet smør/olie
  • Tilsæt mel blandet med bagepulver. Tilsæt krydderier
    Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
  • Tilsæt skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
  • Fyld dejen i siliconeforme
    Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
  • Bag muffinsene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne på toppen.
    Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Noter

Dejen skal ikke hæve, for der er brugt bagepulver i dejen.
Jeg fik 12 muffins ud af portionen, men mængden afhænger af hvor store/små du laver dem. 

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Muffins’ene smager skønt og de er super hurtige at lave, fordi dejen slet ikke skal hæve.

Har en rest pålæg, en rest grøntsager eller en anden type ost, så kan du fint bruge det.  Perfekte stop madspilds-muffins 🙂

Madmuffins’ene vil være perfekte som brunch-muffins, som skovtursmuffins, madpakkemuffins eller som hovedret, serveret med en god salat til.

Vi spiste de nybagte grove madmuffins med en frisk grøn salat til.

Du kan jo passende lave din egen dressing med lidt af den yoghurt naturel du måske har til rest? Her har jeg bare rørt yoghurten op med lidt akaciehonning, salt og hvidløgspeber. Den bedste dressing og den nemmeste dressing i verden.DSC_8805

En lækker Stop Madspilds-skinkemuffin er nu klar til dig.

De små muffins var et hit hjemme hos os og mon ikke også de bliver et hit hjemme hos dig?

Haps! 🙂
Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Carsten Mathiesen

1/2 blok feta? Hvor stor er en hel blok?

tina nymann

Lidt æggekageagtigt, på den udvidede måde: Spændende….

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer