Smukke saftige muffins med jordbær og marcipan

  • muffins med jordbær og marcipan

muffins med jordbær og marcipanMin gemal har fødselsdag! Han skulle da have fødselsdagskage skulle han. Det blev saftige muffins med jordbær og marcipan, i rigtige rød/hvide fødselsdagsfarver.

Mit nye arbejde er på mange måder rigtigt godt, endnu bedre blev det 1. maj – for hov, jeg havde jo pludselig fri kl. 12.00? Mange år siden jeg har prøvet det. Tid til at bage. smukke kager og forberede lækker oksesteg til fødselaren.Opskriften på dagens jordbærmuffins er nem, rigtig nem. Dejen kan røres sammen med ske på 5 minutter. Der er ½ liter skyr i opskriften, hvilket gør muffinsene svampede og lækre og rimeligt fedtfattige. Hvad holder dig tilbage?? 😉

Disse jordbærmuffins skal du prøve! De bliver både smukke og er vildt lækre. 

 Her kommer opskriften på de lækre svampede muffins med jordbær og marcipan:

Smukke saftige muffins med jordbær og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300 gram mel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 200 gram sukker
  • 1 æg
  • 1 dl. smeltet smør
  • 5 dl skyr eller yoghurt gerne med frugt
  • 150-200 gram marcipan der kan næsten ikke komme for meget i
  • 10-15 jordbær til pynt.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser.
  • Tilsæt de våde herefter.
  • Riv marcipanen i til sidst og gem lidt til pynt.
  • Rør ingredienserne sammen med ske og læg dejen i muffinsforme, gerne af silicone, hvor kagerne nemt slipper efter bagning.
  • Pynt med jordbær på toppen.
  • Læg lidt revet marcipan på toppen.
  • Sæt kagerne i den varme ovn og bag dem ca. 25-30 minutter. Stik evt. i kagerne med en gaffel og se om der stadig hænger dej ved. Jordbærrene tilfører lidt fugt, så det kan være lidt svært at vurdere om de er færdige, er du i tvivl så giv kagerne 5 minutter til.
  • Lad kagerne køle lidt af i formene, så kan du nemt vippe dem ud når de er kolde.

DSC_5297 Min datter har haft et skyr-med-frugt-flip, som pludselig er slut nu fordi det er afløst af et anti-sukkerflip. Fint nok, jeg støtter det gerne, men det betyder jo så også, at vi pludselig har tre fyldte overskydende skyr-med-frugt-bøtter i køleskabet.DSC_5299 skyrDet er helt perfekt at bruge skyr/yoghurt/tykmælk i kager. Hvis du bruger skyr kan du reducere fedtstof og ydermere giver skyr saftighed til kagerne (og til brød også), plus tilfører god smag også. 
DSC_5300 muffins med jordbær og marcipan DSC_5301 muffins med jordbær og marcipanDSC_5306 Jordbærrene tilfører lidt fugt, så det kan være lidt svært at vurdere om de er færdige, er du i tvivl så giv kagerne 5 minutter til. DSC_5313 muffins med jordbær og marcipanJeg foretrækker siliconeforme, hvor kagerne altid slipper. Hvis du bager dine muffins i papir-forme, kan du opleve at papiret hænger i, især hvis du bager fedtfattige muffins.

Mit råd: køb ikke de allerbilligste papirforme eller endnu bedre: investér i silicone-forme en gang for alle. Investeringen lønner sig på lang sigt.

Så er der fødselsdagsmuffins med jordbær. DSC_5323 muffins med jordbær og marcipan Jeg går lige lidt mere fotoamok i de skønne kager. Smukke lækre kager. 
Jeg tog lige en bid og hvilken bid. Her kan du måske få et indtryk af den saftige krumme?

Jeg har kun gode ting at sige om disse muffins. De er nemme at lave, de er smukke, de er rimeligt sunde, de kan røres med en ske. De vil kunne laves af selv ret små børn. De kan du’ som dessertkager til både hverdag og fest. Du kan vælge at bage dine muffins som en stor jordbærkage i stedet, i f.eks. et tærtefad. En superhurtig jordbærtærte vil det være.

Tror denne opskrift bliver et fremtidigt hit i mit kagebageri og nu har vi snart mange flere sommerbær i vente. Jeg skal da også bage dem i en rabarbervariant? Hov jeg har mere skyr tilbage i køleskabet…..Nå, så må der kager på programmet igen 🙂

I dag var anledningen fødselsdagskager. Mon ikke snart vi kan finde en ny anledning? 😉DSC_5334 muffins med jordbær og marcipan

P.S.: Faktisk er denne opskrift en videreudvikling af verdens bedste mest svampede chokolademuffins. Opskriften kan du finde lige her.

5
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Sarah

Uhm, de ser lækre ud. Glæder jeg mig til at prøve 🙂

Anette Friis

Hej Gitte. Jeg synes, din opskrift lyder rigtig lækker, men jeg er lidt i tvivl om, hvor mange muffins det bliver til?

Karen

Hej Gitte,
Hvor er din side blevet flot 🙂
Jeg bagte en kæmpekage efter muffinopskriften til gæster i lørdags – den blev superlækker. De fik også bærtærte med let og lækker creme og gelelåg. Antallet af gæster voksede nemlig fra 5 til 10 på et splitsekund, så der måtte to kager til. Jeg ved ikke, om du så den opskrift på bærtærten? Den SKAL du bare prøve 🙂
vh/Karen
vh/Karen

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer