Chokoladesmåkager – uhm her får du opskriften på lækre sprøde chokolade småkager med hasselnødder.
I dag skal du høre om et fad knasende sprøde småkager med chokolade og nødder – uhm en lækkerbisken. De bedste chokoladecookies!
Småkagerne er knasende gode og faktisk er kagerne ret nemme at lave.
De er så gode, at de stikker familiens favorit-chokoladesmåkageopskrift og der er endda kun den halve mængde smør i.
Rimeligt fedtfattige småkager. Herligt. Så må man jo spise dobbelt så mange småkager, ikke? 😉
Småkagerne kan da næsten også kun blive gode, når de består af lutter gode sager. Rigelige mængder chokolade og ristede hasselnødder.
Prøv også at tilsætte lidt appelsinskal i eller tilsætte et et par teskefulde nescafé-pulver. Eksperimentér gerne med opskriften
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Chokoladesmåkager – få en god, nem opskrift på cookies med chokolade hér
Ingredienser
- 75 gram smør blødt
- 125 gram sukker ca. 1½ dl
- 60 gram brun farin ca. 1 dl. kan erstattes af alm. sukker
- 1 æg
- ½ tsk salt
- 150 gram hvedemel ca. 2½ dl
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 tsk kakaopulver
- 100 gram grofthakket chokolade lys eller mørk
- 100 gram hasselnøddekerner - hakkede kan udelades eller erstattes med mandler eller andre nødder kan bruges. Både ristede eller uristede kan bruges
Sådan gør du
- Pisk brun farin og sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne køkkenmaskine. Tilsæt æg. Bland natron, salt, kakao og vanilje med melet og sigt det i. Tilsæt grofthakkede hasselnødder og grofthakket chokolade.
- Sæt små dejkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand imellem. Brug to teskeer. Tryk kuglerne lidt flade.
- Bag småkagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold godt øje med dem
- Kagerne er færdige, når de er sprøde. Det kan være lidt svært at se hvornår de har fået nok. Kagerne bliver sprøde efter afkøling. Forbliver de bløde, kan de bages 2-4 minutter i ovnen igen.
Noter
Prøv også at tilsætte revet appelsinskal eller lidt instant kaffepulver.
Holdbarhed: minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåseSprøde småkager med chokolade og hasselnødder – cookies der er nemme at lave
Alle slags nødder/mandler kan bruges til småkagerne. Prøv også disse cookies med peanuts eller disse cookies med mandler og chokolade
Lad småkagerne afkøle på en bagerist. De bliver helt sprøde når de er kolde.
Er de fortsat lidt bløde midt i, og er du ikke så vild med det, så kan du bage kagerne yderligere 2-4 minutter. Du kan altid bage småkager igen, hvis du har fået taget dem for tidligt ud af ovnen.
Lækre småkager, der kan spises til fødselsdag, til kollegerne, som lørdagsforkælelse, eller simpel januarforkælelse?
Som småkager til julemanden, eller hvad du nu ellers kan finde på?.
Her i huset serverede vi chokoladesmåkager for julemanden, da børnene var små.
Pudsigt nok var de altid spist om morgenen? Rygterne fra mine børn forlyder at chokoladesmåkagerne smager bedst med et glas iskoldt mælk til. 😉
Prøv kagerne en dag du skal lave kage til mange. Der bliver 50 farligt fristende småkager ud af denne portion og du kan tro, de er et hit.
Tilsæt gerne andre lækkerier efter eget valg: skumfiduser, grofthakket Daim, tørrede tranebær? Du bestemmer din helt egen cookie-favorit 🙂
Disse cookies med Nesquick eller disse med Marsbar eller Yankiebar er også super lækre.
Tjek også disse cookies opskrifter ud – jeg har samlet en god liste til dig med mange opskrifter.
Få flere opskrifter på cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NAMME-NAMME….Fantastiske kager….Og endelig en opskrift på SPRØDE cookies…Jeg er nemlig ikke vild med trenden om at de skal være bløde….Eneste problem er at de bliver ædt alt alt for hurtigt 😀