Bulgursalat med abrikos og squash. Uhm i dag får du opskriften på en dejlig nem ret, der vil være perfekt tilbehør til grill.
Sommer, sol og tirsdag. Hurtigt hjem for at indtage terrassen med den tykke bog. Hvem laver maden?
Det skal gå tjept og sådan er det jo om sommeren. Grillen startes og grilltilbehøret skal helst laves i en fart.
Hos os blev det til en lækker frisk bulgursalat med squash og abrikos grillede marinerede nakkekoteletter.
Vi havde en rest bulgur, så menuen kunne laves på få minutter.
Nedenfor får du opskriften på en nem og lækker bulgursalat med squash og abrikos. Portionen bliver ret stor, så den rækker til flere gode grillmiddage . Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du synes mængden er for stor.
Om sommeren synes vi det er lækkert at der står en stor portion bulgursalat klar i køleskabet. Smart! Den kan holde sig i flere dage og så er det kun grillkødet der skal varieres. Nemt og lækkert.
Marinerede nakkekoteletter er vi altså ret vilde med. De bliver særligt saftige og lækre og smager rigtigt godt på grillen.
Du kan sagtens skære en hel nakkefilet op og så marinere dine egne koteletter, det vil være noget billigere. Du kunne jo prøve med denne grillmarinade?
Bulgursalaten vil smage fortrinligt som tilbehør til grill, men kan jo selvfølgelig også sagtens spises til retter tilberedt i ovn eller på pande.
Faktisk smager bulgursalaten også rigtigt godt som den er, måske tilsat lidt skinke eller kylling?
Den vil fint kunne gøre det ud for en fyldig og lækker hovedmåltidssalat.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bulgursalat med abrikos og squash – opskrift
Ingredienser
- 1 kg bulgur du kan nøjes med den halve mængde. Brug gerne fuldkornsbulgur
- 2 liter kogende vand
- 2-3 squash afhængigt af størrelse
- 150-200 gram tørrede abrikoser
- evt. forårsløg
- evt. fetaost i tern
- evt. friske krydderurter som f.eks. mynte
Olie-eddikedressing:
- 1 dl. olivenolie gerne ekstra jomfruolivenkerne
- ½ dl. hvidvinseddike
- 1½ tsk. hvidløgspeber
- 1½ tsk. groft salt.
- 1 spsk. akaciehonning
Sådan gør du
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken og afkøl. Har du en rest bulgur, er det fint
- Skær squashen i små stykker og klip abrikoserne i små strimler.
- Bland abrikos og squash med bulgur. Tilsæt evt. forårsløg/porrerskiver og fetaost
- Rør olie/eddikedressingen sammen og vend den i bulgursalaten.
- Dryp evt. med mere olie/hvidvinseddike hvis du synes bulgursalaten virker for tør.
- Smag evt. bulgursalaten til med lidt ekstra salt/peber.
Noter
Abrikos kan erstattes med tørrede tranebær
Tilsæt gerne lidt fetaost Bulgursalaten kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder. Smager godt til frokost også
Bulgur med tørrede abrikoser og squash – nemt og sommerligt grilltilbehør
Bulgursalaten er rigtig nem at lave. Lav gerne en kæmpe portion, så du har til to-tre dage incl. frokostbøtter til madpakker.
Jeg brugte fuldkornsbulgur, der mætter godt og som er godt og noget sundere, så gør du også gerne det.
Smagen af abrikos/squash kombineret med olie/eddikemarinade er rigtig sommerlig og frisk. Perfekt tilbehør om sommeren, men om vinteren også.
Bulgursalat vil også være et hit til buffet, både inden- og udendørs. Måske du får gæster en dag? Jeg synes den ser så fin og sommerlig ud med de grønne og gule farver.
Som jeg skriver i opskriften, kan du med fordel tilsætte f.eks. feta og forårsløg og prøv også med friske krydderurter. Mynte i en bulgursalat er også et hit.
Alle de muligheder vi har om sommeren – den lækre bulgursalat kan du sagtens springe på 🙂
Det bliver et kort indlæg i dag. Solen, terrasserne, haven og arbejdet tager al min tid. Skønt!
Heldigvis popper bloglysten frem når solen går ned, så hermed dagens madhilsen fra mig til dig 🙂