•  
  •  
  •  
  •  
  •  

I min pure ungdom kendte jeg en franskmand. En helt ægte franskmand, som jeg besøgte i Frankrig. Vi talte fransk (dengang jeg kunne formulere sammenhængende sætninger), vi besøgte franske seværdigheder og deltog i store franske familiemiddage hvor vi drak gode vine og spiste lokale egns-specialiteter.

Jeg sugede til mig af indtryk og én af de retter jeg har lavet mange gange siden mit franske besøg er opskriften på denne lune bønnesalat med creme fraiche.

Den er nem, enkel, rimeligt sund og hurtig at lave.Bønnesalat med creme fraiche - lun

Mon ikke det er den nemmeste salat i verden? Jeg tror det.

Du skal bruge ganske få ingredienser og salaten kan laves med få minutters forberedelse. Bønnesalaten er så lækker, at vi i min familie sagtens kan spise 1 kilo bønner, når bønnerne serveres på denne måde.

Det smarte med grønne bønner er at vi nemt kan købe dem på frost hele året. De er rimeligt billige og super sunde, propfyldte med vitaminer.

Det er godt at spise mange grønne bønner og denne bønnesalat er så lækker, at du med garanti vil kaste mange grønne bønner indenbords, når du får den serveret.

Bønnesalat med creme fraiche - nem opskrift Bønnesalaten var på middagsbordet flere gange da jeg var i Frankrig og det er en lidt usædvanlig salat, for det er faktisk lune bønner man skal bruge. Mon det var fordi min franske ven ikke havde tålmodighed til at lade bønnerne køle af først? Det svar må svæve i vinden 🙂

Nu kender jeg bønnesalaten med lune bønner, så jeg synes det passer bedst til salaten. Creme fraichen bliver grynet, når den bliver opvarmet. Synes du ikke om det, så kan du sagtens lade bønnerne afkøle før du vender creme fraichen i.

Faktisk skal du kun bruge grønne bønner, creme fraiche, salt og peber. Top gerne med cocktailtomater. Voila!

Brug gerne en creme fraiche med lav fedtprocent, det kan du sagtens. Bønnesalat med creme fraiche - lun

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Bønnesalat med creme fraiche – nem opskrift

Bønnesalat med creme fraiche - nem opskrift
Nem og lækker bønnesalat med creme fraiche
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Bønnesalat med creme fraiche - lun
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bønnesalat, creme fraiche, lun bønneslat
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 750-1000 gram frosne bønner
  • 2-3 dl. creme fraiche
  • Salt/peber
  • Pynt: Cocktailtomater

Sådan gør du

  • Dampkog bønnerne i mikroovnen i 5-8 minutter i 1 dl vand. De skal stadigvæk have lidt bid. Drys med salt. Bønnerne kan også koges i gryde: Fordel bønnerne i spilkogende vand og kog i 3-5 minutter.
    Bønnesalat med creme fraiche - lun
  • Hæld vandet fra bønnerne og vend creme fraichen i straks. Smag til med salt og lidt peber.
    Bønnesalat med creme fraiche - lun
  • Pynt med cocktailtomater på toppen. Servér straks
    Bønnesalat med creme fraiche - nem opskrift

Noter

Bønnesalaten kan også laves med afkølede bønner.
Bønnesalaten kan holde sig på køl i 1-2 dage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker bønnesalat, klar på få minutter

Bønnesalaten er et hit i min familie, både sommer og vinter.

Den smager godt til alt og er meget nem at lave. Prøv bønnesalaten som tilbehør til grill, kylling, fisk eller en god oksesteg måske?

Prøv af og se om du foretrækker at nyde salaten lun eller afkølet? Begge dele kan anbefales.Bønnesalat med creme fraiche - nem opskriftGod fornøjelse med den “franske” bønnesalat – jeg håber at den vil smage dig 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •